1
Период разъяснений
с 24.07.2019 17:49
по 31.07.2019 17:00
2
Подача предложений
с 31.07.2019 17:00
по 08.08.2019 12:00
3
Аукцион
с 09.08.2019 15:00
по 09.08.2019 15:09
4
Оценка

5
Контракт

Статус Оценка
Оценочная стоимость без НДС 600 000 MDL
Период уточнений: 24 июл 2019, 17:49 - 31 июл 2019, 17:00
Подача предложений: 31 июл 2019, 17:00 - 8 авг 2019, 12:00

Техническая служба поддержки для поставщиков:

(+373) 79999801

Vehicul pentru transportarea deseurilor menajere solide (repetat)
Информация о заказчике
Наименование
Фискальный код/IDNO
Адрес
4400, MOLDOVA, Călăraşi, or.Călăraşi, str. Al cel Bun178
Веб сайт
---
Контактное лицо
Ф.И.О
Gheorghe Stratan
Контактный номер
060667201
Эл. адрес
Данные о закупке
Дата создания
24 июл 2019, 17:49
Дата последних изменений
25 июл 2019, 9:20
Achizitii.md ID
21010268
CPV
34100000-8 - Autovehicule
Тип процедуры
Запрос ценовых оферт (товары)
Критерии присуждения
Самая низкая цена
Источники финансирования
Список лотов
Документы процедуры закупок
extras din registru de stat al pers. jur.semnat.pdf extras din registru de stat al pers. jur.semnat.pdf
Документация к предложению
extras din registru de stat al pers. jur.
24.07.19 17:49
3_documentatia_standard_bunuri gcl calarasi (2).docx
Документация к предложению
24.07.19 17:49
duae vehicul de transportarea deseurilor menajele (2).docx
Документация к предложению
24.07.19 17:49
Дата:
25 июл 2019, 09:20
Название вопроса:
Descrierea și documentația de atribuire.
Вопрос:
Stimați Domni/Doamne, analizând minuțios anunțul achiziției publice privind procurarea vehiculului pentru transportarea deșeurilor menajere solide am dori să primim raspunsuri la următoarele clarificări: 1. Scrisoare de la producător cu Autorizație de a participa la prezenta licitație ? Ne este straniu, deoarece fiecare agent in economic din R. Moldova are dreptul să participe și să importe tehnică auto cît dorește el necesar. Care este valabilitatea scrisorii unui agent economic strain (gen uzină, fabrică) de a delega un agent economic din R. Moldova pentru a participa la o licitație internă ? De când un agent economic din R. Moldova pentru a participa la o licitație publică organizată pe teritoriul ei are nevoie de un o Autorizație a unui stat srăin !!! Nu este mai simplu să avem o scrisoare cu Autorizație de la Procuratura Anticorupție sau a șefului CNA sau poate a Președintelui țării, de ce nu? 2. Confirmarea prestării serviciilor de deservire tehnică în garanție prin reprezentantul oficial al producătorului ca Centrul de garanție și deservire tehnică sau de alte Centre similare autorizate de prestarea acestor servicii ? Dumneavoastră până la urmă, singuri înțelegeți ce ați scris? noi de exemplu nu. Vă rugăm să ne explicați ce se are în vedere prin corfirmări. Deoarece fiecare agent economic care importează tehnică auto în R. Moldova și participă la licitațiile publice eliberează scrisoare de garanție a tehnicii auto și este obligat să o deservească atât timp cît este garantată de uzina producătoare, scurt și clar. Toți agenții economici care importă tehnică auto se cunosc între ei foarte bine, nu ași dori să cred că aceste două cerințe date sunt invocate de un anumit agent economic analizând licitația precedentă. Nu ași dori să credem că aceste cerințe sunt invocate de agentul economic care permanet în contestațiele sale folosește art. 7 din ”Legea privind achizițiile publice” și anume: nediscriminare în privința tuturor ofertanților şi operatorilor economici. Și în fine, o țară întreagă se rîde de asemenea aberații cerințe în documentația de atribuire, degeaba această țară cheltuie milioane de lei pentru modificarea legilor și petrece seminare de instruire cu genericul ”Sistemul de achiziții publice în Republica Moldova”, dedicat persoanelor responsabile de efectuarea procedurilor de achiziții publice din cadrul autorităților contractante. Degeaba a fost introdus Articolul 20. Documentul unic de achiziţii european (1) La momentul depunerii cererilor de participare sau a ofertelor, autoritatea contractantă acceptă documentul unic de achiziții european (în continuare – DUAE), care constă într-o declaraţie pe proprie răspundere actualizată, ca dovadă preliminară în locul certificatelor eliberate de către autorităţile publice sau de către terţi, care confirmă că operatorul economic în cauză îndeplineşte următoarele condiţii. Degeaba am plecat și pleacă copiii noștri din Moldova noastră. Cu profund respect, agent economic.
Ответ (25 июл 2019, 16:55):
IM GCL Calarasi a examinat solicitarea Dvs. si Va comunica urmatoarele: 1.se solicita o scrisoare/document de la producator cu autorizatia (confirmare, permesiune etc) de a participa la procedura de licitatie publica, dar nu Autorizatie la care V-ati referit. 2.Confirmarea statutului reprezentantului oficialal al producătorului ca Сentrul de garanție și deservire tehnică sau un contract (copie) pentru furnizarea servicii de reparații în garanție și deservire tehnică, încheiat între centrul de deservire tehnică, care este autorizat pe teritoriul RM in prestarea servicii de deservire, reparatie, intreținere și mentinanță a autospecialilor și furninizor ca o confirmare a capacității ofertantului de a oferi o garanție completă. Solicitam respectuos în continuare să respectați regulile corespondenței de afaceri! Cu respect, Autoritatea contractanta.
Дата:
26 июл 2019, 09:05
Название вопроса:
Documentația de atribuire
Вопрос:
Multstimate IM GCL Calarasi, din momentul în care constatăm abateri grave a LEGII Nr. 131 din 03.07.2015 privind achiziţiile publice cu modificările parvenite pe parcursul anului 2018, 2019 și anume: Articolul 7. Principiile de reglementare a relaţiilor privind achiziţiile publice, a) utilizarea eficientă a banilor publici şi minimizarea riscurilor autorităţilor contractante; c) asigurarea concurenţei şi combaterea practicilor anticoncurențiale în domeniul achiziţiilor publice; f) liberalizarea şi extinderea comerţului internaţional; h) tratament egal, imparţialitate, nediscriminare în privinţa tuturor ofertanţilor şi operatorilor economici; și mai ales că la achiziția dată sunt folosiți bani publici la care noi ca companie am contribuit sub diferite forme și plăți, avem tot dreptul conform Articolul 35 a Legii să punem întrebări, să cerem clarificări fără a ne da lecții de respectare a corespondenței de afaceri. Din motuvul că nu am primit un răspuns clar și complet reiterăm întrebările noastre: 1. Care este valabilitatea juridică a scrisoare/document de la producător cu autorizație (confirmare, permisiune etc) unui agent economic strain (gen uzină, fabrică) a unui stat străin, de a permite agentului economic din R. Moldova pentru a participa la licitația organizată de IM GCL Călărași ? 2. În cazul lipsei acestui document, care sunt efectele precedurale extinse asupra procurării a vehiculului pentru transportarea deseurilor menajere solide ? În ce mod se afectează procedura de procurare ? 3. Agentul economic din R. Moldova care participă la licitația dată, vă prezintă certificat/scrisoare că își asumă toate responsabilitățile de deservire reparatie, intreținere și mentenanță a autospecialei solicitate având capacitatea de a oferi o garanție completă oferită de uzină, în ce mod se afectează procedura de procurare și deservire tehnică ? Cu respect, Agent economic.
Ответ (26 июл 2019, 17:33):
Solicitarea Dvs. se examineaza de catre specialistii IM GCL Calarasi. Va multumim!
Вопросы в период разъяснений могут задавать только авторизованные пользователи платформы.