Статус Закупка не состоялась
Оценочная стоимость без НДС 666 666,67 MDL
Период уточнений: 16 июл 2020, 9:47 - 21 июл 2020, 0:00
Подача предложений: 21 июл 2020, 0:00 - 24 июл 2020, 0:00

Техническая служба поддержки для поставщиков:

(+373) 79999801

Laptop
Информация о заказчике
Фискальный код/IDNO
Адрес
6301, MOLDOVA, Леовский, or.Leova, str. Independentei 3
Веб сайт
---
Контактное лицо
Ф.И.О
Alexandru GOSPODINOV
Контактный номер
067100849
Данные о закупке
Дата создания
16 июл 2020, 9:47
Дата последних изменений
13 авг 2020, 13:45
Achizitii.md ID
21026225
CPV
30200000-1 - Echipament şi accesorii pentru computer
Тип процедуры
Запрос ценовых оферт (товары)
Критерии присуждения
Самая низкая цена
Источники финансирования
Список лотов
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Бюджет: 666666.67 MDL
Закупка не состоялась
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Дата:
16 июл 2020, 11:48
Название вопроса:
Clarificari la anuntul de participare:
Вопрос:
Va rugam sa precizati care este sistemul de operare soicitati? Daca nu este inclus in configuratia solicitata, din ce surse va fi acesta achizitionat? avan in vedere ca Ministerul Educatiei a efectuat deja o licitatie pe aceeasi configuratie dar cu sistem de operare MS Windows Pro academic prin statutul de eligibilitate Shape Of the Future, de ce intentionat acesta a fost scos? ca sa poate BTS sa castige cu Fujitsu?
Ответ (16 июл 2020, 13:46):
Scopul actualei achiziţii este de a asigura un număr cît mai mare de cadre didactice cu tehnică de calcul. Sistemul de operare Windows nu a fost inclus pentru a mări numărul de laptopuri achiziţionate cu circa 20,25%. Sistemul de operare Windows va fi instalat de beneficiari (şcoli)
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Дата:
16 июл 2020, 11:48
Название вопроса:
completare la prima clarificare
Вопрос:
Ca sa poate BTS sa castige cu ASUS?
Ответ (16 июл 2020, 14:23):
Ne cerem scuze a fost o greșeală mecanică:"Sistemul de operare Windows nu a fost inclus pentru a mări numărul de laptopuri achiziţionate cu circa 20-25%."
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Дата:
16 июл 2020, 13:53
Название вопроса:
Clarificari la anuntul de participare 01:
Вопрос:
Stimate AC, va rugam sa argumentati cerinta/criteriul din punctul 11 Confirmarea calităţii produsului - [ MAF (Scrisoare de autorizaţie de la Producător pentru concursul respectiv) pentru Hard sau alt act relevant în acest sens. Original, confirmată prin semnătura electronică a participantului.] Cum un documente care din denumire este u authorizatie de producere, poate confirma calitatea produsului, Sau altfel spus ce garantii primeste beneficiarul prin aceast document cerut drept obligatoriu? Intelegem cerinta de conformitate EU sau MD, intelegem de asemena detinerea unui service centru si confirmarea termenului de garantie de 2 ani, apropo va rugam sa precizati 2 ani de la producator garantie sau de la furnizor? Avand in vedere cele mentionate insistam asupra excluderii cerintei obligatorii MAF. Daca doriti sa va asigurati ca marga va fi importat oficial, trebuie sa indicati ca cerinta obligatorie prezentarea la import a declaratiei vamale precum si prezentarea certificatului de origine de la producator.
Ответ (16 июл 2020, 15:15):
Stimați Operatori Economici, Autoritatea Contractantă vă informează că reieșind din importanța sporită a concursului dat și de faptul că computatoarele sunt compuse din multiple piese și module electronice, care integral trebuie să fie de o calitate înaltă și să suporte o garanție oficială de la producător minim de 24 luni, se impune și solicitarea de Brand Name, dar și actul ce confirmă producerea la o comandă individuală, de o companie recunoscută la nivel internațional. Așadar, reieșind din cele expuse autorizația de la producător garantează că bunurile achiziționate sunt de o calitate înaltă, vor fi produse și livrate în termenii solicitați și vor beneficia de garanție oficială pe teritoriul RM.
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Дата:
16 июл 2020, 15:20
Название вопроса:
Clarificari la Răspuns (16 iul 2020, 13:46))
Вопрос:
Stimate AC: Acest fapt nu justifica achizitia unor calculatoare fara Sistem de operare. La ce vor folosi acestea si cum vor activ cadrele didactice, fara un sistem de operare? Sau vreti acum sa ne confirmati ca cadrele didactice vor activa pe sisteme de operare UBUNTU/LINUX?
Ответ (16 июл 2020, 15:35):
Stimați Operatori Economici, Ne bucură faptul că nu sunteți indiferenți de rezultatul activității cadrelor didactice ce utilizează TIC-ul. Un răspuns mai detaliat v-am oferit în mesajele anterioare.
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Дата:
16 июл 2020, 15:24
Название вопроса:
Clarificari la Răspuns (16 iul 2020, 15:15):
Вопрос:
Asa numitul MAF - nu va ofera garantia ca Furnizorul va procura direct de la producator anume aceasta marfa special este produsa in cantitatea solicitata pentru Dstra. Acest document doar va informeaza pe Dstra precum ca Producatorul imputerniceste Furnizorul cu dreptul de a oferta si atit. Va rugam sa eliminati aceasta sintagma si sa o inlocuiti cu "prezentarea confirmarii de detinerea a statutului de Distribuitor sau Partener oficial al producatorului si cu indicarea datelor de verificare pe site-ul producatorului privind detinerea statului mentionat!"
Ответ (16 июл 2020, 16:13):
Vă informăm că în caietul de sarcini nu se conține ceva deosebit, ireal și este elaborat analog practicii standard utilizată de organele ierarhic superioare (inclusiv MECC).
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Дата:
16 июл 2020, 15:53
Название вопроса:
Răspuns (16 iul 2020, 15:35): Un răspuns mai detaliat v-am oferit în mesajele anterioare. Cu referie la istemul de operare Windows va fi instalat de beneficiari (şcoli)?
Вопрос:
Din ce surse financiare vor lua scolile locale sistem de operare? Care este sensul sa le cumperi profesorilor "STILORURI FARA CERNEALA"?
Ответ (16 июл 2020, 16:15):
Instituțiile de învățământ preuniversitar sunt persoane juridice executori secundari de buget care dispun de propriul buget.
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Дата:
16 июл 2020, 16:06
Название вопроса:
Valoarea estimată fără TVA
Вопрос:
Buna ziua, venim cu rugamintea sa explicati detaliat formula de estmiare a Valoarii estimată fără TVA, pentru aceasta achizitie. De asemenea Vă rugam sa indicati referinte la paginele producatorilor precum si confrom caror standarte au fost stabiliti parametrii tehnici ce au stat la baza estimarii bugetului. \ Care sunt cerintele functionale ce demonstreaza ca asigurand parametrtii solicitati echipamentul va corespunde in totatlitate cerintelor de utilizare si a resureselor necesare cerute de aplicatiile ce vor rula pe acesta(Indicati lista aplicatiilor/softului ce este planificat sa fie utilizat de catre utilizatorii finali)?
Ответ (16 июл 2020, 16:31):
Ca răspuns la întrebarea solicitată vă putem comunica că suntem siguri că specialiștii Dumneavoastră vor calcula suma estimată cu TVA conform Codului Fiscal și vor determina cifra de 800 mii lei. Răspuns la celelalte întrebări găsiți în caietul de sarcini.
Дата:
16 июл 2020, 16:25
Название вопроса:
Clarificari la Răspuns (16 iul 2020, 16:13):
Вопрос:
Ofertantii nu pun la indoiala ca caietul de sarcini a fost elabborat bazinduse pe niste practici, intrebarea este ale cui practici si daca acestea sunt argumentate? La moment nu a-ti venit cu un raspuns cuprinzator si care ar argumenta necesitatea acestui document cerut ca obligatoriu. Aveti obligatia ca autoritate contractanta sa justificati cerintele indicate in caietul de sarcini dar nu sa pasati responsabilitate pe MECC. Respectiv deducem ca aceasta cerinta nu este argumentata si din acest motiv insistam repetat ca aceasta cerinta sa fie inlocuita cu (prezentarea confirmarii de detinerea a statutului de Distribuitor sau Partener oficial al producatorului si cu indicarea datelor de verificare pe site-ul producatorului privind detinerea statului mentionat)
Ответ (16 июл 2020, 17:16):
În punctul 11 specificarea ”... sau alt act relevant în acest sens” ar confirma că produsul este fabricat și asamblat nemijlocit de producător. Înlocuirea cerinței cu prezentarea confirmării de deținere a statutului de Distribuitor sau Partener ar limita accesul participării la concurs.
Дата:
16 июл 2020, 16:37
Название вопроса:
Clarificari Răspuns (16 iul 2020, 16:31):
Вопрос:
Stimata AC, reprezentantii dumneavoastra se prefac a nu intelege sensul intrebarii pentru a evita raspunsurile exacte puse de ofertanti. Oricum, insistam sa prezentati argumente plauzibile care ar demonstra cum specialistii dumneavoastra au estimat valoarea achizitiei. Care totusi au fost cerintele functionale si tehnice ce demonstreaza ca acest echipament va corespunde in totatlitate cerintelor de utilizare si a resureselor necesare cerute de aplicatiile ce vor rula pe acesta(Indicati lista aplicatiilor/softului ce este planificat sa fie utilizat de catre utilizatorii finali)?
Ответ (16 июл 2020, 18:25):
Caietul de sarcini a fost elaborat conform necesitatilor si posibilitatilor Autoritatii Contractante
Дата:
16 июл 2020, 16:58
Название вопроса:
Clarificari la Răspuns (16 iul 2020, 15:15): Stimați Operatori Economici, Autoritatea Contractantă vă informează că reieșind din importanța sporită a concursului dat și de faptul că computatoarele sunt compuse din multiple piese și module electronice, care integral trebuie să fie de o calitate înaltă și să suporte o garanție oficială de la producător minim de 24 luni, se impune și solicitarea de Brand Name, dar și actul ce confirmă producerea la o comandă individuală, de o companie recunoscută la nivel internațional. Așadar, reieșind din cele expuse autorizația de la producător garantează că bunurile achiziționate sunt de o calitate înaltă, vor fi produse și livrate în termenii solicitați și vor beneficia de garanție oficială pe teritoriul RM.
Вопрос:
Avand in vedere raspunsul prin care a-ti confirmat ca echipamentul citam( trebuie sa suporte o garanție oficială de la producător minim de 24 luni) reamintim despre obligatia de a modifica {documentatia de atribuire si anuntul de participare, caietul de sarcini} in condomitate cu cele mentionate. ilocuirea sintagmei din anuntul de participare 35. Alte informații relevante: _Garanţia pentru bunurile livrate – min. 2 ani cu [garanție oficială de la producător minim de 24 luni] confirmata prin acte justificative sau posibilitatea verificarii garnatiei pe site-ul producatorului.
Ответ (16 июл 2020, 17:30):
2 ani se echivaleaza cu 24 luni
Дата:
17 июл 2020, 09:01
Название вопроса:
clarificari la Răspuns (16 iul 2020, 17:30):
Вопрос:
Stimate domn, multumim pentru convertirea ani in luni cu privire la termenul de garantie,insa dumneavoastra va eschivati de a modifica documentatia de insotire, de altfel procedura obligatorie conform legii achizitiei publice. Daca Dumneavoastra evitati sa face aceti lucru din propria intiativa atunci, operatorii economici sunt in drept sa sesizeze ANSC. Va sugeram sa faceti modificarea propusa!
Ответ (17 июл 2020, 09:49):
Mulțumim pentru amabilitate și propunere.
Дата:
17 июл 2020, 12:52
Название вопроса:
clarificari Răspuns (17 iul 2020, 09:49): Mulțumim pentru amabilitate și propunere.
Вопрос:
Sitmate AC, cu placere si cu respect, insa intreprindeti urmatoarele modificari: 1. aducerea modificarilor conform din anuntul de participare privind garantia echipamentul. 2. modificarea cerintei de MAF cu detinerea a statutului de Distribuitor sau Partener oficial al producatorului si cu indicarea datelor de verificare pe site-ul producatorului privind detinerea statului mentionat 3. va rog sa argumentati cum sintagma prezentarea confirmării de deținere a statutului de Distribuitor sau Partener ar limita accesul participării la concurs? daca in acelasi timp dumneavoasta doriti sa fiti siguri ca echipemtnul propus va avea un nivel de calitate corespunzator si acesta va fi vandut de un Partener autorizat!
Ответ (17 июл 2020, 14:26):
Anunțul de participare a fost elaborat de către Grupul de lucru în conformitate cu necesitățile Autoritații Contractante
Дата:
17 июл 2020, 15:50
Название вопроса:
Clarificari la Răspuns (17 iul 2020, 14:26): Anunțul de participare a fost elaborat de către Grupul de lucru în conformitate cu necesitățile Autoritații Contractante
Вопрос:
Stimati domni, conform LEGE Nr. 131 din 03-07-2015 privind achiziţiile publice in speta, Capitolul V - PUBLICITATEA ŞI TRANSPARENŢA- Articolul 29. Anunțul de participare (7) Dacă după publicarea anunțului de participare, dar înainte de expirarea termenului-limită de depunere a ofertelor, apare necesitatea de corectare a acestuia, anunțul corectat va fi publicat în aceleaşi mijloace de informare în masă şi va avea aceeaşi valoare ca şi anunțul original. În acest caz, autoritatea contractantă va prelungi termenul de depunere a ofertelor pentru a permite potenţialilor ofertanţi să efectueze modificările necesare. În cazul în care, indiferent de motiv, caietul de sarcini şi documentele sau informaţiile suplimentare, deşi solicitate în timp util, nu au fost furnizate sau au fost furnizate incomplet în termenele stabilite de prezenta lege ori în cazul în care ofertele nu pot fi formulate decît în urma unei vizite la faţa locului sau după consultarea pe loc a unor documente anexate la caietul de sarcini, autoritatea contractantă va prelungi termenul de depunere a ofertelor astfel încît toţi operatorii economici interesaţi să poată avea acces la toate informaţiile necesare pentru formularea ofertelor.
Ответ (17 июл 2020, 16:54):
Până în prezent anunțul de participare nu a fost modificat și nu apare necesitatea de a prelungi termenul de depunere a ofertelor.
Achiziţionarea tehnicii de calcul
Дата:
20 июл 2020, 12:00
Название вопроса:
Documentația de atribuire, Specificații tehnice solicitate.
Вопрос:
Bunî ziua! Venim cu solicitarea de a modifica în Documentație de atribuire Specificarea tehnică deplină solicitată , precum că solicitarea ”Viteza procesorului –min Base 2.4Ghz, min. 2Core, 4Threads, L3 cache min 4 MB, CPU, versiunea nu mai veche de anul 2020” corespunde procesorului brand-ului anumit AMD Athlon™ Gold 3150U, ce defavorizează agenți economici cu alte branduri și vine în contradicție cu Legislația privind liberă concurență. Solicităm să schimbați Specificarea tehnică deplină solicitată conform art. 37, p.10, al.b) Legii nr.131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice, care stipulează că fiecare trimitere este însoțită de mențiunea ”sau echivalent”, ceea ce lipsește în cerințele Dvs. Vă mulțumim.
Ответ (20 июл 2020, 17:20):
Buna seara, stimate Operator Economic În caietul de sarcini nicăeri nu este indicat Brand-ul sau marca bunului și prin urmare nu este necesar de a schimba Specificarea tehnică
Вопросы в период разъяснений могут задавать только авторизованные пользователи платформы.