până la 19.02.2025 10:00
până la 12.03.2025 10:00
Suport Tehnic pentru furnizori:
(+373) 79999801
Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.
Analiza cererii de învățare a limbii române depuse de către diverse categorii profesionale de adulți (justiție, medicină, arte, economie, educație, personal auxiliar etc.)și determinarea gradului de cunoaștere a limbii române de către viitorii cursanți (testul inițial) pentru stabilirea nivelului de nivelului de competentă lingvistică.
Organizarea, pentru fiecare cursant, a testului de evaluare inițială pentru plasarea în grupă conform nivelului de competență lingvistică identificat.
Organizarea, pentru fiecare cursant, minim a 50 de sesiuni de învățare a limbii române (minim 100 de ore academice), nivelul A1, pentru persoane adulte.
Organizarea, pentru fiecare cursant, minim a 60 de sesiuni de învățare a limbii române (minim 120 de ore academice), nivelul A2 pentru persoane adulte.
Organizarea, pentru fiecare cursant, minim a 70 de sesiuni de învățare a limbii române (minim 140 de ore academice), nivelul B1 pentru persoane adulte.
Disponibilitatea organizării cursurilor:
Zona Nord:
- mun. Bălți
- or. Briceni
- or. Edineț
- or. Lipcani
- or. Ocnița
- or. Rîșcani
Zona Centru:
- mun. Chișinău
Zona Sud
- mun. Comrat
- or. Ceadîr-Lunga
- or. Vulcănești
- mun. Cahul
- or. Taraclia
- or. Tvardița
Zona Est:
- or. Tiraspol
- or. Rîbnița
- or. Bender
- or. Dubăsari
Cursurile de învățare a limbii române, nivel A1, A2, B1 se vor desfășura:
- cu prezența fizică (nu mai puțin de 80% din numărul total de cursanți);
- online (nu mai mult de 20% din numărul total de cursanți).
Asigurare cu suport didactic pentru fiecare cursant (fizic sau electronic):
- Agendă recomandată de organizare a cursului de învățare a Limbii Române;
- Chestionar pentru cursanți pentru a studia atitudinea și așteptările acestora față de cursul de studiere a limbii române și prezentarea concluziilor/ reflecțiilor în baza rezultatelor chestionarului;
- Resurse educaționale digitale (RED) cu acces deschis, utile pentru organizarea și predarea cursului; prezentări interactive; prezentări interactive și colaborative în timp real; resurse video pentru documentare, reflecție; chestionare, sondaje, teste; aviziere virtuale; produse pentru design; resurse pentru colectarea feedback-ului rapid: sondaje live, teste rapide, nori de cuvinte ; resurse externe (link-uri către resurse utile sau extinderi); produse pentru colaborare interactivă, etc.
- Sugestii privind organizarea și predarea cursului de învățare a Limbii Române (pe nivele, conform Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi);
- Lista bibliografică.
Număr de persoane în grupă: minim – 17 persoane.
Perioada estimată pentru desfășurarea formării: 10 luni.
Durata cursului în medie: 1 sesiune/ zi, 3 zile/ săptămână, 22 săptămâni pentru fiecare cursant (Nivel A1); 27 săptămâni pentru fiecare cursant (Nivel A2) și 31 săptămâni pentru fiecare cursant (Nivel B1).
Prestatorul va elabora Calendarul de desfășurare a instruirii cursanților privind învățarea limbii române
Notă: Orarul sesiunilor va fi stabilit în urma analizei cererilor depuse.
Prestatorul va înregistra participanții și va asigura un panou informativ (fizic și publicat online) pentru cursanți (lista cursanților pe grupe, numărul sălilor, orarul desfășurării activităților).
Prestatorul va institui un Call centre pentru a răspunde atât telefonic, cât și email la întrebările cursanților pe toată durata desfășurării cursurilor.
În procesul de învățare a limbii române vor fi utilizate echipamente electronice (laptop, videoproiector, ecran de proiecție) și asigurate suporturi (tablă, suport pentru hârtie flipchart, hârtie flipchart, set markere, etc.).
La finele cursului de învățare a limbii române, cursanții vor fi evaluați.
Eliberarea certificatului de participare fiecărei persoane instruite, în coordonare cu MEC, cu indicarea nivelului de competență lingvistică conform Cadrului European de Referință pentru Limbi.
Ofertantul, prin persoana desemnată, va asigura evidența frecvenței zilnice a participanților (cursanților și a formatorilor), cu totalizarea pentru fiecare sesiune a numărului de beneficiari (cadre didactice/ de conducere/ sau adulți pe raioane / municipii, etc.).
Prestatorul va prezenta Ministerului Educației și Cercetării Raportul privind realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a cursurilor de învățare a limbii române de către populația adultă, reprezentanți ai minorităților naționale, clasate pe diverse categorii profesionale de adulți (cadre didactice și manageriale, medici, juriști etc.).