Статус Отменен
Оценочная стоимость без НДС 2 924 290,33 MDL
Период уточнений: 28 фев 2023, 17:38 - 7 апр 2023, 17:46
Подача предложений: 7 апр 2023, 17:46 - 21 апр 2023, 16:00

Техническая служба поддержки для поставщиков:

(+373) 79999801

Achiziția Dispozitivelor medicale conform necesităților IMSP beneficiare (listă suplimentară 5)
Информация об отмене
Причина отмены
Conform demersului nr. 29/999 din 19.05.2023 al I.P. „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”, au fost depistate unele deficiențe tehnice a SIA RSAP (MTender), din care motive tehnice, nu a avut loc licitația electronică, ceea ce a dus la vicierea procedurii de achiziție. În context, se anulează procedura de achiziție publică conform art. 71 alin. (1), lit. G) al Legii 131/2015 privind achizițiile publice „există abateri grave de la prevederile legale care afectează rezultatul procedurii de atribuire sau face imposibilă încheierea contractului. Prin abateri grave de la prevederile legale se înțelege faptul că pe parcursul analizei, evaluării și/ sau finalizării procedurii de atribuire se constată erori sau omisiuni, autoritatea contractantă aflându-se în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca acestea să conducă la încălcarea principiilor prevăzute la art. 7”. Grupul de lucru va iniția, în regim de urgență, o nouă procedură de achiziție publică.
Дата отмены
29 май 2023, 16:02
Информация о заказчике
Фискальный код/IDNO
Адрес
MD-2009, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, MD-2009, Republica Moldova, Chişinău str. Cosmescu 3
Веб сайт
---
Контактное лицо
Ф.И.О
Sergiu Balta
Контактный номер
+ 373 022 222 364
Эл. адрес
Данные о закупке
Дата создания
28 фев 2023, 17:38
Дата последних изменений
29 май 2023, 16:20
Achizitii.md ID
21074833
CPV
33100000-1 - Echipamente medicale
Тип процедуры
Открытый торг
Критерии присуждения
Самая низкая цена
Источники финансирования
Список лотов
Отменена
Lot nr. 5 PEF Metru (peak-flow meter)
Бюджет: 833.33 MDL
Отменена
Lot nr. 6 Pulsoximetru pediatric
Бюджет: 1625.0 MDL
Отменена
Отменена
Отменена
Отменена
Дата:
1 мар 2023, 09:26
Название вопроса:
Ultrasonograf General, OBGYN, performanţă înaltă
Вопрос:
Buna ziua, tecnologia "XD Clear" este un parametru restrictiv, care apartine numai companiei GE Health Care. Va rog sa excludeti.
Ответ (20 мар 2023, 14:36):
Ca urmare a clarificării depuse de dvs. menționăm că procedura de achiziție publică a fost inițiată conform necesităților beneficiarului final, IMSP AMT Botanica. În același timp, IMSP AMT Botanica, a indicat că în specificația tehnică nu este indicată doar o singură tehnologie, dar este descris după cum urmează ,, Probe tip: Conex tip matricială/ Single cristal sau altă tehnologie analogică, fiind indicate 3 cele mai des folosite de către producătorii USG tehnologii, inclusiv tehnologii analogice, ceea ce permite participarea la procedura de achiziție publică a mai multor producători.
Дата:
2 мар 2023, 10:58
Название вопроса:
Rectoscop
Вопрос:
Solicitam informatii mai detaliate referitor la "Adaptor pu tuburi de unica folosinta - 1 buc". Ce fel de adaptor si pu ce fel de tuburi? Se solicita Maner - 1 buc. Maner pu ce?
Ответ (20 мар 2023, 15:05):
În specificația tehnică se solicită tuburi cu obturator, care sunt din metal și autoclavabile. Pentru a folosi tuburi de unică folosință unele rectoscoape dispun de adaptor. În același timp, s-a modificat specificația tehnică din ,,Adaptor pentru tuburi de unică folosință -1 buc” în ,,Adaptor pentru tuburi de unică folosință (la dispozitivele care nu permite conectarea directă a tuburilor de unică folosință) - 1 bucată. În partea ce ține de mâner, menționăm că majoritatea producătorilor de Rectoscoape este specificat că completarea conțin mâner. Mânerul se permite de corpul dispozitivului sub un unghi, pentru a putea cu ușurință manevra dispozitivul în timpul examinării medicale. În același timp, menționam că mai mulți producători de dispozitive de Rectoscop, dispun de parametru solicitat și nu îngrădește participarea operatorilor economici.
Дата:
2 мар 2023, 14:43
Название вопроса:
Iregistrare la AMDM
Вопрос:
Conform p.18 din anuntul de participare se solicita prezentarea numarul de inregistrare in Registru de Stat al Dispozitivelor medicale pina la termenul limita de depunere a ofertei. Data limita fiind 31 martie 2023. Daca intrati pe https://prog.amdm.gov.md/ puteti sa vedeti ca urmatoare zi libera pentru notificare este 3 MAI 2023. Va rugam sa faceti modificati privind Inregistrarea la AMDM.
Ответ (20 мар 2023, 15:08):
Solicitarea cu privire la prezentarea numărul de înregistrare in Registru de Stat al Dispozitivelor medicale până la termenul limita de depunere a ofertei, rămâne nemodificată.
Дата:
7 мар 2023, 12:47
Название вопроса:
Ultrasonograf General, OBGYN, performanţă înaltă
Вопрос:
Buna ziua, tehnlogia Omniview este un parametru restrictiv, care apartine numai companiei GE Health Care. Va rog sa excludeti.
Ответ (20 мар 2023, 14:48):
Ca urmare a clarificării depuse de dvs. menționăm că procedura de achiziție publică a fost inițiată conform necesităților beneficiarului final, IMSP AMT Botanica. În același timp, IMSP AMT Botanica, a menționat că în specificația tehnică nu este indicată doar o singură tehnologie, dar este descris după cum urmează: ,,Pachet de analiză: Tehnologie Omniview sau analogică”, ceea ce permite prezentarea și altor tehnologii analogice la Omniview, care vor demonstra că posedă aceleași capacități a metodicii de scanare. Menționăm cp tehnologia Omniview este o tehnologie modernă care permite utilizatorului să vizualizeze cu claritate zona anatomică de interes de-a lungul oricărui tip plan: non-ortogonal, curb, sub tipul unei urme, sau a unei polilinii de volum. Tehnologia dată, este extrem de importantă pentru vizualizarea posibilelor malformații congenitale, în special în termen precoce. În același timp, menționam că mai mulți producători de dispozitive, USG de performanță înaltă dispun de parametru solicitat și nu îngrădește participarea operatorilor economici.
Lot nr. 9 Ultrasonograf General, OB-GYN, performanţă înaltă
Дата:
9 мар 2023, 17:25
Название вопроса:
Sonda convexa
Вопрос:
Pentru sonda convexa frecventa de 3-8 MHz este neobisnuita, de obicei pentru adulti se foloseste frecventa 1-5 Mhz. Pentru a nu restrictiona participarea altor participanti, va rog, sa modificati cimpul de vedere 60 grade - 100 grade
Ответ (20 мар 2023, 14:57):
Ca urmare a clarificării depuse de dvs. menționăm că procedura de achiziție publică a fost inițiată conform necesităților beneficiarului final, IMSP AMT Botanica. În același timp, IMSP AMT Botanica, a menționat că s-a solicitat ,,Convex tip matricială / XD Clear/ Single cristal sau altă tehnologie analogică cu valoarea minima nu mai mare de 3 Mhz - si cu valoarea maxima nu mia mică de 8 Mhz, banda activă sau câmpul de vedere minim 80 ° si maxim100 °”. În același timp, solicitarea cerinței respective, nu este preconizat pentru scanările generale de adulți în regim de somatică (scanare ficat, rinichi,)dar pentru frecvente necesare scanării fătului cu ultrasonograf Obstetrical/Ginecologic (OB-GYN). Respectiv, câmpul de vedere rămâne nemodificat, deoarece examinarea obstetricală necesită un câmp de vedere mai restrâns pentru asigurarea calității imaginii, în special în depistarea unor malformații congenitale în termen precoce se sarcină, iar parametrii menționați sunt solicitați de medicii de specialitate. Suplimentar, menționăm că mai mulți producători dispun de parametri respectivi ale sondelor.
Дата:
21 мар 2023, 10:47
Название вопроса:
Inregistrarea la AMDM
Вопрос:
Autoritatea contractantă intenționat aplicând așa condiție restricționează accesul egal la procedură a tuturor operatorilor economici, creînd obstacole de concurență între operatorii economici. Solicităm respectuos să modificați cerințele: ca numărul de înregistrare să fie prezentat la momentul livrării bunurilor către beneficiarul final.
Ответ (3 апр 2023, 19:13):
Cerința cu privire la prezentarea numărului de înregistrare în registrul de stat al Dispozitivelor Medicale, rămâne nemodificată. În același timp, menționăm că la elaborarea documentației de atribuire s-a ținut cont de prevederile art. art. 40 alin. (1) din Legea nr. 131/2015, potrivit cărora autoritatea contractantă are obligația de a stabili în documentația de atribuire orice cerință, criteriu, regulă și alte informații necesare pentru a asigura ofertantului o informare completă, corectă și explicită cu privire la modul de aplicare a procedurii de atribuire, cerință a fost adăugată în urma recomandărilor din Rapoartele de audit efectuate de către Curtea de Conturi precum și planul de acțiuni al Cancelariei de stat privind realizarea acțiunilor ce se impun pe marginea raportului de audit, ceea ce corespunde legislației în vigoare, respectiv, nu îngrădește participarea operatorilor economici la procedura de achiziție publică, inclusiv, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea prenotată și anume ,,utilizarea eficientă a banilor publici şi minimizarea riscurilor autorităților contractante”.
Дата:
21 мар 2023, 11:13
Название вопроса:
Răspuns (20 mart 2023, 15:08)
Вопрос:
Simată autoritate contractantă vă informăm că într-o licitație în care sunt mai multe loturi în număr de 10, 20, 100 sau chiar mai multe, agentul economic nu poate avea inregitrate toate produsele la care doreste să participe. Plus la toate AMDM este supra solicitată în ultima perioadă iar înregistrarea poate dura pană la 2 luni, dar licitația durează doar 30 zile uneori și mai puține. În așa cazuri Agentul economic doritor de a participa la licitație este pus în situația de a renunța.
Ответ (3 апр 2023, 19:13):
Cerința cu privire la prezentarea numărului de înregistrare în registrul de stat al Dispozitivelor Medicale, rămâne nemodificată. În același timp, menționăm că la elaborarea documentației de atribuire s-a ținut cont de prevederile art. art. 40 alin. (1) din Legea nr. 131/2015, potrivit cărora autoritatea contractantă are obligația de a stabili în documentația de atribuire orice cerință, criteriu, regulă și alte informații necesare pentru a asigura ofertantului o informare completă, corectă și explicită cu privire la modul de aplicare a procedurii de atribuire, cerință a fost adăugată în urma recomandărilor din Rapoartele de audit efectuate de către Curtea de Conturi precum și planul de acțiuni al Cancelariei de stat privind realizarea acțiunilor ce se impun pe marginea raportului de audit, ceea ce corespunde legislației în vigoare, respectiv, nu îngrădește participarea operatorilor economici la procedura de achiziție publică, inclusiv, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea prenotată și anume ,,utilizarea eficientă a banilor publici şi minimizarea riscurilor autorităților contractante”.
Дата:
21 мар 2023, 12:03
Название вопроса:
Notificare Dispozitiv Medical
Вопрос:
Buna ziua, va rugam respectuos sa modificati cerinta prezentarii numarului de inregistrare DM - AMDM, din : termenul limita de depunere a ofertei , in : Momentul livrarii. Va informam ca prima zi libera de depunere a dosarului la AMDM este 09 mai , Astfel restrictionati participarea produselor noi pe piata. Va multumim
Ответ (3 апр 2023, 19:13):
Cerința cu privire la prezentarea numărului de înregistrare în registrul de stat al Dispozitivelor Medicale, rămâne nemodificată. În același timp, menționăm că la elaborarea documentației de atribuire s-a ținut cont de prevederile art. art. 40 alin. (1) din Legea nr. 131/2015, potrivit cărora autoritatea contractantă are obligația de a stabili în documentația de atribuire orice cerință, criteriu, regulă și alte informații necesare pentru a asigura ofertantului o informare completă, corectă și explicită cu privire la modul de aplicare a procedurii de atribuire, cerință a fost adăugată în urma recomandărilor din Rapoartele de audit efectuate de către Curtea de Conturi precum și planul de acțiuni al Cancelariei de stat privind realizarea acțiunilor ce se impun pe marginea raportului de audit, ceea ce corespunde legislației în vigoare, respectiv, nu îngrădește participarea operatorilor economici la procedura de achiziție publică, inclusiv, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea prenotată și anume ,,utilizarea eficientă a banilor publici şi minimizarea riscurilor autorităților contractante”.
Дата:
21 мар 2023, 17:18
Название вопроса:
Lot 9 Ultrasonograf General, OB-GYN, performanţă înaltă
Вопрос:
Stimati domni, va rugam sa clarificati suplimentar, de dorit corect gramatical, urmatoarea cerinta: ,,Tehnlogia Omniview sau analogic vint un algoritm care se combina cu 3D dar vin cam de scanare separat. Sa se prezinta dovezi. da ". Intervenim cu solicitarea respectuoasa de a redacta toti parametrii tehnici in corespundere cu normele gramaticale si stilistice ale limbii romane. Aceasta solicitare este valabila pentru toate proiectele. Se creeaza impresia ca, sau sunt comise intentionat atat de multe greseli indescifrabile ca sa induca OE in eroare, sau pur si simplu inainte de publicare aceste documente nu trec nici un filtru lingvistic. Totusi, suntem cu totii oamenii cu carte, ar fi corect sa ne respectam reciproc. OE este nevoit sa descifreze cerintele beneficiarului, pierzand ore in zadar. Multumim pentru intelegere!
Ответ (3 апр 2023, 18:59):
Au fost efectuate modificări în documentația de atribuire.
Дата:
21 мар 2023, 20:04
Название вопроса:
Ultrasonograf General, OBGYN, performanţă înaltă
Вопрос:
Buna ziua. Rugam sa ajustati pentru sonda Lineara - din ,,câmpul de vedere minim 40 mm si maxim 50 mm,, la ,,câmpul de vedere minim 40 mm si maxim 52 mm,, . Pentru sonda Endovaginal 4D - din ,,câmpul de vedere minim 100 ° si maxim 180 °,, la ,câmpul de vedere minim 100 ° si maxim 182 °,,. Cimpul de vedere mai larg este mai bun.
Ответ (3 апр 2023, 18:59):
Au fost efectuate modificări în documentația de atribuire.
Lot nr. 9 Ultrasonograf General, OB-GYN, performanţă înaltă
Дата:
4 апр 2023, 17:01
Название вопроса:
Adincimea de scanare
Вопрос:
Spuneti, va rog, care a fost motivul modificarii adincimii de scanare de la ,,35cm " la ,,>=50cm"? Au fost facute modificari la solicitarile participantilor, dar in acelasi timp au fost facute alte modificari pentru a bloca participarea altor participanti...
Ответ (5 апр 2023, 18:01):
Autoritatea contractantă a anulat lotul nr. Ultrasonograf General, OBGYN, performanţă înaltă, până la termenul limită de depunere a ofertelor, conform art.41 alin. (1) din Legea 131/2015 privind achizițiilor publice, pînă la expirarea termenului de depunere a ofertelor, autoritatea contractantă are dreptul să modifice documentația de atribuire fie din proprie inițiativă, fie ca răspuns la solicitarea de clarificare a unui operator economic. Totodată autoritatea contractantă va demara repetat procedura de achiziție, doar după revizuirea specificațiilor tehnice de către beneficiarul final IMSP AMT Botanica. Mulțumim pentru clarificare.
Дата:
5 апр 2023, 15:59
Название вопроса:
Lot nr. 9 Ultrasonograf General, OB-GYN, performanţă înaltă
Вопрос:
Solicitam respectuos restabilirea parametrului [Adâncimea de scanare - maxima ≥ 35 cm]. Sau care a fost necesitatea modificarii acestuia tocmai la 50 cm? Este o cerinta restrictiva si nefondata, o adancime de scanare maximala de 40 cm a unui ultasonograf este mai mult decat suficienta. Va multumim!
Ответ (5 апр 2023, 18:00):
Autoritatea contractantă a anulat lotul nr. Ultrasonograf General, OBGYN, performanţă înaltă, până la termenul limită de depunere a ofertelor, conform art.41 alin. (1) din Legea 131/2015 privind achizițiilor publice, pînă la expirarea termenului de depunere a ofertelor, autoritatea contractantă are dreptul să modifice documentația de atribuire fie din proprie inițiativă, fie ca răspuns la solicitarea de clarificare a unui operator economic. Totodată autoritatea contractantă va demara repetat procedura de achiziție, doar după revizuirea specificațiilor tehnice de către beneficiarul final IMSP AMT Botanica.
Дата:
5 апр 2023, 16:35
Название вопроса:
Lot nr. 9 Ultrasonograf General, OB-GYN, performanţă înaltă
Вопрос:
Solicitam respectuos restabilirea parametrului [Sumarul gamei dinamice la ≥ 250 dB], asa cum a fost indicat initial. Cerinta de modificare a acestui parametru la ≥ 350 dB din partea OE nu a fost.
Ответ (5 апр 2023, 18:02):
Autoritatea contractantă a anulat lotul nr. 9 Ultrasonograf General, OBGYN, performanţă înaltă, până la termenul limită de depunere a ofertelor, conform art.41 alin. (1) din Legea 131/2015 privind achizițiilor publice, pînă la expirarea termenului de depunere a ofertelor, autoritatea contractantă are dreptul să modifice documentația de atribuire fie din proprie inițiativă, fie ca răspuns la solicitarea de clarificare a unui operator economic. Totodată autoritatea contractantă va demara repetat procedura de achiziție, doar după revizuirea specificațiilor tehnice de către beneficiarul final IMSP AMT Botanica. Mulțumim pentru clarificare.
Дата:
6 апр 2023, 10:43
Название вопроса:
Incarcare Anunt de Participare in format word
Вопрос:
Buna ziua, Solicitam respectuos incarcarea Anuntului de Participare si in format word, pentru a simplifica procedura de preluare a datelor. In formularele excel oformarea difera decat cea din Anunt, iar din pdf preluarea este anevoioasa. Va multumim pentru cooperare!
Ответ (7 апр 2023, 17:28):
Informația completă se regăsește în fomularele specificațiilor tehnice în format excell, și poate fi vizualizată și cu posibilitatea preluării.
Дата:
6 апр 2023, 14:48
Название вопроса:
Notificare AMDM
Вопрос:
Buna ziua, Stimata autoritate contractanta, in vederea respectarii angajamentului privind inregistrarea produselor la AMDM, va rugam respectuos sa ne informati daca va fi acceptata, la data depunerii ofertelor, scanul scrisorii de Notificare depusa la AMDM, cu confirmarea acceptarii de catre AMDM, in care sunt indicate clar produsele cu care participam? Deoarece, odata ce sunt acceptate, introducerea produselor in Registru si atribuirea numarului este doar un moment tehnic si de timp de care este responsabila AMDM. Va multumim!
Ответ (7 апр 2023, 17:32):
Bună ziua, obligativitatea înregistrării în registrul dispozitivelor medicale la AMDM pînă la termenul limită de depunere a ofertelor, și prezentarea numărului de înregistrare, rămâne neschimbată.
Вопросы в период разъяснений могут задавать только авторизованные пользователи платформы.