Statut Anulat
Valoarea estimată fără TVA 799 990 MDL
Perioada clarificărilor: 11 ian 2022, 9:38 - 19 ian 2022, 8:30
Perioada de depunere a ofertelor: 19 ian 2022, 8:30 - 22 ian 2022, 15:30

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Consumabile Angiografice ( pentru trim. I anul 2022)
Informația despre anulare
Motivul anulării
În temeiul art. 71 alin. 1 lit ¬g) a legii 131/15 privind achizițiile publice există abateri grave de la prevederile legale care afectează rezultatul procedurii de atribuire sau face imposibilă încheierea contractului. Prin abateri grave de la prevederile legale se înțelege faptul că pe parcursul analizei, evaluării şi/sau finalizării procedurii de atribuire se constată erori sau omisiuni, autoritatea contractantă aflîndu-se în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca acestea să conducă la încălcarea principiilor prevăzute la art. 7.
Argumentare: Ca urmare a Deciziei din 03.01.2022 la procedura Nr: ocds-b3wdp1-MD-1628001612167 privind ,,Achiziționarea consumabilelor angiografice, conform necesităților IMSP Institutul de Cardiologie, pentru anul 2022,, lansată de Centrul pentru Achiziții publice Centralizate în Sănătate și fiind deja la etapa înregistrării contractelor, nu mai este necesar de a achiziționa același consumabile in altă procedură.
În aceste condiții Grupul de Lucru din cadrul IMSP Institutul de Cardiologie a decis anularea procedurii privind achiziționarea ,,Consumabile Angiografice ( pentru trim. I anul 2022),,
Data anulării
9 febr 2022, 16:06
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
2025, MOLDOVA, mun.Chişinău, locality, srt. N. Testemițanu 29/1
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Stoicev Tatiana
Telefonul de contact
+37322256125
Datele achizitiei
Data publicării
11 ian 2022, 8:49
Data ultimilor modificări
10 febr 2022, 9:16
Achizitii.md ID
21049808
CPV
33100000-1 - Echipamente medicale
Tipul procedurii
Cererea ofertelor de prețuri (bunuri)
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Lot4 Set steril getabil pentru angiografie
Data:
11 ian 2022, 12:58
Subiectul întrebării:
3 perechi: Mănuşi sterile, nepudrate (mărimi: N7,5 – 2 perechi; N8,0 – 1 pereche) - din cauciuc deproteinizat, non-alergene, rezistente la intervenții chirurgicale cu utilizarea ghidurilor metalice; apirogenice, rezistența la rupere – nu mai puțin de 18N, grosimea la degete - nu mai putin de 0,27 mm; acoperit pe interior cu biogel pentru protectie dublă și rezistența la rupere, AQL – nu mai mare de 0,65
Întrebare:
Vă rugăm să enumerați cel puțin alți doi producători de mănuși (în afară de MONLYCKE cu mănuși Biogel® Surgeons), ale căror mănuși vor fi acceptate în cazul daca vor fi incluse în set solicitat. In caz contrar, prin descrierea cerințelor în Specificația Tehnică, urmărim facilitarea unui singur producător-MONLYCKE, care este reprezentat pe piața locală doar de un operator economic exclusiv.
Răspuns (12 ian 2022, 09:03):
Buna ziua! Vă informăm că specificațiile tehnice solicitate sunt întocmite în strictă conformitate cu necesitățile obiective ale specialistelor din cadrul cardiologiei intervenționale şi/sau a cardiochirurgiei şi nu pot fi acceptate compromisuri privind calitatea actului medical.
Data:
11 ian 2022, 13:32
Subiectul întrebării:
Set steril getabil pentru angiografie
Întrebare:
Va rugam sa ne dati mai multe detalii referitoare la cerinta " bord adeziv impregnat ". Rugam sa atasati o fotografie sau o schema pentru o mai buna intlegere a a acesti cerinte.
Răspuns (12 ian 2022, 08:41):
Bordul adeziv impregnat este contrar opus unui bord adeziv cu lipici cu 2 fete. In mediu umed lipiciul se dezlipseste, de aceea se solicita o impregnare ferma a adezivului in tesatura absorbanta, care sa nu formeze cute.
Lot4 Set steril getabil pentru angiografie
Data:
12 ian 2022, 11:10
Subiectul întrebării:
Bord adeziv impregnat. Solicitam poze.
Întrebare:
Pentru a înțelege clar această specificație, solicitam anexare la platforma de achizitii câteva imagini de bună calitate. Aceasta este o practică normală și sistemul permite să o facă adaugarea actelor suplementare în perioada clarificărilor. Am dori să vedem în realitate cum arată "bord adeziv impregnat" sau care este diferenta cu "lipici cu 2 fețe".
Răspuns (13 ian 2022, 09:11):
Va rugam sa nu abuzati de mecanismul clarificarilor, la aceasta intreabare a fost formulat un raspuns foarte explicit si detaliat in limba romana.
Data:
12 ian 2022, 13:55
Subiectul întrebării:
Set steril getabil pentru angiografie
Întrebare:
Referitor la manusi, dvs spuneti ca nu faceti compromisuri referitor la calitatea actului medical. Sunt multi alti producatori cu astfel de produse insa Dvs ati ales anume configuratia MONLYCKE deaorce niciun alt producator nu poate indeplini toate punctele acestui producator. Daca ati fi intradevar intresati de transparenta si concurenta, ati fi inlaturat acste manusi dint set , care favorizeaza un singur agent economic si le-ati fi achizitionat aparte. Nu vedem nicio problema ca manusile sa nu fie in pachet cu restul dispozitivelor . Solicitam eliminarea manusilor din set pentru ca favorizati un singur agent economic, iar acest lucru este contrar principiilor unei licitatii publice.
Răspuns (13 ian 2022, 09:15):
Utilizati gresit mecanismul clarificarilor, va rugam sa nu abuzati! Toti agentii economici is pusi in conditii egale, daca considerati ilegale cerintele caietului de sarcini, utilizati mecanismul contestarii la ANSC. Va rugam respectuos nu tergiversati procedura prin "clarificari" neoportune si de ultim moment.
Data:
14 ian 2022, 11:36
Subiectul întrebării:
Set steril getabil pentru angiografie
Întrebare:
Stimata autoritate contractanta. Despre ce abuz vorbiti Dvs? Care ultim moment? Licitatia e plasata pe 11.01.2022 iar intrebarile sunt date pe 12.01.2022. Vi sa cerut o clarificare clara, sa atasat in sistem o poza cu bord adeziv impregnat, iar dvs ii calificati pe agentii economici drept abuzivi ai mecanismului clarificarilor? Dvs faceti abuz. V-ar fi luat cateva minute sa puneti o poza pentru claritatea cerintei tehnice, iar Dvs tergiversati intentionat prin lipsa unui raspuns clar. La procedura anulata ati raspuns cu puncte in loc de raspunsuri clare. Aici ii numiti pe agentii economici abuzatori. Este clar ca toat eforturile si piedicile dvs sunt pentru a favoriza MONLYCKE . Dvs stiti foarte bne ca agentii economici nu vor contesta la ANSC... si stiti de ce. Ati introdus niste caracteristii si mai ales la manusi, pentru ca nimeni sa nu mai poata participa in aceasta pseudo licitatie, inafara de cei care trebuie sa participe. Chiar este atat de greu de incarcat o poza in sistem si trebuie sa o tineti cu aceste polemici? Pentru ce sunt clarificarile? Pentru a da intrebari la care nu putem primi raspunsuri? Sau trebuie sa contestam la ANSC faptul ca nu vreti sa aratati cum arata in realitate acest bord impregnat de la MONLYCKE? Tot ei vau livrat si in anii precedenti... aveti doar dispozitivul "etalon".
Răspuns (17 ian 2022, 08:30):
Utilizati gresit mecanismul clarificarilor. Nu e locul de manifestare a emotiilor si frustrarilor, va rugam mult nu abuzati si ascunde, inclusiv adevaratele intentii dupa acest mecanism.
Data:
17 ian 2022, 09:59
Subiectul întrebării:
Utilizati gresit mecanismul clarificarilor.
Întrebare:
Până acum, nimeni nu va-a adresat o întrebare „Cum se folosește mecanismul clarificărilor”. În consecință, noi nu ne interesează răspunsurile la această întrebare. Solicitam raspunsuri la .... INTREBARE No1: Vă rugăm să enumerați cel puțin alți doi producători de mănuși (în afară de MONLYCKE cu mănuși Biogel® Surgeons), ale căror mănuși vor fi acceptate în cazul daca vor fi incluse în set solicitat. In caz contrar, prin descrierea cerințelor în Specificația Tehnică, urmărim facilitarea unui singur producător-MONLYCKE, care este reprezentat pe piața locală doar de un operator economic exclusiv. INTREBARE No2: Pentru a înțelege clar specificație "Bord adeziv impregnat", solicitam anexare la platforma de achizitii câteva imagini de bună calitate. Aceasta este o practică normală și sistemul permite să o facă adaugarea actelor suplementare în perioada clarificărilor. Am dori să vedem/înțălegem în realitate cum arată "bord adeziv impregnat" sau care este diferenta între "Bord adeziv impregnat" și "lipici cu 2 fețe". Totul este foarte simplu. Aveme nevoie doar de o poza (pentru bord adeziv impregnat) și refererința pentru cel puțin alți doi producători ale căror mănuși vor fi acceptate în cazul daca vor fi incluse în set solicitat ca alternativa pentru manusi MONLYCKE Biogel® Surgeons.
Răspuns (19 ian 2022, 08:28):
1. Numirea directa a producatorilor agreati de catre autoritatea contractanta este interzisa de lege, ar putea favoriza pe cine va si descuraja alti participanti. Nu exista nici o preferinta atata timp cat sunt intrunite cerintele tehnice si de calitate. 2. Daca poze nu au fost incarcate, inseamna ca nu e posibil realizarea acestora sau nu este nevoie de ea in contextul prezentei proceduri. In ambele cazuri toti agentii economici sunt pusi in conditii egale. 3. Reiteram uzul abuziv al instrumentului clarificarilor!
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.