Статус Отменен
Оценочная стоимость без НДС 1 550 000 MDL
Период уточнений: 7 апр 2021, 10:59 - 17 апр 2021, 10:00
Подача предложений: 17 апр 2021, 10:00 - 28 апр 2021, 10:00

Техническая служба поддержки для поставщиков:

(+373) 79999801


Данная процедура проводится без электронного аукциона. Ваша оферта является окончательной и должна содержать весь список необходимых документов.

Aparate de ventilare artificială a plămînilor
Информация об отмене
Причина отмены
In specificarea tehnică din cadrul anunțului de participare sînt admise omisiuni, care conduc la imposibilitatea atribuirii contractului. Procedura respectivă va fi repetată.
Дата отмены
21 май 2021, 10:20
Информация о заказчике
Наименование
Фискальный код/IDNO
Адрес
3401, MOLDOVA, Hînceşti, mun.Hînceşti (r-l Hînceşti), Str. M. Nincu, 126
Веб сайт
---
Контактное лицо
Ф.И.О
Lupascu Simion
Контактный номер
068101202
Эл. адрес
Данные о закупке
Дата создания
7 апр 2021, 10:59
Дата последних изменений
21 май 2021, 10:20
Achizitii.md ID
21038208
CPV
33100000-1 - Echipamente medicale
Тип процедуры
Открытый торг
Критерии присуждения
Самая низкая цена
Источники финансирования
Список лотов
Отменена
Дата:
8 апр 2021, 18:21
Название вопроса:
Redactarea caietului de sarcini
Вопрос:
Cu privire la întocmirea caietului de sarcini. Parametrul Fluxul maxim de inspirație 240 l/min (150 l/min cu 100%O2) este un parametru a cării valoare este eronată. În practica medicală nu se folosește un flux mai mare de 120 L/min. Suplimentar din cerințele descrise în caietul de sarcini frecvența respiratorie și Volumul Tidal reiese că ar fi destul 160 L/min și includerea acestei descrieri în specificație reduce la maxim concurența liberă reieșind că foarte puțini producători pot furniza echipamente cu astfel de caracteristică. La fel mă exprim și cu privire la parametrul Timpul de inspir 12 ms. În practica medicală nu se folosește un timp mai mare 8 ms chiar și în cazul pacienților COVID ce formează fibroze pulmonare. Făcînd referire la Hotărîrea de Guvern Nr. 667 din 27-05-2016 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la activitatea grupului de lucru pentru achiziţii Capitolul IV. OBLIGAŢIILE GRUPULUI DE LUCRU, articolul nr. 21 alineatul 2) să asigure participarea pe scară largă a operatorilor economici la procedurile de achiziţie, în scopul asigurării concurenţei şi combaterii concurenţei neloiale în domeniul achiziţiilor publice; vă rugăm de a reedita caietul de sarcină pentru a asigura o concurență loială.
Ответ (13 апр 2021, 13:45):
Parametrii indicați în cadrul caietului de sarcini sunt obligatorii, grupul de lucru împreună cu medicii au luat decizia de a procura dispozitive cu parametrii tehnici avansați. Parametrii indicați sunt de nemodificat. Ca corespundere cu parametri tehnici sunt mai mult de 5 producători, care pot cuprinde solicitările instituției.
Дата:
9 апр 2021, 23:28
Название вопроса:
Redactarea caietului de sarcini
Вопрос:
Referitor la caietul de sarcini, consideram ca parametri solicitați pentru ventilatorul pulmonar au fost transcriși în caietul de sarcini de la producătorul care pune pe piață produsul Hamilton. Solicităm excluderea din caietul de sarcini a regimului ASV sau înlocuirea lui cu un alt regim de ventilare utilizat de mai mulți producători. Regimul de ventilare ASV este tipic producătorului Hamilton https://www.hamilton-medical.com/en_US/Solutions/Adaptive-Support-Ventilation-ASV.html În aceeași ordine de idei, solicităm să fie modificați următorii parametri: Modificarea presiunii de inspir 0-60 cm H2O în cel puțin 5-60 cm H2O. Modificarea timpului de inspir de la 0,2-12 s la cel putin 0,2-10 s. Limitele solicitate de 0 cm H2O pentru presiunea de inspir și 0,2-12 s pentru timpul de inspir nu redau performanța dispozitivului ci doar limitează concurența. Va rugam să asigurați respectarea principiului liberei concurențe, în caz contrar ne vom adresa la ANSC cu o contestare și la Consiliul concurenței.
Ответ (13 апр 2021, 13:49):
ASV este un mod de ventilare automat, care este prioritar pentru producătorul Hamitlon Medical, dar venim cu un răspuns oficial. Știind că fiecare producător î-și panteiază abreviaturile și modurile de ventilare, ar fi imposibile să solicităm fiecare abreviatură de la fiecare producător. Din acest motiv orișicare producător ,care ar putea prezenta o tehnologie, care ar fi analogică celei solicitate (ca mod și calitate de ventilare) celei cerute în caietul de sarcini va fi corect și nu va delimitat în cadrul LP. Cu referință la parametri ca flux, presiune și timp, nu vor fi modificate, sunt valori solicitate de grupul de lucru împreună cu medicii, care au luat decizia de a procura dispozitive cu parametri tehnici avansați. Parametrii indicați sunt de nemodificat .Ca corespundere cu parametri tehnici sunt mai mult de 5 producători, care pot cuprinde solicitările instituției. Devierea de la valori vor fi admise în dependeță de produsul propus.
Дата:
13 апр 2021, 15:35
Название вопроса:
Ca corespundere cu parametri tehnici sunt mai mult de 5 producători?
Вопрос:
Conform parametrilor tehnici ai mai mult de 5 producători, care pot include solicitările instituției. Ce alți 4 producători pot îndeplini aceste specificații? Organizați o licitație pentru un anumit model - încălcând astfel regulile pentru toată lumea!
Ответ (14 апр 2021, 08:00):
Se solicita aparate de ventilare artificială a plămînilor cu parametrii tehnici propusi. Va asteptam la concurs.
Aparate de ventilare artificială a plămînilor
Дата:
13 апр 2021, 21:35
Название вопроса:
Circuite pentru pacient cu camera de umidificare
Вопрос:
Solicitam sa clarificati referitor la accesorii. Ati indicat de 2 ori acelasi circuit. Sau ati uitat sa indicati adult 1buc. si pediatric 1buc.? - Circuite pentru pacient cu camera de umidificare 1 buc (sterilizabil) - Circuite pentru pacient cu camera de umidificare 1 buc (autoclavabil)
Ответ (14 апр 2021, 13:22):
Sunt indicate 2 tipuri de circuite diferite. Circuitul pentru pacient cu cameră de umedificare 1 buc. (sterilizabil) pentru forma de sterilizare doar „rece” sau sterilizare cu soluții active , este un circuit de pacient, care are o limită de lucru activ pentru ventilare. Circuitul pentru pacient cu cameră de umidificare 1 buc. (autoclavabil) pentru forma de sterilizare „rece” și autoclavare. La fel este un circuit , care este recomendat pentru ventilare mai mult de 72 ore, fără a fi necesar înlocuirea lui.
Дата:
16 апр 2021, 12:26
Название вопроса:
Redactarea caietului de sarcini/ ASV
Вопрос:
Potrivit pct. 21 subpct. 2) din Hotărârea Guvernului nr. 667 din 27.05.2016, pentru aprobarea Regulamentului cu privire la activitatea grupului de lucru pentru achiziții, grupul de lucru este obligat să asigure participarea pe scară largă a operatorilor economici la procedurile de achiziție, în scopul asigurării concurenței și combaterii concurenței neloiale în domeniul achizițiilor publice, iar art. 7 lit. c) din Legea nr. 131/15 prevede expres că unul dintre principiile fundamentale a relațiilor privind achizițiile publice este principiul concurenței, care presupune asigurarea condițiilor de manifestare a concurenței în așa fel încât orice operator economic, cu calificare și oferta corespunzătoare necesității reale a autorității, să poată participa la procedura de atribuire și să dispună de posibilitatea egală de a fi desemnat câștigător. Astfel, reieșind din prevederile legale enunțate, autoritatea contractantă prin înaintarea cerințelor trebuie să nu creeze obstacole nejustificate de natură să limiteze concurența în cadrul procedurilor de achiziție publică, ci să ofere posibilitatea reală operatorilor economici care reprezintă întreprinderile mici și mijlocii să poată participa la procedura de achiziție. Art. 37 al. (9) prevede expres că specificațiile tehnice trebuie să permită oricărui ofertant accesul egal la procedura de atribuire și nu trebuie să aibă ca efect introducerea unor obstacole nejustificate de natură să restrângă concurența între operatorii economici. În cazul în care autoritatea contractantă nu v-a ține cont de solicitările operatorilor economici, prin modificarea parametrului ASV , acest fapt v-a fi catalogat drept abuz din partea autorității contractante, iar noi ne vom adresa cu o solicitare la autoritățile competente în vederea inițierii verificărilor de rigoare.
Ответ (16 апр 2021, 13:50):
Exact cu aceiasi parametri in a. 2020 la 05 mai a fost publicata procedura nr. ocds-b3wdp1-MD-1588679718570, la care au depus oferte 5 Operatori Economici. Grupul de lucru împreună cu conducerea Spitalului raional au luat decizia de a procura dispozitive cu parametri tehnici solicitati in anuntul de participare.
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Период разъяснений".