1
Perioada de actualizare
de la 05.05.2023 08:21
până la 16.05.2023 09:00
2
Propunerea ofertelor
de la 16.05.2023 09:00
până la 26.05.2023 10:00
3
Licitaţie
de la 29.05.2023 14:00
până la 29.05.2023 14:37
4
Evaluare

5
Contract

Statut Evaluare
Valoarea estimată fără TVA 10 282 458,33 MDL
Perioada clarificărilor: 5 mai 2023, 8:21 - 16 mai 2023, 9:00
Perioada de depunere a ofertelor: 16 mai 2023, 9:00 - 26 mai 2023, 10:00

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Echipament de protecție pentru pompieri
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
2028, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, str. Gh. Asachi, 69
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Vasilii Bodarev
Telefonul de contact
022-78-51-60
Datele achizitiei
Data publicării
5 mai 2023, 8:21
Data ultimilor modificări
10 mai 2023, 14:19
Achizitii.md ID
21079936
CPV
35100000-5 - Echipament de urgenţă şi de siguranţă
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Documentele procedurii de achiziție
documentatia standard.docx
Documentele la ofertă
-
5.05.23 08:21
04052023duae_ro_0.signed.pdf 04052023duae_ro_0.signed.pdf
Documentele la ofertă
-
5.05.23 08:21
caiet sarcini echipament protecție.signed.pdf caiet sarcini echipament protecție.signed.pdf
Specificaţie tehnică
-
10.05.23 14:19
Data:
5 mai 2023, 11:11
Subiectul întrebării:
Casca de protecție
Întrebare:
În anexa nr. 1 Specificația Tehnică, ”Casca de protecție pentru pompieri” p.2.3 ați indicat că: Materialul ochelarilor - policarbonat sau alt material cu proprietați mecanice și de termorezistență superioară. Iar marginea de jos a ochelarilor trebuie să fie prevăzută cu o aplicație de material moale. Intervenim către Autoritatea contractantă să excludă din caietul de sarcini această frază și anume: (Marginea de jos a ochelarilor trebuie să fie prevăzută cu o aplicație de material moale). Deoarece prin această cerință îngrădiți accesul la participare a altor agenți economici favorizînd o anumită marcă/model de cască importată doar de un singur agent ecomomic în Republica Moldova. Conform Legii privind achizițiile publice Autoritatea contractantă a încălcat prevederile Articolul 37 ”Regulile privind descrierea bunurilor, lucrărilor și serviciilor” și anume p. 6, deaorece marginea de jos a ochelarilor cu o aplicație de material moale se atribuie doar unui singur model de casca. Va rugam sa excludeti acesta cerința ori să ne dați nume la 2-3 companii care în procesul fabricrii folosesc asemenea specificație tehnică. Mulțumim pentru răspuns.
Răspuns (9 mai 2023, 22:19):
Bună ziua, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în calitate de Autoritate contractantă, mai întâi de toate, ține să vă amintescă despre specificul activității și specificul obiectului de achiziții, pentru ce, au fost respectate prevederile alin. (1), art. 37, Specificațiile tehnice ale bunurilor, lucrărilor şi serviciilor solicitate de autoritatea contractantă vor reprezenta o descriere exactă şi completă a obiectului achiziţiei, astfel încît fiecare cerinţă şi criteriu, stabilite de autoritatea contractantă, să fie îndeplinite, cât și prevederile alin. (4), art. 37, Specificațiile tehnice ale obiectului achiziţiei trebuie să corespundă cerinţelor autorităţii contractante privind calitatea, eficienţa, testarea, securitatea, dimensiunile, simbolurile, terminologia, ambalajul, modul de transportare, marcarea, etichetarea, procesele şi metodele de producere, precum şi procedeele de determinare a conformităţii lui cu cerinţele din documentația de atribuire. În susținerea cerinței tehnice solicitate, prezentăm următoarea argumentare: Casca este practic cel mai important accesoriu strict necesar pentru siguranța pompierilor și salvatorilor în timpul intervențiilor de urgență, destinată să asigure protecția capului, zonei gâtului și a feței, dar și nu în ultimul rând confortul în utilizare. Ținând cont de specificul activității unui pompier și riscurile la care este expus, suntem obligați să ne asigurăm că atunci când vom achiziționa aceste căști, vom fi siguri că pompierii noștri se vor simți nu doar în siguranță dar și vor avea partea de confortul minim necesar. Toate cerințele tehnice incluse în caietul de sarcini, inclusiv caracteristicile vizierei și ochelarilor de protecție sunt conform standardelor UE aplicabile căștilor de protecție și cu siguranță cuprind mai multe modele existente actualmente pe piața internațională. Cât privește constatarea Dumneavoastră, precum că cerința din pct. 2.3 a Caietului de sarcini încalcă prevederile alin. (6), art. 37, textul (Marginea de jos a ochelarilor trebuie să fie prevăzută cu o aplicație de material moale) nu se încadrează sub nici o formă în ce privește, referinţa la o anumită marcă comercială, un anumit agent economic, un brevet, o schiţă, un tip de bunuri, nu indică o origine concretă, un producător sau un operator economic concret. Mai mult, sunt relevante și prevederile alin. (12) din același articot, unde Ofertantul are dreptul de a demonstra că bunurile oferite întrunesc cerințele solicitate. Totodată, vă recomand să examinați procedura de achiziție publicată anterior, la care au fost puse oferte comerciale pentru bunul solicitat. Vă asigurăm că respectăm în totalitate principiile de reglementare a relațiilor privind achizițiile publice și totodată, Vă mulțumim pentru clarificare și suntem în așteptarea unor oferte avantajoase din punct de vedere economic cât și să corespundă cerințelor tehnice din Caietul de sarcini. Succes !
Data:
10 mai 2023, 08:28
Subiectul întrebării:
Casca de protectie.
Întrebare:
Stimate Autoritate contractantă !!! Ca casca este practic cel mai important accesoriu suntem ferm convinși. Dumneavoastră faceți referire la al. 12 al art. 37 fără o analiză. Cum poate un agent economic să demonstreze, prin orice mijloc adecvat că casca prezentată de el la licitația publică va întruni performanțele și cerințele solicitate în cazul în care marginea de jos a ochelarilor prevazută cu o aplicație de material moale este brevetată și se atribuie doar căștii de protecție de modelul Drager HPS 7000 al companiei DRAGER ?. Cunoaștem că Autoritatea contractantă înainte de a iniția o procedură analizează piața internă și externă și pentru a exclude asemnea situații selectează cîteva bunuri cu o asemnea specificație (ochelari cu o aplicație de material moale). Revenim la intrebarea de mai sus...Vă rugăm să excludeți acestă cerința ori să ne dați nume la 2-3 companii care în procesul fabricării folosesc asemenea specificație tehnică solicitată de dumneavoastră și anume ochelari cu o aplicație de material moale. Mulțumim pentru răspuns.
Răspuns (10 mai 2023, 08:42):
Bună ziua, ne repetăm pe întrebarea Dumneavoastră, va fost recomandat să examinați procedura de achiziție anterioară unde a fost aceiași cerință pentru care au fost depuse oferte. Prin solicitarea Dumneavoastră de a da nume, puneți Autoritatea contractantă să încalce principiile de reglementare a relațiilor privind achizițiile publice, ceea ce vă recomand și Dumneavostră.
Data:
10 mai 2023, 09:18
Subiectul întrebării:
Casca de protecție.
Întrebare:
Dat fiind faptul ca ați recomandat să examinăm procedura de achiziție anterioară și ofertele depuse de companii vă explicăm: 1. Compania Geoter-Com SRL sa prezentat cu casca de protecție CALISIA VULCAN de tip CV102 NEO care asemena cerință ca (ochelari cu o aplicație de marial moale) în realitate conform paginii web și caracteristicii tehnice nu are dar agentul economic a indicat în caracteristica tehnică așa copy paste...să fie. Exact așa și compania HABSEV GRUP SRL sa prezentat cu casca de protecție HEROS TITAN care asemena cerință ca (ochelari cu o aplicație de marial moale) în realitate conform paginii web și caracteristicii tehnice nu are dar agentul economic a indicat în caracteristica tehnică așa copy paste...să fie. Labormed Laborator SRL - sa prezentat cu casca de protecție Drager HPS 7000 exact casca de protecție cu (ochelari cu o aplicație de material moale) conform caietului de sarcini solicitat care și este distribuitorul oficial al companiei DRAGER. Motivul anulării Au fost depuse oferte neconforme și oferte care depășesc valoarea fondurilor alocate pentru contractul de achiziție. Autoritatea contractantă conform legii este obligată să demonstreze agentului economic că mai există companii care în procesul fabricării folosesc asemenea cerință solicitată pentru a exclude asemnea situații. Dat fiind faptul că Autoritatea contractantă nu dorește să excludă din caietul de sarcini această frază și anume: (Marginea de jos a ochelarilor trebuie să fie prevăzută cu o aplicație de material moale), și conform p. 3.7.4. din Caietul de sarcini unde se solicită Autorizație emisă de producător, socotim că prin aceste cerințe ne sunt îngrădite accesul la participare favorizînd o anumită marcă/model de cască importată doar de un singur agent ecomomic în Republica Moldova, vom fi nevoiți să contestăm documentația de atribuire.
Răspuns (10 mai 2023, 14:22):
La clarificările date, au fost operate careva modificări la caietul de sarcini.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.