1
Perioada de actualizare
de la 13.10.2021 14:36
până la 29.10.2021 10:37
2
Propunerea ofertelor
de la 29.10.2021 10:37
până la 07.11.2021 08:37
3
Licitaţie

4
Evaluare

5
Contract

Statut Evaluare
Valoarea estimată fără TVA 870 000 MDL
Perioada clarificărilor: 13 oct 2021, 14:36 - 29 oct 2021, 10:37
Perioada de depunere a ofertelor: 29 oct 2021, 10:37 - 7 nov 2021, 8:37

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Real-Time PCR System si materiale consumabile.
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD-2004, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, str. Mitropolit Dosoftei, 126
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Prozorovschi Adrian
Telefonul de contact
078800641
Datele achizitiei
Data publicării
13 oct 2021, 14:36
Data ultimilor modificări
27 oct 2021, 10:37
Achizitii.md ID
21044823
CPV
38900000-4 - Diverse instrumente de evaluare şi de testare
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Lista loturilor
Documentele procedurii de achiziție
anunt de participare actualizat.docx
Documentele la ofertă
-
27.10.21 10:37
Data:
20 oct 2021, 10:36
Subiectul întrebării:
Valabilitate oferta
Întrebare:
Buna ziua. Dvs solicitati livrare in 2021 in termen de max.30 zile de la semnarea contractului. In acelasi timp, Dvs solicitati valabilitatea ofertei de 60 zile. Va rugam sa puneti un termen real al valabilitatii ofertei astfel incat dupa semnarea contractului sa ramana rezerva de 30 zile pentru livrare. Totodata rugam sa tineti cont ca in fiecare an, Ministerul Fnantelor modifica datele limite de prezentare a facturilor fiscale, aceasta data variind intre 20 si 25 decembrie.
Răspuns (25 oct 2021, 16:23):
Buna ziua, Valabilitatea indicata in documentatie 60 zile este o masura de precautie. De regula, va prevala conditia 30 zile de la semnarea contractului. Multumesc,
Data:
20 oct 2021, 10:41
Subiectul întrebării:
18. Factorii de evaluare a ofertei
Întrebare:
Dvs solicitati cel putin 3 contracte/facturi din 2018 pana in prezent, cu o suma de cel putin 600 000 lei. Va rugam sa explicati daca acesea trebuie incarcate in sistemul electronic impreuna cu oferta sau pot prezentate fizic la sediul Dvs sau transmise prin email. Rugam sa tineti cont ca contractele pot contine date cu caracter confidential, si din aceste considerente ar fi corect ca acestea sa nu fie incarcate in sistemul electronic ci sa va fie prezentate fizic sau prin email.
Răspuns (20 oct 2021, 10:48):
Buna ziua, Referitor la intrebarea DVS, venim cu urmatoare concretizare, dupa cum urmeaza: - prezentarea facturilor/contractelor, se va prezenta separat, in termen de 3 zile de la data solicitarii pentru oferta care se propune a fi evaluata, in format (fizic sau electronic- prin email). Respectiv, reiesind din contextul datelor cu caracter personal, nu solicitam ca aceste documente(facturi/contracte) sa fie urcate in cadrul platformei electronice.
Data:
22 oct 2021, 10:36
Subiectul întrebării:
Specificatii tehnice
Întrebare:
In conformitate cu caietul de sarcini cerințele tehnice pentru Real-Time PCR System redau în cele mai mici detalii sistemul QuantStudio 5 al producătorului ThermoFisher Scientific, ceea ce contravine cu prevederile Legii achizițiilor publice Nr. 131 /2015, art. 37, alin. (6) Specificațiile tehnice nu vor face referinţă la o anumită marcă comercială sau la un anumit agent economic, la un brevet, o schiţă sau un tip de bunuri, de lucrări şi de servicii, nu vor indica o origine concretă, un producător sau un operator economic concret. În cazul în care nu există un mod suficient de exact de expunere a cerinţelor faţă de achiziţie, iar o astfel de referinţă este inevitabilă, caracteristicile vor include cuvintele „sau echivalentul”. Suplimentar celor menționate, trebuie de remarcat faptul că specificațiile tehnice existente, nu oferă șanse altor operatori economici de a participa la procedura de achiziție pentru acest lot, ceea ce contravine Legii achizițiilor publice Nr. 131 /2015, art. 37, alin. (7), lit. c) asigurarea concurenţei şi combaterea practicilor anticoncurențiale în domeniul achiziţiilor publice Adițional, vă atragem atenția că autoritatea contractantă trebuie să asigure articiparea larga a operatorilor economici, potrivit Legii achizițiilor publice Nr. 131 /2015, art. 37, alin. (9) Specificaţiile tehnice trebuie să permită oricărui ofertant accesul egal la procedura de atribuire şi nu trebuie să aibă ca efect introducerea unor obstacole nejustificate de natură să restrîngă concurenţa între operatorii economici. În baza celor expuse, solicităm revizuirea specificațiior tehnice, astfel încît să permită participarea și altor producători la licitație, și anume rugăm să fie acceptați și modificați următorii parametri în caietul de sarcini: - Compatibilitate cu coloranți: cel putin FAM SY/SYBR ™ Green, VIC ™ /JOE™/HEX™/TET™, ABY™/NED ™/TAMIRA™/Cy®3, ROX ™/Texas Red ™, Cy®5; - Posibilitatea combinării filtrelor pentru detectarea a până la 6 de ținte într-o eprubetă; - Lungimi de undă de excitație, nm: 445 – 670; - Sistem de detectare: cameră de tip CMOS sau echivalent; - Gama dinamică liniară: nu mai mică de 9 ordine; - Rata maximă de încălzire: nu mai mică de 6 C/s; - Control instrument: prin ecran tactil interactiv, computer (separat dedicat sau conectat prin LAN); - Porturi de comunicare: cel puțin 2xUSB, Ethernet; - Posibilitatea de a vizualiza progresul amplificării și rezultatele cu ajutorul unui dispozitiv (tabletă, telefon sau laptop). - Funcții suplimentare: posibilitatea setării programelor pentru analiza OMG(ornanisme modificate genetic), analiza agentului patogen alimentar, detectarea infecției, analiza expresiei genelor, microRNA și analiza ARN necodificatoare, genotiparea SNP, studii de variație a copiei genelor, detectarea mutațiilor, analiza metabolismului medicamentelor, analiza metilării, analiza HRM, castPCR (concurență specifică alelelor) tehnologie etc;
Răspuns (25 oct 2021, 16:36):
Buna ziua: Raspunsuri: - Compatibilitate cu coloranți: cel putin FAM SY/SYBR ™ Green, VIC ™ /JOE™/HEX™/TET™, ABY™/NED ™/TAMIRA™/Cy®3, ROX ™/Texas Red ™, Cy®5; Răspuns: Nu se acceptă, deoarece propunerea limitează/îngustează cantitatea de coloranți utilizați; echipamentul are destinație științifică; - Posibilitatea combinării filtrelor pentru detectarea a până la 6 de ținte într-o eprubetă; Răspuns: Se acceptă – dar propunerea corespunde cu CS; - Lungimi de undă de excitație, nm: 445 – 670; Răspuns: Prtopunerea se acceptă – se modifică CS = 445-670; - Sistem de detectare: cameră de tip CMOS sau echivalent; Răspuns: Propunerea se acceptă – se modifică CS = cameră de tip CMOS sau echivalentă; - Gama dinamică liniară: nu mai mică de 9 ordine; Răspuns: Nu se acceptă – va diminua productivitatea echipamentului; - Rata maximă de încălzire: nu mai mică de 6 C/s; Răspuns: Nu se acceptă – CS are o permisiune mai mare = 6,5 C/s (inclusiv = 6 c/S); - Control instrument: prin ecran tactil interactiv, computer (separat dedicat sau conectat prin LAN); Răspuns: Nu se acceptă – se majorează riscul pierderii informației; - Porturi de comunicare: cel puțin 2xUSB, Ethernet; Răspuns: Nu se acceptă – se limitează posibilitățile echipamentului; - Posibilitatea de a vizualiza progresul amplificării și rezultatele cu ajutorul unui dispozitiv (tabletă, telefon sau laptop). Răspuns: Se acceptă – dar propunerea corespunde cu CS; - Funcții suplimentare: posibilitatea setării programelor pentru analiza OMG(ornanisme modificate genetic), analiza agentului patogen alimentar, detectarea infecției, analiza expresiei genelor, microRNA și analiza ARN necodificatoare, genotiparea SNP, studii de variație a copiei genelor, detectarea mutațiilor, analiza metabolismului medicamentelor, analiza metilării, analiza HRM, castPCR (concurență specifică alelelor) tehnologie etc;" Răspuns: Se acceptă – dar propunerea corespunde cu CS; Modificarile acceptate au fost operate in documentatia de participare (vedeti formularele actualizate)
Data:
22 oct 2021, 10:37
Subiectul întrebării:
Zone de temperatura
Întrebare:
Cu privire la zonele de control a temperaturii, vă atragem atenția că prezența acestora influențează negativ uniformitatea temperaturii oferită de dispozitiv și este practic inutilă în cadrul qPCR. Datorită absenței zonelor de control se poate obține o uniformitate a temperaturii de ± 0.2° C, ceea ce constituie un avantaj major. Așadar, vă rugăm să confirmați că dispozitivul ce nu conține zonele de temperatură dar oferă unformitate de ± 0,2° C, va fi acceptat. Va rugam sa efectuati modificarile de rigoare in caietul de sarcini.
Răspuns (25 oct 2021, 16:36):
Buna ziua, Răspuns: Nu se acceptă - echipamentul are destinație științifică, cu material vegetal viticol;
Data:
22 oct 2021, 10:39
Subiectul întrebării:
Volum de reacție
Întrebare:
Cu privire la volumul de reacție, vă atenționăm că vorbim de dispozitivul qPCR, și acesta se folosește doar pentru a măsura amplificarea în timpul PCR, deci produsul final nu este utilizat. Prin urmare, este inutil să folosiți volume mari de reacție, fiindcă acesta constituie o risipă de reactivi. Așadar, vă rugăm să confirmați că dispozitivul care oferă avantajul de a utiliza volume mici de reacție de 10-30µl, va fi acceptat. Va rugam sa efectuati modificarile de rigoare in caietul de sarcini.
Răspuns (25 oct 2021, 16:37):
Buna ziua, Răspuns: Nu se acceptă - echipamentul are destinație științifică, cu material vegetal viticol;
Data:
25 oct 2021, 10:22
Subiectul întrebării:
Specificatii Tehnice Lot 1.1 Real Time PCR
Întrebare:
După o examinare atentă a caietului de sarcini pentru LOT 1.1 Real-Time PCR System, am observat că specificațiile tehnice par a fi „aranjate” pentru un anumit dispozitiv. Astfel, participarea pentru alți producători și furnizori devine imposibilă, deși alte dispozitive Real-Time PCR prezente pe piața modernă a echipamentelor de laborator au caracteristici și funcționalitate similară. În special, concluzionăm că singurul echipament, care îndeplinește toate criteriile și specificațiile tehnice specificate, este Thermo Fisher Quantstudio 5. În acest sens, vă rugăm să revizuiți specificațiile pentru oferta respectivă pentru a oferi oportunitatea altor furnizori să participe și să prezinte ofertele lor. Considerăm că acești termeni sunt nedrepți și limitativi, din următoarele motive: Specificația indică o cerință de (închidere ) “Analiză multiplex. Posibilitate de a analiza simultan 6 tinte intr-o eprubetă”. Al saselea canal sau tintă simultană este folosit doar de acest dispozitiv ca un canal de referință pasiv pentru a normaliza semnalul de pe placă (ROX, vezi tabelul de la pagina 9 a manualului pentru QuantStudio 5). In acelasi timp alte dispozitive Real-Time PCR de la diferiti producători nu au nevoie de acest lucru. Mai mult, toate kiturile comerciale existente pentru evaluarea bolilor virale, bacteriene și genetice nu utilizează un multiplex de mai mult de 5 ținte într-un singur tub folosind tehnica PCR. Astfel, cerința pentru posibilitate de a analiza simultan 6 tinte intr-o eprubetă este excesivă. Din motivele enunțate mai sus, vă rugăm să modificati documentația de licitație și specificațiile tehnice specifice pentru dispozitivul RT-PCR pentru a permite altor furnizori să participe și să prezinte ofertele lor.
Răspuns (26 oct 2021, 15:08):
Buna ziua, Mentionam ca echipamentul are destinație științifică (si nu in domeniul medical), cu material vegetal viticol; Totodata, Va informam ca studiind piata, au fost descrisi parametri utilizati in CS, la care se regasesc in minim 5 producatori diferiti (atasam linkurile), respectiv, aspectul restrictiv de participare nu este aplicat, Linkuri: QIAQEN Rotor-Gene Q 6plex https://www.qiagen.com/us/shop/pcr/rotor-gene-q/ Roshe LightCycler 480 System https://lifescience.roche.com/global_en/brands/realtime-pcr-overview.html Analytik Jena qTower³ https://www.analytik-jena.com/products/life-science/pcr-qpcr-thermal-cycler/real-time-thermal-cycler-qpcr/qtower3-series/ Thermo Fisher Scientific QuantStudio 5 Real-Time PCR System https://www.thermofisher.com/md/en/home/life-science/pcr/real-time-pcr/real-time-pcr-instruments/quantstudio-systems/models/quantstudio-3-5.html Bio-Rad CFX96 Touch Real-Time PCR System https://www.bio-rad.com/en-md/product/cfx96-touch-real-time-pcr-detection-system?ID=LJB1YU15 Cu deosebit respect,
Data:
27 oct 2021, 08:20
Subiectul întrebării:
Lungime de unda
Întrebare:
Buna ziua! Ati introdus modificari in caietul de sarcini si anume: Lungimi de undă de excitație, nm: 445+. Solicitam indicarea unei abateri admisibile, ala fel ca in cazul altor lungimi de unda, de ex ± 10 nm, respectiv 445± 10nm
Răspuns (27 oct 2021, 10:40):
Buna ziua, Au fost actualizate modificarile in CS, conform notificarii de mai sus. Va rugam sa verificati formularele actualizate. Cu deosebit respect,
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Perioada de actualizare".