Статус Закупка не состоялась
Оценочная стоимость без НДС 100 000 MDL
Период уточнений: 18 апр 2023, 16:09 - 21 апр 2023, 10:00
Подача предложений: 21 апр 2023, 10:00 - 26 апр 2023, 10:00

Техническая служба поддержки для поставщиков:

(+373) 79999801

Achiziționarea fotometrului fotoelectric de determinare a concentrației (fotocolorimetru).

Информация о заказчике
Наименование
Фискальный код/IDNO
Адрес
MD-2024, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, str.Tudor Vladimirescu, 6
Веб сайт
---
Контактное лицо
Ф.И.О
Adelina Zagoret
Контактный номер
022-436-312
Данные о закупке
Дата создания
18 апр 2023, 16:09
Дата последних изменений
26 апр 2023, 10:00
Achizitii.md ID
21078745
CPV
38400000-9 - Instrumente de verificare a proprietăţilor fizice
Тип процедуры
Закупка малой стоимости
Критерии присуждения
Самая низкая цена
Источники финансирования
Дата:
19 апр 2023, 09:30
Название вопроса:
Documente metrologice solicitate
Вопрос:
Pentru ce solicitati introducerea in Registrul de Stat? Ce scop are solicitarea acestui document? In acelasi timp solicitati marcaj CE. Daca echipamentele sunt cu marcaje CE si sunt certificate ca mijloace de masurare in tara producatoare (din UE), si daca masurarea DVS este una tehnologica (putin probabil ca exista masurarea data in domeniul de interes public) - cu ce ne ajuta introducerea in Registrul de Stat?
Ответ (19 апр 2023, 14:25):
Bună ziua, Fotocalorimetrul va fi folosit ca mijloc etalon, pentru efectuarea măsurărilor inclusiv și din domeniul de interes public, verificarea metrologică sau etalonarea acestuia este necesară în viitor. Sintagma “introducerea în Registrul de Stat a MM permise spre ulilizare în RM” a fost specificată pentru agenții economici care vor prezenta propuneri a Fotocalorimetrului modelul căruia nu se regăsește în Registrul de Stat și nici nu deține marcaj CE și certificat de conformitate CE. În același timp conform Legii metrologiei nr.19 din 04.03.2016 și Listei oficiale a MM și măsurărilor supuse controlului metrologic legal, dacă mijlocul de măsurare deține marcaj CE el nu va mai fi supus procedurilor deja efectuate. Pentru a permite agenților economici de a participa la licitație, în caietul de sarcini a fost specificat ca MM propus să dețină unul din următoarele documente: -Buletin de verificare metrologică valabil. -Marcaj de conformitate Europeană valabil (deoarece MM trebuie să fie produs nu mai devreme de 2022). - certificat de etalonare valabil eliberat de Institutul Național de Metrologie a RM.
Дата:
19 апр 2023, 10:13
Название вопроса:
Piese de schimb
Вопрос:
Va rog sa specificati ce inseamna filtre ce control "K-1, K-2, K-3"
Ответ (19 апр 2023, 14:26):
Bună ziua, Sunt filtre optice folosite la unele modele de fotocalorimetre ca: КФК- 2, КФК-3 , KFK-3-01. Dacă agenții economici vor participa la procedura de achiziție cu unul din mijloacele enumerate, comanda va fi necesar să fie completată cu filtrele corespunzătoare modelului.
Дата:
19 апр 2023, 15:58
Название вопроса:
Domeniul de interes public
Вопрос:
Va rugam sa specificati domeniul de interes public unde vor fi folosite masurarile respective.
Ответ (20 апр 2023, 08:22):
Bună ziua, clarificarea dată nu ține de domeniul procedurii date.
Дата:
19 апр 2023, 16:16
Название вопроса:
Lista oficiala MM
Вопрос:
In lista oficială a mijloacelor de măsurare și măsurărilor supuse controlului metrologic legal nu se regaseste fotometrul solicitat de DVS. Inseamna ca nu exista documentul ca ”buletinul de verificare metrologica” pentru echipamentul respectiv. Sau ce sta in baza solicitarii ca unul din documente poate fi ”buletinul de verificare metrologica”? Sau daca puteti prezenta asa un document, care poate a fost facut pentru echipamentul existent la DVS? Reiesind din raspunsul dat noi putem determina, daca solicitarea de certificate/documente metrologice este una adecvata. Fiindca, conform listei oficiale masurarea data nu se supune controlului metrologic legal si documentul ca buletin de verificare nu exista. Va rog sa analizati intrebarea data ca una de clarificare. Noi ne supunem solicitarilor Beneficiarului, numai solicitarile date sa fie posibile si adecvate.
Ответ (20 апр 2023, 11:42):
Bună ziua, menționăm că cerințele Caietului de Sarcini sunt sistematizate adecvat, iar ceea ce ține de documentația de însoțire a bunului sunt conforme legislației din domeniul metrologiei în vigoare. Reamintim că s-a solicitat prezentarea unuia din următoarele documente: -Buletin de verificare metrologică valabil (în cazul când mijlocul de măsurare se regăsește în Registrul de Stat și deține buletin de verificare metrologică a țărilor CSI, rezultatele cărora la fel sunt recunoscute în RM prin acorduri de colaborare între RM și țările membre CSI) -Marcaj de conformitate Europeană valabil (deoarece MM trebuie să fie produs nu mai devreme de 2022). - certificat de etalonare valabil eliberat de Institutul Național de Metrologie a RM (mijloacele de măsurare care au fost excluse din Lista oficială a mijloacelor de măsurare, dar care asigură exactitatea măsurărilor corespunzătoare, pot fi etalonate în cadrul laboratoarelor acreditate în RM) Toate cerințele specificate au ca scop asigurarea posililității exploatării mijlocului de măsurare pe viitor (deservirea, ajustarea, repararea și verificarea metrologică/etalonarea acestuia).
Дата:
20 апр 2023, 00:44
Название вопроса:
Rezolutia optica si numarul minim de lungimi de unda
Вопрос:
Precizati va rugam numarul minim de lungimi de undă fixate și rezoluția necesară pentru investigatii experimentale de Fotocolorimetrie. De avut in vedere ca solicitarea carorva filtre in set nu-si au rostul si locul atat timpt daca nu ati solicitat valorile lungimilor de unda si rezolutia aoptica pentru a avea o informatie clara despre dispersia liniara a fotocolorimetrului. Formulatri clar cite si ce lungimi de unda cu +/- delta leamda in functie de domeniul spectral fixat
Ответ (20 апр 2023, 15:39):
Buna ziua. Entitatea contractanta Va informeaza ca, în caietul de sarcini pct. 2.1. este indicat diapazonul lungimii de undă - 315-990 nm., nu se solicită lungimi de unde fixate.
Вопросы в период разъяснений могут задавать только авторизованные пользователи платформы.