1
Период разъяснений
с 02.08.2023 09:27
по 24.09.2023 12:48
2
Подача предложений
с 24.09.2023 12:48
по 16.10.2023 13:18
3
Аукцион
не будет использоваться
4
Оценка

5
Контракт

Статус Оценка
Оценочная стоимость без НДС 12 200 000 MDL
Период уточнений: 2 авг 2023, 9:27 - 24 сен 2023, 12:48
Подача предложений: 24 сен 2023, 12:48 - 16 окт 2023, 13:18

Техническая служба поддержки для поставщиков:

(+373) 79999801


Данная процедура проводится без электронного аукциона. Ваша оферта является окончательной и должна содержать весь список необходимых документов.

controlul bagajelor de cală și bagaje de mână
Информация о заказчике
Наименование
Фискальный код/IDNO
Адрес
2026, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, bd. Dacia, 80/3
Веб сайт
---
Контактное лицо
Ф.И.О
Andrei Oala
Контактный номер
068011113
Эл. адрес
Данные о закупке
Дата создания
2 авг 2023, 9:27
Дата последних изменений
22 сен 2023, 12:48
Achizitii.md ID
21086767
CPV
38500000-0 - Aparate de control şi de testare
Тип процедуры
Открытый торг
Критерии присуждения
Самая низкая цена
Источники финансирования
Список лотов
Echipament cu raze X
Бюджет: 12200000.0 MDL
Активный
Документы процедуры закупок
declarație.docx
Документация к предложению
-
2.08.23 09:27
cererea de participare anexa 7.docx
Документация к предложению
-
2.08.23 09:27
specificatia tehnica raze x.pdf specificatia tehnica raze x.pdf
Документация к предложению
-
22.09.23 12:48
specificații tehnice anexa 22.docx
Документация к предложению
-
22.09.23 12:48
anunt de participare echiapemnt cu raze x.pdf anunt de participare echiapemnt cu raze x.pdf
Документация к предложению
-
22.09.23 12:48
specificatia de pret anexa 23.docx
Документация к предложению
-
22.09.23 12:48
Echipament cu raze X
Дата:
4 авг 2023, 10:43
Название вопроса:
Standardele sanitare, de mediu și de siguranță la radiații
Вопрос:
Cerința - “Documente privind conformitatea mijloacelor tehnice de protecție cu standardele sanitare, de mediu și de siguranță la radiații stabilite în Republica Moldova;” Va rugăm sa ne comunicați la ce se refera mai concret cerința de mai sus. Care sunt actele normative?
Ответ (7 авг 2023, 12:19):
Buna ziua. Certificarea se referă la :Validarea certificatelor echipamentelor de securitate conform Procedurilor și Instrucțiunilor Aeronautice Civile
Дата:
7 авг 2023, 21:48
Название вопроса:
Standardele sanitare, de mediu și de siguranță la radiații
Вопрос:
Cerința - “Documente privind conformitatea mijloacelor tehnice de protecție cu standardele sanitare, de mediu și de siguranță la radiații stabilite în Republica Moldova;” Rog sa precizati daca "Certificatul de securitate - notificare" - Permisiunea care atestă corespunderea instalaţiei (utilajului) ce are surse de radiaţii ionizante, a mijlocului de transport al surselor radioactive, precum şi a ambalajului şi a containerului de transport, cu standardele, regulile, normele şi cu normativele tehnice care reglementează exploatarea în siguranţă a instalaţiilor nucleare sau radiologice, emis de catre Agenția Națională de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice intruneste solicitarea dvs privind conformitatea mijloacelor tehnice de protecție cu standardele sanitare, de mediu și de siguranță la radiații stabilite în Republica Moldova.
Ответ (22 сен 2023, 12:37):
Buna ziua. Documente privind conformitatea mijloacelor tehnice de protecție cu standardele sanitare, de mediu și de siguranță la radiații stabilite în Republica Moldova este necesar.
Дата:
8 авг 2023, 13:59
Название вопроса:
Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de cală
Вопрос:
Caietul de Sarcini, pentru Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de cală – 1 unități, ați solicitat: • Respectați cerințele ECAC privind echipamentele de control al bagajelor de cală Având in vedere faptul ca: - Singurele echipamente cu raze X pentru controlul bagajelor de cala, menționate in listele ECAC (si care dețin certificări ECAC) sunt cele cu specific EDS, EDSCB si LEDS) - Echipamentele cu raze X cu dual-view (2 proiecții) pentru controlul bagajelor de cala (precum cele pe care le solicitați in caietul de Sarcini) nu fac parte din categoria echipamentelor cu raze X de tip EDS, EDSCB si LEDS si prin urmare nu se regăsesc in listele ECAC (așa dar nu dețin certificări ECAC) - Echipamentele cu raze X cu dual-view (2 proiecții) pentru controlul bagajelor de cala (precum cele pe care le solicitați in caietul de Sarcini) trebuie sa dețină certificări de la instituții de profil recunoscute in lume precum STAC (Serviciul Tehnic al Aviatiei Civile) din Franța, sau ENAC (Autoritatea de Aviatie Civila Italiana) din Italia, sau TSA (Autoritatea pentru Securitatea Transporturilor) din SUA Solicitare: Urmare a argumentelor prezentate mai sus, va rugam sa renunțați la cerința ca Echipamentul cu raze X pentru controlul bagajelor de cală sa respecte cerințele ECAC (adica echipamentul sa dețină certificare ECAC) si sa aprobați ofertarea unui echipament care sa respecte cerințele STAC, sau ENAC, sau TSA, adică sa se oferteze un echipament care sa sa fie certificat de către STAC (Serviciul Tehnic al Aviatiei Civile) din Franta, sau ENAC (Autoritatea de Aviatie Civila Italiana) din Italia sau TSA (Autoritatea pentru Securitatea Transporturilor) din SUA.
Ответ (22 сен 2023, 12:35):
Buna ziua. Autoritatea contractanta a exclus certiifcatul ECAC pentru ambele tipuri de echipamente de tip raze X
Дата:
8 авг 2023, 14:07
Название вопроса:
Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de cală
Вопрос:
Caietul de Sarcini, pentru Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de cală – 1 unități, ati solicitat: • Utilizare simultană cu sistemul de manipulare a bagajelor BHS ( Vanderand ) • Furnizarea ar trebui să includă reconstrucția și integrarea transportorului BHS ( Vanderand ) cu dispozitivul cu raze X. Având in vedere faptul ca: - Nu am reușit sa identificam un producător de sistem BHS cu numele de Vanderland - Nu avem informații clare din care sa reiasa ca in aeroport exista deja un sistem BHS functional sau nefunctional in care urmeaza sa fie integrat echipamentul ofertat Solicitare: Urmare a argumentelor prezentate mai sus, va rugam sa ne furnizati raspunsuri la urmatoarele intrebari: - Numele “Vanderland” se refera cumva la producatorul olandez de sisteme BHS cu numele VANDERLANDE? - Exista deja in aeroport un sistem BHS fabricat de catre firma VANDERLANDE din Olanda, in care trebuie sa fie integrat echipamenul ofertat? - Daca in aeroport exista deja un sistem BHS fabricat de catre firma VANDERLANDE din Olanda in care trebuie sa fie integrat echipamenul ofertat, atunci este acest sistem BHS in stare functionala sau este defect? - Daca sistemul BHS in care trebuie sa fie integrat echipamenul ofertat este defect, ne puteti spune ce defectiuni prezinta sistemul BHS (ce nevoi de reparatii are acest sistem BHS)? - In acest moment sistemul BHS in care trebuie sa fie integrat echipamenul ofertat mai este in garantie? Daca raspunsul este DA, cat timp de garantie mai are disponibil sistemul BHS?
Ответ (22 сен 2023, 12:34):
Buna ziua. Producatorul liniei este VANDERLANDE din Olanda. La momentul actual linia este funcționala. In caietul de sarcini este mentionat ca echiapemntul de raze X sa fie integrat cu linia VANDERLANDE.
Дата:
8 авг 2023, 14:13
Название вопроса:
Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de cală
Вопрос:
Caietul de Sarcini, pentru Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de cală – 1 unități, ati solicitat: • Viteza benzii echipamentului cu raze X corespunde vitezei benzii transportoare (de obicei 0,25 m/sec) Avand in vedere faptul ca: - majoritatea producatorilor consacrati de scanere cu raze X destinate controlului bagajelor de cala, fabrica echipamente RX dual-view a caror viteza banda transportoare se situeaza in jurul plajei valorice de 0,2 – 0,23m/s, viteza standard utilizata de catre majoritatea producatorilor fiind de 0,2 m/s; - o scanare la viteza de 0,2 m/s asigura o scanare de buna calitate si nu influenteaza in mod negativ fluxurile de marfurile de cala scanate, stiindu-se faptul ca cel mai mult timp pe timpul scanarii este alocat examinarii imaginilor radiografice si nu transportului bagajelor prin tunelul de scanare; - singurele echipamente existente/disponibile pe piata mondiala, de tip dual-view, destinate inspectarii bagajelor de cala (cu tunel avand dimensiuni de minim 1000mmx7000mm), care pot indeplini cerinta tehnica din Caietul de Sarcini mai sus mentionate (viteza benzii transportoare de minim 0,25 m/sec), este HI-SCAN 100100V-2is.5 si HI-SCAN 10080 EDX-2is produse de catre firma Smiths Detection din SUA. - viteza benzii sistemului BHS poate fi regalat la 0,2m/s astfel incat sa se poata integra orice tip de echipament RX pentru controlul bagajelor de cala avand viteza benzii de 0,2 m/s, provenit de la producatori consacrati precum Rapiscan, Astrophysiscs, Gilardoni, XRC, etc. - restrictionarea vitezei benzii transportoare la o valoare de minim 0,25 m/sec blocheaza accesul la aceasta licitatie, al unor competitori care va pot oferi solutii de echipamente RX pentru controlul bagajelor de cala, care sunt conforme si chiar superioare cerintelor Caietului de Sarcini, avand cele mai competitive preturi; - ca blocarea accesului altor competitor prin practici anticoncurentiale restrange in mod artificial concurenta si incalca principiul egalității de tratament al ofertanților. Solicitare: Urmare a motivelor mai sus prezentate, va adresam rugămintea sa acceptați si Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de cală având o viteza a benzii transportoare de 0,2 m/s.
Ответ (22 сен 2023, 12:31):
Buna ziua. Autoritatea contractanta accepta viteza de transportare de la 0,2 m/s.
Дата:
8 авг 2023, 14:15
Название вопроса:
Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de mână/poștă mic colet
Вопрос:
Caietul de Sarcini, pentru Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de mână/poștă mic colet – 3 unități, ati solicitat: Pentru dispozitivul cu raze X, furnizarea ar trebui să includă o masă standard cu role la intrarea în tunel, două mese standard cu role la ieșirea din tunel Solicitare: Va rugam sa precizati lungimea minima pentru: - masa standard cu role situata la intrarea în tunel - fiecare dintre cele două mese standard cu role situate la ieșirea din tunel
Ответ (22 сен 2023, 12:23):
Buna ziua. Recomandam oferirea meselor atit de intrare cit si de iesire conform standartelor minime ale producatorului
Дата:
8 авг 2023, 14:20
Название вопроса:
Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de mână/poștă mic colet
Вопрос:
Caietul de Sarcini, pentru Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de mână/poștă mic colet – 3 unități, ați solicitat: Toate echipamentele trebuie să aibă marcajul „Ștampila UE”. Confirmarea, că echipamentul se regăsește în lista echipamentelor de securitate și corespunde standardelor stabilite în procesul comun de evaluare de securitate al Conferinței Europene a Aviației Civile (PCE-CEAC). Avand in vedere faptul ca: - pentru a deține statutul de „Marca UE / Stampila UE” si a se regăsi in „lista echipamentelor de securitate și corespunde standardelor stabilite în procesul comun de evaluare de securitate al Conferinței Europene a Aviației Civile (PCE-CEAC)” un Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de mână/poștă mic colet precum cel pe care il solicitați, trebuie sa dețină certificare ECAC si sa se regăsească in listele ECAC pentru echipamente EDSCB si/sau echipamente LEDS - pentru echipamente dual-view/cu 2 proiecții, având parametri similari cu cerințele tehnice din Caietul de Sarcini, este recomandabil sa se asigure simultan instalate pe același echipament de scanat bagaje de mana/posta colet mic software-uri de detecție incorporate pentru LEDS tip C standard 2 ECAC si EDSCB standard C1 ECAC, care furnizează o excelenta detecție a explozibililor lichizi si solizi Solicitare: Urmare a motivelor mai sus prezentate, va adresam rugămintea sa acceptați pentru ofertare ca Echipament cu raze X pentru controlul bagajelor de mână/poștă mic colet, echipamente care sa dețină certificări ECAC, atât pentru LEDS tip C standard 2, cat si pentru EDSCB standard C1.
Ответ (22 сен 2023, 12:19):
Buna ziua. Autoritatea contractanta exclude solicitarea certificatului ECAC și Stampila UE pentru echipamentele cu raze X
Дата:
10 авг 2023, 09:21
Название вопроса:
un singur lot
Вопрос:
Licitația acoperă achiziționarea a 2 tipuri de echipamente de control cu raze X: sistem de inspecție a bagajelor de cală (1 unitate) și sistem de inspecție a bagajelor de mână (3 unități). Mentionam ca nu toti producatorii de echipamente de control a bagajelor de mana produc si echipamente de control a bagajelor de cala si viciversa. Includerea bunurilor propuse spre achizitie in un singur lot creaza obstacole artificiale pentru participarea mai multor producatori la licitatie. Solicitam separarea licitatiei in 2 loturi. Unul pentru 3 echipamente de inspectie a bagagelor de mana si altul pemtu un echipament de inspectie a bagajelor de cala. Acest fapt va permite mai multor producatori autorizati sa participe la licitatie si va asigura transparenta maximala si competivitate procesului de licitatie.
Ответ (22 сен 2023, 12:17):
Buna ziua, urmare a rezultatului contestatie, nr. 03D-611-23, Autoritatea contractanta menține achizitionarea echipamentului intrun singur Lot.
Вопросы в период разъяснений могут задавать только авторизованные пользователи платформы.