1
Perioada de actualizare
de la 01.04.2024 16:49
până la 11.04.2024 10:00
2
Propunerea ofertelor
de la 11.04.2024 10:00
până la 22.04.2024 10:00
3
Licitaţie
nu va fi folosită
4
Evaluare

5
Contract

Statut Evaluare
Valoarea estimată fără TVA 1 395 000 MDL
Perioada clarificărilor: 1 apr 2024, 16:49 - 11 apr 2024, 10:00
Perioada de depunere a ofertelor: 11 apr 2024, 10:00 - 22 apr 2024, 10:00

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Coșuri de gunoi, inclusiv instalarea în spațiile publice
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
2012, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, str. Mihai Eminescu, 33
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Sanda Elpujan
Telefonul de contact
022242501
Datele achizitiei
Data publicării
1 apr 2024, 16:49
Data ultimilor modificări
2 apr 2024, 12:12
Achizitii.md ID
21196416
CPV
34900000-6 - Diverse echipamente de transport şi piese de schimb
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Documentele procedurii de achiziție
documentația standard.pdf documentația standard.pdf
Documentele la ofertă
-
1.04.24 16:49
anunt participare.pdf anunt participare.pdf
Documentele la ofertă
-
1.04.24 16:49
duae.pdf duae.pdf
Documentele la ofertă
-
1.04.24 16:49
Data:
2 apr 2024, 12:12
Subiectul întrebării:
mostra
Întrebare:
Buna ziua. Va rugam sa anexati o imagine cu mostra de referinta, ca sa stim la ce sa ne orientam. Din schita anexata nu prea e clar. Va multumim anticipat
Răspuns (2 apr 2024, 15:23):
Buna ziua. Conform documentatiei de achizitie, dvs urmeaza sa prezentati modelul de cos conform descrierii anexate, prin care este menționat orice element pe care trebuie sa il contina bunul licitat.
Data:
2 apr 2024, 14:43
Subiectul întrebării:
Mostra,
Întrebare:
Buna ziua! In vederea excluderii suspiciunilor prost intentionate, Va rugam sa anexati o imagine ca reper, si sa specificati perspectivele de schematica pe care ati anexat-o.( Privire de sus, lateral sau alta privire a schemei). La fel in acelasi context sus mentionat, despre excluderea suspiciunilor, va rugam sa explicati de ce anume ar trebui sa fie din fonta elementul decorativ, si ce elment anume, ce parametri trebuie sa aiba ca marime sau design? Elemntul decorativ ar putea fi orce, floare, albinuta, oiță, ect. La fel in acelasi context sus mentionat, rugam sa ne lamuriti daca exista o reglementare, regulament, sau aviz arhitectoral sau lege prin care este obligatoriu ca elementul decorativ atasat pe cosul de gunoi sa fie anume din fonta si nu din plastic sau fier sau alt material. Ce tine de Capacele decorative, va rugam sa le prezentati in ce forma sunt, de sarpe, floare iepuras sau sa anexati exact schema sau schita de proiect. Va rugam sa explicati daca in momentul evaluarii ofertelor, va influenta greutatea recipientului in cazul in care acesta va avea 17,98 kg sau 18,05kg? daca nu va avea exact 18 kg, oferta se considera cum? La cerintele, ati indicat aducerea unei mostre la oficiul autoritatii contractante. dar cum se face daca acest produs urmeaza a fi importat de la parteneri UE sau o alta tara? Conform termenilor orce agent economic reuseste sa faca import, dar nu reuseste sa aduca o mostra de la parteneri de peste hotare. Concluzionand cele expuse mai sus, rugam explicarea clara a conditiilor, anexarea pozei, schemei cu perspectivele de privire clare, si omiterea din cerinte a subiectelor confuze si suspicioase care creaza impresii de neechidistanță, si poate duce la favorizarea unuia sau a unui grup de interesati inainte ca licitatia sa aiba loc.
Răspuns (2 apr 2024, 15:26):
Buna ziua. Conform documentatiei de achizitie, dvs urmeaza sa prezentati modelul de cos conform descrierii anexate, prin care este menționat orice element pe care trebuie sa il contina bunul licitat. Elementele constitutive ale coșului sunt aprobate de către beneficiar si sunt mentionate expres in documentatia standard. Mostra este obligatorie, în conformitate cu DUAE si se va examina la procesul de evaluare în vederea corespunderii cu descrierea prezentată în cadrul licitației.
Data:
2 apr 2024, 15:54
Subiectul întrebării:
Mostra
Întrebare:
Buna ziua. va rigam sa prezentati fotografia si schita adecvata in asa fel ca si alti operatori economici sa poata participa. Multumesc
Răspuns (2 apr 2024, 16:04):
Reiteram, ca in conformitate cu anuntul de participare operatorul economic trebuie sa prezinte desenul color si schita tehnica autentificate semnatura si stampila producatorului. De asemeneam reiteram ca in descrierea tehnica sunt mentionate toate detaliile cum trebuie sa arate cosul.
Data:
2 apr 2024, 15:55
Subiectul întrebării:
Element decorativ
Întrebare:
Specificati sau aratati exact ce fel de element decorativ trebuie sa contina cosul de gunoi
Răspuns (2 apr 2024, 16:05):
Examinati descrierea tehnica din documentatia standard
Data:
2 apr 2024, 16:32
Subiectul întrebării:
Element decorativ.
Întrebare:
Buna ziua, in scopul excluderii oricaror imprestii suspecte si nedorite referitor ca corectitudinea organizarii licitatiei, rugam sa specificati pe descrierea tehnica, la schita care anume si ce element reprezinta. Specificati perspectiva din ce punct se priveste schita ca sa fie clar aceasta schita. Din cele descrise de autoritate, nu este clar ce anume reprezinta acele desene prezentate.
Răspuns (2 apr 2024, 16:38):
Aceste elemente decorative din fontă ar trebui sa serveasca si ca elemente de fixare a cosului de pilon.
Data:
2 apr 2024, 16:52
Subiectul întrebării:
Mostra
Întrebare:
Bună ziua, În calitate de ofertant în cadrul licitației în curs, doresc să clarificăm anumite aspecte pentru a asigura un proces transparent și echitabil. În primul rând, vă rugăm să atașați o imagine de referință și să specificați perspectivele de vizualizare ale schemei atașate (privire de sus, lateral sau altă perspectivă). "În căutarea adevărului, transparența este lumină, iar echitatea este fundamentul pe care se clădește credibilitatea." În legătură cu alegerea elementului decorativ din fontă, dorim să subliniem că este important ca decizia finală să fie ghidată de estetica și funcționalitatea acestuia, fără a fi influențată de alte motive. "În alegerile noastre, călăuzirea de către principiile corectitudinii ne conduce pe drumul justiției." Ne întrebăm dacă există vreo reglementare sau aviz arhitectural care impune utilizarea elementului decorativ din fontă și care sunt criteriile privind dimensiunile și designul acestuia. "În fața legii, toți sunt egali, iar în fața adevărului, toate argumentele sunt la fel de valoroase." De asemenea, vă rugăm să ne clarificați dacă greutatea reală a recipientului va influența evaluarea ofertelor în cazul în care aceasta este ușor diferită de greutatea specificată în caietul de sarcini. "Dreptatea nu cunoaște greutate, ci doar adevărul și echitatea." În plus, dacă nu este posibil să aducem o mostră fizică la oficiul autorității contractante din cauza importului de la parteneri UE sau din alte țări, care sunt procedurile alternative acceptate pentru evaluarea produsului? "În căutarea cunoașterii, deschiderea minții este o cale, iar flexibilitatea este un dar." În încheiere, ne dorim să asigurăm că toți participanții sunt tratați în mod egal și că procesul de licitație este într-adevăr transparent și echitabil. Așteptăm cu interes clarificările dumneavoastră în acest sens. "În căutarea adevărului, fiecare pas pe care îl facem ar trebui să fie însoțit de lumina corectitudinii și umbra echității."
Răspuns (2 apr 2024, 17:08):
Stimate, potential participant reiteram ca in descrierea produsului sunt specificate toate componentele acestuia, inclusiv si dimensiuni minime, asa cum prevede legislatia. De asemenea, in conformitate cu anuntul de participare, operatorul economic trebuie sa prezinte desenul color si schita tehnica autentificate cu semnatura si stampila producatorului, nu autoritatea contractanta. Elementele constitutive ale coșului, inclusiv elemente de fixare decorative sunt aprobate de către beneficiar si sunt mentionate expres in documentatia standard, or alte caracteristici decat cele solicitate nu pot fi impuse. Ce tine de greutate, nu a fost stipulată o greutate fixă, ci au fost stabiliți parametri minimi, or legislatia in domeniul achizitiei prevede ca autoritatea contractanta nu poate face trimitere la un produs cu o marca anume si dimensiuni fixe. In aceasta ordine de idei, in calitate de potential participant rugam sa dati dovada de intelegere si conformare la cerintele stabilite de autoritatea contractanta.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.