Statut Achiziţia nu a avut loc
Valoarea estimată fără TVA 416 000 MDL
Perioada clarificărilor: 16 sept 2021, 8:18 - 24 sept 2021, 8:07
Perioada de depunere a ofertelor: 24 sept 2021, 8:07 - 1 oct 2021, 8:37

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Tub radiogen OPTI 150/30/50HC-10.
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
3000, MOLDOVA, Soroca, mun.Soroca (r-l Soroca), str.M.Kogălniceanu 1
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Chiroșca Evghenii
Telefonul de contact
068412997
Datele achizitiei
Data publicării
16 sept 2021, 8:18
Data ultimilor modificări
1 oct 2021, 8:37
Achizitii.md ID
21044314
CPV
33100000-1 - Echipamente medicale
Tipul procedurii
Cererea ofertelor de prețuri (bunuri)
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Lista loturilor
Achiziţia nu a avut loc
Data:
21 sept 2021, 07:13
Subiectul întrebării:
Prezenţa specialiştilor certificaţi pentru a efectua reparaţia.
Întrebare:
Buna ziua. Spuneți vă rog, prin cerința ”prezenţa specialiştilor certificaţi pentru a efectua reparaţia” operatorul Economic trebuie sa faca o declarație în acest sens, sau este necesar de anexat licența de studii superioare în domeniul bioingineriei a inginerului care v-a efectua lucrarile. Vă rog sa vă expuneți detaliat!
Răspuns (21 sept 2021, 07:59):
Este suficient de a anexa licența de studii superioare în domeniul bioingineriei a inginerului care v-a efectua lucrarile.
Data:
22 sept 2021, 07:17
Subiectul întrebării:
cerințe de calificare
Întrebare:
Buna dimineața. cu referire la cerințele obligatorii menționăm ca Legea privind licențierea activității de întreprinzător a fost anulată încă din anul 2017 iar Legea privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător nu reglementează eliberarea licențelor de activitate pentru reparaţie şi menţinera utilajului medical radiologic. Organul abilitat pentru eliberarea documentului permisiv în acest domeniu este ANRANR. O altă întrebare apare deoarece autoritatea contractantă solicită un document care nu se referă la obiectul achiziției. Obiectul achiziției este achiziționarea tubului radiologic, autoritatea contractantă solicită insă un act permisiv pentru reparația tubului radiologic, mentenanța lui, adică pentru prestarea de servicii. Cît privește prezentarea autorizației de la producător pentru reparația tubului, menționăm că și această cerința este una care nu se referă la obiectul achiziției ci la prestarea serviciilor de reparație. Mai mult ca atît această cerința este una restrictivă, care limitează vădit concurența, deoarece producătorul are un singur reprezentant oficial, respectiv si autorizația o va avea un singur operator economic. Mentenanța poate fi efectuată de un bioinginer a caror competențe pot fi obținute din alte centre de instruire, decît al producătorului. Astfel, concluzionăm, că cerințele înaintate de instituția DVS nu corespund cu obiectul achiziției, sunt cerințe care încalcă principiul liberei concurențe, limitează participarea mai multor operatori economici la procedură data de achiziție. Va rugăm modificarea caietului de sarcini și cexcluderea cerințelor obligatorii 1. Prezenţa autorizatiei de la producator pentru reparaţia aparataului «Sireskop CX» 2. Prezenţa licenției pentru reparaţie şi menţinera utilajului medical radiologic.
Răspuns (22 sept 2021, 08:09):
Modificat.O zi Bună!
Data:
23 sept 2021, 11:51
Subiectul întrebării:
Clarificare
Întrebare:
Referitor la clarificarea din 22 sept 2021, 07:17 Unde in documentatie ați făcut modificarile solicitate?
Răspuns (23 sept 2021, 11:59):
Am făcut schimbări în anunțu și în documentația standart, am exclus subpunctele date.
Data:
23 sept 2021, 12:08
Subiectul întrebării:
Clarificare
Întrebare:
Tubul vechi poate fi intors la schimb cu cel nou, pentru a fi intors și reciclat la producator?
Răspuns (23 sept 2021, 12:23):
Va fi procurat Tubul nou și instalat, după care va fi luată o decizie ce se va face cu cel vechi. Alt răspuns la moment nu vă pot da.
Data:
23 sept 2021, 13:07
Subiectul întrebării:
!!!
Întrebare:
Va rugam mult sa luati decizia pina la licitatie, daca va fi returnat producatoului pretul achizitiei va fi mult mai mic. Va rugam sa confirmati ca tubul vechi si stricat va fi ridicat in schimbul la cel nou. Legislatia RM prevede aceasta procedura, inclusiv si ANRANR. Multumim!
Răspuns (23 sept 2021, 14:09):
După ce va fi instalat tubul nou, tubul cel vechi deteriorat va fi returnat producătorului. Mulțumim pentru concretizări!!!
Data:
24 sept 2021, 07:52
Subiectul întrebării:
cerințe fata de deseurile radiologice.
Întrebare:
Conform Legii cu privire la desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare şi radiologice, în conformitate cu cerinţele internaţionale în domeniul radioprotecţiei şi securităţii activităţilor nucleare şi radiologice, pentru protecţia personalului, populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva impactului negativ al radiaţiilor ionizante, este prevăzut un sistem de gestionare, management a deșeurilor radioactive. Responsabilitatea pentru managementul deşeurilor radioactive o poartă generatorul deşeurilor, adică producătorul, iar după predarea lor instituţiei specializate – titularul de autorizaţie radiologică. Persoana autorizată care generează sau a generat deşeuri radioactive este obligată să prevadă posibilitatea transmiterii surselor radioactive uzate şi deşeurilor radioactive către furnizor . Deoarece tubul radiologic vechi constituie deșeu radioactiv, acesta trebuie returnat pentru a evita depozitarea deşeuri radioactive pe Teritoriul Republicii Moldova. În cazul în care autoritata contractantă dorește să depoziteze pentru o perioada deșeul radioactiv aceasta este obligată să suporte cheltuielile aferente manipulării, transportării, tratării, dezafectării, condiţionării şi depozitării temporare sau definitive a deşeurilor, în care scop trebuie să dispună de un fond propriu de mijloace financiare pentru gospodărirea deşeurilor radioactive, al cărui cuantum va acoperi cheltuielile necesare. Fondul va fi destinat numai acestor scopuri. În concluzie, autoritatea contractantă la momentul inițierii procedurii de achiziție trebuia sa cunoască daca v-a depozita tubul radiologic vechi sau v-a solicita ca operatorul economic desemnat cîștigător, care deține și autorizație radiologică în acest sens, să asigure depozitarea și ulterior scoaterea din țară a acestuia. Vă rugăm sa confirmați daca IMSP Spitalul Raional Soroca ,,A.Prisacari " urmează să depoziteze tubul radiologic vechi, în conformitate cu cerințele expuse de Lege sau urmează să î-l transmită operatorului economic cîștigător.
Răspuns (24 sept 2021, 07:56):
V-a solicitat ca operatorul economic desemnat cîștigător, care deține și autorizație radiologică în acest sens, să asigure depozitarea și ulterior scoaterea din țară a acestuia.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.