1
Perioada de actualizare
de la 01.07.2025 09:07
până la 31.07.2025 11:00
au rămas 8 zile
2
Propunerea ofertelor
de la 31.07.2025 11:00
până la 15.08.2025 11:00
3
Licitaţie
nu va fi folosită
4
Evaluare

5
Contract

Statut Perioada de actualizare
Valoarea estimată fără TVA 2 975 333,33 MDL
Perioada clarificărilor: 1 iul 2025, 9:07 - 31 iul 2025, 11:00
Perioada de depunere a ofertelor: 31 iul 2025, 11:00 - 15 aug 2025, 11:00

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Publicitate
Abonează-te
Publicitate

Licențe aferente soluției de digitalizare a proceselor de management resurse umane - recrutare, angajare, administrare personal, cu 1 an de suport de la producător inclus;
Servicii de implementare ale soluției de digitalizare a proceselor de management resurse umane - recrutare, angajare, administrare personal;
Servicii de instruire aferente soluției de digitalizare a proceselor de management resurse umane - recrutare, angajare, administrare personal;
Servicii de garanţie (mentenanţă şi suport) aferente soluției de digitalizare a proceselor de management resurse umane - recrutare, angajare, administrare personal;
Servicii pentru dezvoltări suplimentare și solicitări de schimbare

Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD-2005, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, bd. Grigore Vieru, 1
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Elena Samoila
Telefonul de contact
022822237
Datele achizitiei
Data publicării
1 iul 2025, 9:07
Data ultimilor modificări
7 iul 2025, 15:07
Achizitii.md ID
21441691
CPV
72200000-7 - Servicii de programare şi de consultanţă software
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Cel mai bun raport cost - calitate
Surse de finanțare
Publicitate
Documentele procedurii de achiziție
documentatia standard noua-model.docx
Documentele la ofertă
-
1.07.25 09:07
3. formularul duae.doc
Criterii de eligibilitate
-
1.07.25 09:07
1. anunt de participare.doc
tenderNotice
-
1.07.25 09:07
2. caiet de sarcini.docx
Documentele la ofertă
-
1.07.25 09:07
Data:
7 iul 2025, 15:07
Subiectul întrebării:
Limba sau limbile în care trebuie redactate ofertele sau cererile de participare
Întrebare:
Conform punctului 30 din anunțul de participare ofertele trebuie să fie în engleză și română. Puteți confirma că în caz că documentația va fi depusă în română cu unele documente în engleză va fi acceptată?
Răspuns (7 iul 2025, 15:24):
Bună ziua, Vă mulțumim pentru întrebarea Dvs. Comunicăm că, se acceptă unele documente din ofertă să fie în limba engleză din moment ce în anunțul de participare se face referire la limba română și limba engleză. Vă mulțumim.
Data:
7 iul 2025, 15:08
Subiectul întrebării:
Termen implementare
Întrebare:
Conform anunțului de participare termenul de implementare a proiectului este orientativ până la 6 luni pe când în tabelul Specificațiile de preț la ”Servicii de implementare ale soluției de digitalizare a proceselor de management resurse umane - recrutare, angajare, administrare personal” este specificat ”Până la 9 luni (din momentul inițierii proiectului până la acceptanța finală a soluției).” Puteți confirma care este termenul final recomandat pentru implementare?
Răspuns (7 iul 2025, 15:26):
Confirmăm termenul corect de „9 luni”, conform caietului de sarcini, specificația de preț.
Data:
9 iul 2025, 16:08
Subiectul întrebării:
Cerinte de calificare
Întrebare:
Vă rugăm să confirmați dacă lipsa certificatului ISO 9001 sau echivalent atrage descalificarea ofertei și dacă certificatul ISO/IEC 27001:2022 poate fi acceptat ca echivalent pentru îndeplinirea acestei cerințe.
Răspuns (9 iul 2025, 16:16):
Bună ziua, vă mulțumim pentru întrebarea Dvs. La subiect precizăm că, cerința dată de calificare este facultativă/opțională. În cazul în care ofertantul nu deține certificat ISO 9001 sau alte certificate ISO - oferta nu se respinge și nu se descalifică din acest motiv, și da, sunt acceptate orice alte certificate ISO pe care compania le deține. Totodată, vă rog să notați că cerința dată nu este obligatorie (NU*, (la solicitarea)): * Informația se va prezenta cu scop informativ de către ofertantul care va fi desemnat câștigător (în cazul în care implementează asemenea standarde) și se va reflecta în coloana „Standarde de referință” din Specificația tehnică ofertată (Anexa nr.1 a Caietului de sarcini).
Data:
9 iul 2025, 16:14
Subiectul întrebării:
Evaluarea ofertei
Întrebare:
În cadrul ședinței de familiarizare cu procesele interne, s-a menționat că punctajul acordat pentru existența unui modul Payroll nu va influența evaluarea, așa cum este la moment inclus în anunțul de participare, întrucât achiziția acestui modul nu face obiectul actualei proceduri. Vă rugăm să confirmați dacă acest aspect rămâne valabil și dacă lipsa funcționalității de Payroll nu va afecta punctajul ofertei.
Răspuns (11 iul 2025, 15:07):
Vă mulțumim pentru întrebarea adresată și dorim să revenim cu următoarele clarificări: În cadrul ședinței de familiarizare, întrebarea adresată de un participant a vizat dacă modulul de salarizare (Payroll) este solicitat în cadrul soluției ce face obiectul achiziției curente. Răspunsul oferit atunci a fost că modulul Payroll, aferent procesului de calcul efectiv al salariilor, nu este solicitat în cadrul acestei proceduri de achiziție, întrucât acesta va face obiectul unei achiziții separate. Distincția între sistemul salarial referit în Caietul de sarcini și calculul salarial este: i) sistemul salarial reprezintă o structură formată din mai multe elemente (grile salariale, nivele strategice ale posturilor, nivele de referință ale posturilor, trepte salariale, benzi salariale) și este utilizat la stabilirea salariului de bază al angajaților; ii) calculul salarial este realizat în baza salariilor de bază, a timpului efectiv lucrat și a legislației aferente, în scopul calculării și efectuarii plăților salariale pentru angajați. Totodată, s-a menționat în mod expres în cadrul ședinței că existența modulului Payroll în cadrul soluției propuse este considerată un avantaj și va fi punctată separat, conform punctului 3 din tabelul criteriilor de performanță din anunțul de participare, care prevede: „Pentru criteriul de performanță specificat la pct. 3 din tabelul de mai sus se va acorda punctaj proporțional în funcție de nivelul de dezvoltare și localizare al modulului de salarizare (Payroll) pentru Republica Moldova.” Prin urmare, lipsa modulului Payroll în soluția propusă nu afectează eligibilitatea ofertei, însă va influența punctajul acordat la criteriul de performanță menționat mai sus.
Data:
9 iul 2025, 16:22
Subiectul întrebării:
Experiență obligatorie
Întrebare:
Vă rugăm să confirmați dacă experiența în implementarea soluției pentru o bancă centrală sau instituție financiară din Uniunea Europeană este o cerință obligatorie pentru calificare. În cazul în care nu este obligatorie, vă rugăm să precizați dacă lipsa acestei experiențe va afecta punctajul acordat în cadrul evaluării ofertei. Menționăm că soluția ofertată nu vizează funcționalități bancare, ci procese de management resurse umane.
Răspuns (15 iul 2025, 10:41):
Bună ziua, Vă mulțumim pentru întrebarea Dvs. Confirmăm că cerința de calificare privind experiența anterioară – respectiv prestarea cu succes, în ultimii 3 ani, a serviciilor de implementare a soluției ofertate în domeniul resurselor umane pentru o bancă centrală sau o instituție financiară din Uniunea Europeană – este obligatorie. Această cerință urmărește în mod explicit două aspecte esențiale: 1. Validarea soluției ofertate, prin demonstrarea implementării anterioare într-o bancă centrală sau instituție financiară din Uniunea Europeană. Deși soluția vizată este dedicată gestionării proceselor de resurse umane și nu implică funcționalități bancare propriu-zise, resursele umane sunt cel mai important activ al unei entități financiare, respectiv, procesele de gestiune a resurselor umane intr-o instituție financiară sunt cele mai apropiate de piața de referință a BNM. Cerința de calificare menționată atestă că soluția este matură, stabilă și adaptabilă la nivelul de complexitate instituțională, organizatorică și reglementară specific acestor entități, în care procesele de HR sunt strâns corelate cu politicile de guvernanță, management al riscului, control intern și respectarea unor reglementări stricte cum ar fi cele ce vizează protecția datelor cu carcter personal (GDPR), securitatea, auditabilitatea, interoperabilitatea etc. Având în vedere că soluția urmează a fi utilizată de BNM pe o perioadă extinsă (10 ani), iar Republica Moldova se află în proces de aderare la Uniunea Europeană, este esențial ca soluția să fie pe deplin aliniată cu cadrul normativ și practicile UE. Implementarea anterioară într-o instituție din UE oferă o garanție solidă în acest sens. 2. Demonstrarea experienței directe a ofertantului în livrarea și implementarea soluției într-un mediu reglementat din UE. Se validează astfel capacitatea ofertantului de a gestiona proiecte complexe, respectând cerințe stricte de calitate, termene, documentație, configurare și suport post-implementare, specifice băncilor centrale și instituțiilor financiare din Uniunea Europeană. Prin urmare, această cerință de calificare nu urmărește doar o experiență generică în domeniul HR, ci o combinație între validarea impplementării în practică a soluției într-un mediu specific băncilor centrale și instituțiilor financiare din Uniunea Europeană și experiența demonstrabilă a ofertantului în astfel de implementări, iar neîndeplinirea acestei cerințe de calificare conduce la respingerea ofertei ca fiind inacceptabilă. Această cerință nu influențează punctajul în cadrul evaluării tehnice sau financiare, fiind aplicabilă exclusiv în etapa de calificare.
Data:
9 iul 2025, 16:28
Subiectul întrebării:
Clarificare obligativitatea datelor
Întrebare:
Ce ține de răspunsul pentru clarificare ”Răspuns (9 iul 2025, 16:16):” cerința dată este specificată în anunțul de participare punctul 16 ”Scurta descriere a criteriilor privind eligibilitatea operatorilor economici care pot determina eliminarea acestora și a criteriilor de selecție; nivelul minim (nivelurile minime) al (ale) cerințelor eventual impuse; se menționează informațiile solicitate”, rândul 16 din tabelul. În coloana Nivelul minim/Obligativitate ”Da (la solicitare)”. Puteți confirma repetat că această certificate nu este obligatorie și compania nu va fi descalificată din procedură?
Răspuns (9 iul 2025, 16:43):
După cum am menționat anterior, compania nu va fi descalificată dacă nu deține certificate ISO, conform rândului 18 din tabel. Nivelul minim / obligativitatea: „Nu * (la solicitare)”. Pentru acest rând a fost acordat răspunsul de mai sus. Cu privire la rândul 16 la care faceți referință, nivelul minim / obligativitatea „Da (la solicitare)” - în acest caz, certificate SR EN ISO 9001 sau echivalent, prin prezentarea unor documente edificatoare, în copie lizibilă certificată de reprezentantul ofertantul cu mențiunea „conform cu originalul”, care să ateste implementarea Sistemului de Management al calității în conformitate cu prevederile SR EN ISO 9001 sau echivalent, valabile cel puțin la data limită de depunere a ofertelor - este obligatorie. Neprezentarea acestor certificate duce la descalificarea ofertei. Sper că a fost oferit răspuns la întrebarea Dvs.
Servicii de implementare a soluției de digitalizare a proceselor de management resurse umane – recrutare, angajare, administrare personal (licențe, servicii de implementare și servicii de garanție)
Data:
11 iul 2025, 12:22
Subiectul întrebării:
Sesiunea demonstrativă
Întrebare:
Conform p.7 criteriilor privind eligibilitatea operatorilor economici se solicita ca Ofertantul este obligat sa includa in ofera link-urile de acces a înregistrărilor video ale sesiunilor demonstrative. Pot fi inlocuite acestea cu link la platforma demo cu sesiunea demonstrativa petrecuta de catre Ofertant pentu a demonstra corespunderea cerintelor functionale solicitate? Si daca nu se accepta, rugam sa concretizati criteriile de evaluare ale înregistrărilor video ale sesiunilor demonstrative!
Răspuns (11 iul 2025, 15:02):
Bună ziua, Vă mulțumesc pentru întrebarea Dvs. În conformitate cu pct. 7 din Anunțul de participare precum și pct. 1.3.1 și 1.3.2 din Caietul de sarcini, ofertanții au obligația de a include în oferta tehnică link-urile de acces către înregistrările video ale sesiunilor demonstrative care prezintă cât mai detaliat procesele descrise în Caietul de sarcini (cerințe). Această cerință este esențială și obligatorie și are ca scop demonstrarea clară a conformării soluției propuse cu cerințele funcționale și oferta tehnică. Înregistrările permit o evaluare reproductibilă și independentă, fără constrângeri logistice sau de program, aspect esențial în contextul unei comisii de evaluare multidisciplinare. În acest context, un link către o platformă de demonstrare activă poate fi prezentat, dar numai cu titlu opțional și suplimentar, și nu poate substitui cerința obligatorie privind înregistrările video. Linkul poate sprijini procesul de înțelegere, însă evaluarea conformității funcționale se va face exclusiv în baza materialelor video furnizate în ofertă. Prin urmare, neprezentarea înregistrărilor video va fi considerată neconformitate cu cerințele de calificare, iar oferta va fi respinsă ca fiind inacceptabilă. Referitor la criteriile de evaluare ale sesiunilor demonstrative video, acestea nu sunt punctate separat, însă înregistrările video au rolul de a permite verificarea corespunderii soluției ofertate cu cerințele funcționale obligatorii. Astfel: • Lipsa unei înregistrări video clare sau imposibilitatea de accesare a acesteia poate conduce la imposibilitatea verificării conformității ofertei; • Informațiile prezentate în video trebuie să fie corelate cu specificațiile din oferta tehnică; • Orice funcționalitate menționată ca disponibilă trebuie să fie demonstrată în mod vizibil și funcțional în cadrul înregistrării. • Evaluarea se va face exclusiv pe baza conformării funcționale, fără a se puncta aspecte formale sau estetice ale înregistrărilor.
Subiectul întrebării
Întrebare
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.