Statut Anulat
Valoarea estimată fără TVA 9 936 000 MDL
Perioada clarificărilor: 27 iul 2021, 13:34 - 25 aug 2021, 11:02
Perioada de depunere a ofertelor: 25 aug 2021, 11:02 - 1 oct 2021, 11:02

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Achiziția Dispozitivelor medicale, conform necesităților IMSP Spitalul Clinic Bălți
Informația despre anulare
Motivul anulării
Procedura de achiziție publică sus menționată a fost anulată, la solicitarea beneficiarului final, IMSP Spitalul Clinic Bălți, prin demersul nr. 01.11/517 din 23.11.2021, din lipsa mijloacelor financiare, în contextul evoluției situației epidemiologice din țară, mijloacelor financiare disponibile au fost redirecționate în scopul asigurării protecției personalului medical, ceea ce a dus la imposibilitatea achiziționării dispozitivelor medicale.
Data anulării
13 dec 2021, 16:29
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD-2009, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, MD-2009, Republica Moldova, Chişinău str. Cosmescu 3
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Aurelia Botica
Telefonul de contact
022222364
Datele achizitiei
Data publicării
27 iul 2021, 13:34
Data ultimilor modificări
13 dec 2021, 16:30
Achizitii.md ID
21042410
CPV
33100000-1 - Echipamente medicale
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
29 iul 2021, 22:41
Subiectul întrebării:
Garantia pentru oferta
Întrebare:
Solicitam sa clarificati: in anunt garantia oferta este de 1%, iar in documente atribuire de 2%
Răspuns (30 iul 2021, 08:42):
Cuantumul garanției pentru ofertă va fi corectat în 1%.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
29 iul 2021, 22:44
Subiectul întrebării:
Solicitam sa fie micsorata suma exagerata estimativa de achizitie 6,000,000.00 MDL
Întrebare:
Solicitam sa clarificati criteriile de formare a sumei estimative de achizitie de 6,000,000.00 MDL penrtu acest Lot. Ati analizat piata internationala? Un Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital nu poate nicidecum avea un pret atit de mare paragonabil la un tomograf. Pretul unui astfel de sistem este de max. 2,5 mln lei. Avem impresia ca se merge pe urmatoarea schema daunatoare pentru banul public: - se indica achitarea pe transe in decurs de 3 ani (adica este chipurile convenabil pentru IMSP) - se majoreaza la maxim suma de achizitie - operatorul economic favorizat isi scoate toate cheltuielile de achizitie chiar din prima transa achitata de IMSP (caci sistemul costa de 3 ori mai ieftin), iar restul banilor - profiit curat majorat isi primeste pe parcusul timpului restant - doar unul sau doi operatori economici favorizati pot participa la o astfel de combinatie - se intocmeste un caiet de sarcini foarte detaliat cu amanunte de dimensiuni centimetri si milimetri, o multime de parametri (chipurile necesare pentru IMSP-ul respectiv) - nu se doreste sa fie publicata o specificatie generica si se insista ca tocmai asa parametri sunt necesari Solicitam sa modificati caietul de sarcini pentru acest Lot si sa publicati o specificatie generica - real generica, nu chipurile generica, favorizind numai un model si un operator economic. Timpurile favorizarilor sunt pe duca! Micsorind suma de achizitie aveti posibilitatea sa schimbati si termenul de achitare (indicind timp de 30 de zile dupa livrare). Jocul cu asa zisa achitare pe transe cu un pret de achizitie extra majorat nu este efectiv pentru procedurele de achizitie din banii publici, din buzunarul contribuabililor.
Răspuns (23 aug 2021, 10:31):
Vă comunicăm că valoarea estimată a lotul 1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital, a fost estimată de către beneficiarul final. Astfel, la estimarea valorii, beneficiarul a luat în considerarea prețurile ofertelor din anii precedenți. Mai mult decât atât, conform pct. 5.2 din FDA oferta desemnată câștigătoare, va fi acea cu cel mai mic preț și cu corespunderea tuturor cerințelor din documentația de atribuire.
2. Sistem de radiografic motorizat digital cu tub suport montat pe pod
Data:
29 iul 2021, 22:47
Subiectul întrebării:
Solicitam sa fie micsorata suma exagerata estimativa de achizitie 3,800,000.00 MDL
Întrebare:
Solicitam sa clarificati criteriile de formare a sumei estimative de achizitie de 3,800,000.00 MDL penrtu acest Lot. Ati analizat piata internationala? Un Sistem de radiografic motorizat digital cu tub suport montat pe pod nu poate nicidecum avea un pret atit de mare. Pretul unui astfel de sistem este de max. 1,5 mln lei. Avem impresia ca se merge pe urmatoarea schema daunatoare pentru banul public: - se indica achitarea pe transe in decurs de 3 ani (adica este chipurile convenabil pentru IMSP) - se majoreaza la maxim suma de achizitie - operatorul economic favorizat isi scoate toate cheltuielile de achizitie chiar din primele transe achitate de IMSP (caci sistemul costa de 2,5 ori mai ieftin), iar restul banilor - profiit curat majorat isi primeste pe parcusul timpului restant - doar unul sau doi operatori economici favorizati pot participa la o astfel de combinatie - se intocmeste un caiet de sarcini foarte detaliat cu amanunte de dimensiuni centimetri si milimetri, o multime de parametri (chipurile necesare pentru IMSP-ul respectiv) - nu se doreste sa fie publicata o specificatie generica si se insista ca tocmai asa parametri sunt necesari Solicitam sa modificati caietul de sarcini pentru acest Lot si sa publicati o specificatie generica - real generica, nu chipurile generica, favorizind numai un model si un operator economic. Timpurile favorizarilor sunt pe duca! Micsorind suma de achizitie aveti posibilitatea sa schimbati si termenul de achitare (indicind timp de 30 de zile dupa livrare). Jocul cu asa zisa achitare pe transe cu un pret de achizitie extra majorat nu este efectiv pentru procedurele de achizitie din banii publici, din buzunarul contribuabililor.
Răspuns (23 aug 2021, 10:32):
Vă comunicăm că valoarea estimată a lotul 2. Sistem de radiografic motorizat digital cu tub suport montat pe pod, a fost estimată de către beneficiarul final. Astfel, la estimarea valorii, beneficiarul a luat în considerarea prețurile ofertelor din anii precedenți. Mai mult decât atât, conform pct. 5.2 din FDA oferta desemnată câștigătoare, va fi acea cu cel mai mic preț și cu corespunderea tuturor cerințelor din documentația de atribuire.
2. Sistem de radiografic motorizat digital cu tub suport montat pe pod
Data:
29 iul 2021, 22:54
Subiectul întrebării:
Specificatie tehnica
Întrebare:
1. Pentru parametrul Masă pacient în special Material Fibră de carbon, rugăm respectuos să fie introdus cuvîntul „echivalent”, deoarce conform articolului 37. Regulile privind descrierea bunurilor, lucrărilor şi serviciilor (p6), pentru specificațiile care fac referire la un tip de bunuri vor include cuvintele „sau echivalentul”. 2. Aducem la cunoștință că, parametrul Bucky Mișcare Motorizată: ≥53 cm, limitează spectrul larg de oferte deoarece este unica unui singur producător. Totodată acest parametru nu este relevant pentru actul medical în sine. Salutabil ar fi dacă se va modifica cu „zona de acoperire totală pacient bucky motorizat ≥ 80cm”
Răspuns (23 aug 2021, 10:42):
Cu referire la parametrul Masă pacient în special Material Fibră de carbon se acceptă adăugarea sintagmei ,,sau echivalentul”. Cu referire la parametrul tehnic Bucky Mișcare Motorizată: ≥53 cm se modifică în ,,zona de acoperire totală pacient bucky monitorizat ≥ 80 cm.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
29 iul 2021, 22:58
Subiectul întrebării:
Specificatie tehnica favorizeaza doar un producator
Întrebare:
Aducem la cunoștință că specificația facilitează un singur producător în special : Gmm Opera Swing. Astfel rugăm respectuos excluderea următoarelor puncte: 1. Posibilitatea digitala de examinare urgenta direct pe brancarda de transportare a pacientului 2. Radiografia cutiei toracice în contact direct cu suprafața detectorului
Răspuns (23 aug 2021, 10:53):
Vă comunicăm că specificația tehnică a fost întocmită conform necesităților instituției beneficiare, IMSP Spitalul Clinic Bălți, binele pacienților. Totodată, urmare a clarificărilor depuse de către alți potențiali participanți la procedura de achiziție publică, se face trimite la un alt model și producător. Prin urmare nici nu poate fi vorba de facilitarea unui producător sau model.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
29 iul 2021, 23:03
Subiectul întrebării:
Achitare in transe
Întrebare:
În lista documentele de atribuire este indicat că Achitarea se va efectua în tranșe egale, în termen de 36 luni, de la data punerii în funcțiune a utilajului medical, cu termen de garanție a utilajului în aceleași condiții. Câte tranșe vor fi și în ce volum?
Răspuns (23 aug 2021, 10:54):
Achitarea se va efectuata în tranșe egale din valoarea totală a utilajului, în termen de 36 luni, de la data punerii în funcțiune a utilajului medical.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
30 iul 2021, 10:56
Subiectul întrebării:
Solicitam caietul de sarcini
Întrebare:
Solicitam sa fie publicat caietul de sarcini. Formularul Excel 4.1 este doar un model de completare. Va rugam sa Va conformati legislatiei in vigoare.
Răspuns (23 aug 2021, 10:56):
Caietul de sarcini va fi atașat în scurt timp.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
30 iul 2021, 12:10
Subiectul întrebării:
Solicitam sa intocmiti o Specigicatie generica si sa nu favorizati modelul CLINODIGIT OMEGA producator Italray-Italia
Întrebare:
Multstimata autoritate contractanta si dragi colegi operatori economici, De fapt specificatia tehnica solicitata favorizeaza numai un singur model CLINODIGIT OMEGA producator Italray-Italia. Solicitam sa intocmiti o Specigicatie generica si sa nu favorizati modelul CLINODIGIT OMEGA producator Italray-Italia. Aducem urmatoarele probe: 1) Radiografie în afara mesei pentru examen de urgență efectuat pe brancardă translucentă da Acesta este un brevet al producatorului Italray-Italia: Благодаря запатентованному механизму телеуправляемого стола все рентгенологические и рентгеноскопические исследования могут быть выполнены непосредственно на мобильном столе-каталке без необходимости перемещения пациента с каталки на стол, исключая возможность усугубления тяжести состояния пациента. Vezi linkul: https://lassamed.ru/production/rentgenologiya-i-mammografiya/rentgen-apparaty/clinodigit-omega-italray-/ Vezi linkul: Digital emergency room All radiography and fluoroscopy examinations directly on a stretcher (Tabless Movement).Vezi linkul: https://www.italray.it/en/fluoroscopy-room/ 2) Stitching automat motorizat efectuat dintr-un singur punct focal fără accesorii suplimentare da Parametru copiat: CLINODIGIT OMEGA can be equipped with the Image Stitching package for Full-Leg and Full-Spine imaging.The Image Stitching package is completely automatic and remote controlled, and the entire procedure can becarried out in less than one minute and with the minimum possible dose. Vezi linkul: file:///C:/Users/Asus/Downloads/BROSUR%20digital%20x%20ray%20clinodigit.pdf 3) Consolă de operare tip Touch screen Parametru copiat: Touch-screen multifunctional consol. Vezi linkul: file:///C:/Users/Asus/Downloads/BROSUR%20digital%20x%20ray%20clinodigit.pdf 4) Detector Tip Dinamic flat panel Parametru copiat: В основе ОМЕГА – динамический цифровой плоскопанельный детектор. Vezi linkul: https://lassamed.ru/production/rentgenologiya-i-mammografiya/rentgen-apparaty/clinodigit-omega-italray-/ 5) Mărime pixel ≤150 µm Parametru copiat: https://lassamed.ru/production/rentgenologiya-i-mammografiya/rentgen-apparaty/clinodigit-omega-italray-/ 6) Mărime, cm (in) ≥43x43 (17” x 17”) Parametru copiat: Благодаря цифровому детектору 43х43см, самому большому на сегодняшний день…. Vezi linkul: https://lassamed.ru/production/rentgenologiya-i-mammografiya/rentgen-apparaty/clinodigit-omega-italray-/ 7) Înclinarea mesei 90 /- 90 grade Parametru copiat: CLINODIGIT OMEGA is characterized by a TOTAL PATIENT ACCESSIBILITY, thanks to its extra-low tabletop height and full +90°/-90° remote controlled tilting. Vezi linkul: file:///C:/Users/Asus/Downloads/BROSUR%20digital%20x%20ray%20clinodigit.pdf 8) Posibilitatea digitala de examinare urgenta direct pe brancarda de transportare a pacientului Da Acesta este brevetul producatorului Italray-Italia: Благодаря запатентованному механизму телеуправляемого стола все рентгенологические и рентгеноскопические исследования могут быть выполнены непосредственно на мобильном столе-каталке без необходимости перемещения пациента с каталки на стол, исключая возможность усугубления тяжести состояния пациента. Vezi linkul: https://lassamed.ru/production/rentgenologiya-i-mammografiya/rentgen-apparaty/clinodigit-omega-italray-/ Vezi linkul: Digital emergency room All radiography and fluoroscopy examinations directly on a stretcher (Tabless Movement).Vezi linkul: https://www.italray.it/en/fluoroscopy-room/ Vezi linkul: CLINODIGIT OMEGA the ideal system for Emergency applications. Thanks again to the Tabless Movement, all radiography and fluoroscopy exams can be performed directly on the mobile table and without any need for moving the patient from the mobile table to the system tabletop. 9) Posibilitatea efectuării radiografiei cutiei toracice în contact direct cu suprafața detectorului în cabinetul radiologic (SID≥120 cm) Da Parametru copiat: Thanks to the Tabless movement it is possible to carry out this type of examination with patient in direct contact to detector and in a correct position. Vezi linkul: https://www.italray.it/en/fluoroscopy-room/ 10) Compresor conic 1 buc Parametru copiat: Remote controlled conic compressor Vezi linkul: file:///C:/Users/Asus/Downloads/BROSUR%20digital%20x%20ray%20clinodigit.pdf
Răspuns (23 aug 2021, 10:57):
Vă comunicăm că specificația tehnică a fost întocmită conform necesităților instituției beneficiare, IMSP Spitalul Clinic Bălți, binele pacienților. Totodată, urmare a clarificărilor depuse de către alți potențiali participanți la procedura de achiziție publică, se face trimite la un alt model și producător. Prin urmare nici nu poate fi vorba de facilitarea unui producător sau model.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
1 aug 2021, 22:22
Subiectul întrebării:
Vă rugăm să revizuiți pretul estimativ de achizitie extrem de majorat
Întrebare:
Vă rugăm să revizuiți pretul estimativ de achizitie extrem de majorat. Este suficient un pret de achizitie estimativ de 3 000 000 lei. Daca nu ati reusit sa faceti o analiza a pietei internationale pentru modelul priveligiat pentru acest Lot si anume CLINODIGIT OMEGA producator Italray-Italia, Va dam o mana de ajutor. Modelul CLINODIGIT OMEGA cu 3 locuri lucru se vinde cu amanuntul de exemplu in Rusia la un pret de 15 000 000 ruble = 172 400 euro = 3 654 880 lei. Subliniem ca acest pret este un pret cu amanuntul, nu este un pret ango sau un pret oferit la licitatii, care este de obicei cu mult mai mic. Verificati pagina web: https://bimedis.ru/a-item/rentgen-apparaty-italray-clinodigit-1747078 Pretul de achizitie la producator de catre dilerul care il reprezinta in RM este de maximum 80 000 euro = 1 696 000 lei Conditiile de achitare in transe, care vor fi probabil acceptate de numai un operator economic, nu justifica o majorare exagerata a pretului de achizitie.
Răspuns (23 aug 2021, 10:59):
Vă comunicăm că valoarea estimată a lotul 1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital a fost estimată de către beneficiarul final. Astfel, la estimarea valorii, beneficiarul a luat în considerarea prețurile ofertelor din anii precedenți. Mai mult decât atât, conform pct. 5.2 din FDA oferta desemnată câștigătoare, va fi acea cu cel mai mic preț și cu corespunderea tuturor cerințelor din documentația de atribuire.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
3 aug 2021, 10:57
Subiectul întrebării:
Catre operatorul economic, care a plasat o intrebare de la 30 iul 2021, 12:10
Întrebare:
Vă rugăm să editați linkurile din comentariul pe care l-ați lăsat mai sus, astfel încât noi, alți operatori economici, să putem accesa aceste surse de informații. Link-uri precum „file: /// C: /Users/Asus/Downloads/BROSUR%20digital%20x%20ray%20clinodigit.pdf” indică faptul că fișierul broșurii a fost descărcat și deschis în browserul dvs. Cu respect.
Răspuns (23 aug 2021, 11:01):
Mulțumim pentru claritate.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
4 aug 2021, 13:07
Subiectul întrebării:
Dovezi catalog de unde au fost copiati parametrii
Întrebare:
Buna ziua, Va transmitem linkurile din comentariul pe care l-am lăsat mai sus,alți operatori economici, să poata accesa la aceste surse de informații. Descarcati catalogul la linkul: https://e-katalog.lkpp.go.id/jcommon.blob.filedownloader/download?id=d369da1b5f24914bddf5fb29b9e7ff611c28d216acfcc15821e36370361320a8412d32de2ea2b3af91fe1989944fa3504e5055a90968693c3e1223686d929adbf243adae1e81578b2cd3f2ea817b859b7248cd99c45182ea13366c0739dc538f
Răspuns (23 aug 2021, 11:01):
Mulțumim pentru claritate.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
4 aug 2021, 13:12
Subiectul întrebării:
Linkul de a descarca dovezi de copiere caiet de sarcini
Întrebare:
https://e-katalog.lkpp.go.id/jcommon.blob.filedownloader/download?id=d369da1b5f24914bddf5fb29b9e7ff611c28d216acfcc15821e36370361320a8412d32de2ea2b3af91fe1989944fa3504e5055a90968693c3e1223686d929adbf243adae1e81578b2cd3f2ea817b859b7248cd99c45182ea13366c0739dc538f
Răspuns (23 aug 2021, 11:01):
Mulțumim pentru claritate.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
4 aug 2021, 14:07
Subiectul întrebării:
De ce au fost copiati parametrii? Lincul de copiere
Întrebare:
De ce s-au copiat parametrii? Va aducem mai jos linkul la care puteti descarca catalogul si vedea parametrii copiati. Vedeti mai sus in postari care parametri au fost copiati. https://e-katalog.lkpp.go.id/jcommon.blob.filedownloader/download?id=d369da1b5f24914bddf5fb29b9e7ff611c28d216acfcc15821e36370361320a8412d32de2ea2b3af91fe1989944fa3504e5055a90968693c3e1223686d929adbf243adae1e81578b2cd3f2ea817b859b7248cd99c45182ea13366c0739dc538f
Răspuns (23 aug 2021, 11:02):
Mulțumim pentru claritate.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
4 aug 2021, 15:38
Subiectul întrebării:
Linkul descarcare catalog cu dovezi de copiere
Întrebare:
Buna ziua, Mai jos gasiti linkul unde puteti descarca Catalogul cu dovezi de copiere, despre care am mentionat in postarile de mai sus. https://e-katalog.lkpp.go.id/jcommon.blob.filedownloader/download?id=d369da1b5f24914bddf5fb29b9e7ff611c28d216acfcc15821e36370361320a8412d32de2ea2b3af91fe1989944fa3504e5055a90968693c3e1223686d929adbf243adae1e81578b2cd3f2ea817b859b7248cd99c45182ea13366c0739dc538f
Răspuns (23 aug 2021, 11:02):
Mulțumim pentru claritate.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
5 aug 2021, 11:38
Subiectul întrebării:
Referitor la linkul descarcare catalog cu dovezi de copiere a parametrilor
Întrebare:
Buna ziua dragi colegi, Mai jos gasiti linkul unde puteti descarca catalogul CLINODIGIT OMEGA cu dovezi de copiere a parametrilor: https://e-katalog.lkpp.go.id/jcommon.blob.filedownloader/download?id=d369da1b5f24914bddf5fb29b9e7ff611c28d216acfcc15821e36370361320a8412d32de2ea2b3af91fe1989944fa3504e5055a90968693c3e1223686d929adbf243adae1e81578b2cd3f2ea817b859b7248cd99c45182ea13366c0739dc538f
Răspuns (23 aug 2021, 11:02):
Mulțumim pentru claritate.
1. Sistem de radiografie, fluoroscopie, universal, complet digital
Data:
5 aug 2021, 12:37
Subiectul întrebării:
Linkul solicitat
Întrebare:
Mai jos gasiti linkul unde puteti descarca catalogul CLINODIGIT OMEGA cu dovezi de copiere a parametrilor: https://e-katalog.lkpp.go.id/jcommon.blob.filedownloader/download?id=d369da1b5f24914bddf5fb29b9e7ff611c28d216acfcc15821e36370361320a8412d32de2ea2b3af91fe1989944fa3504e5055a90968693c3e1223686d929adbf243adae1e81578b2cd3f2ea817b859b7248cd99c45182ea13366c0739dc538f
Răspuns (23 aug 2021, 11:02):
Mulțumim pentru claritate.
Data:
25 aug 2021, 09:33
Subiectul întrebării:
3. Audiometru cu impendansmetru
Întrebare:
În documentația oficială la licitație, în caietul de sarcini este indicat: Printer termic da. Ce se subanțelege prin această cerință? Trebuie să fie posibilă conectarea imprimantei la audiometru cu impendansmetru sau imprimanta trebuie să fie livrată împreună cu audiometru cu impendansmetru?
Răspuns (25 aug 2021, 10:58):
Potrivit prevederilor art. 35 alin. (1) lit. a) din Legea 131/2015 privind achizițiile publice, orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări privind documentația de atribuire. Termenul de solicitare a clarificărilor se calculează de la data publicării anunțului de participare și a documentației de atribuire, constituind: - 9 zile – în cazul în care valoarea estimată a contractului de achiziții publice este egală cu sau mai mare decât pragurile prevăzute la art. 2 alin. (3);
Data:
25 aug 2021, 09:34
Subiectul întrebării:
3. Audiometru cu impendansmetru
Întrebare:
În documentația oficială la licitație, în caietul de sarcini este indicat: Certificate și standarde Marcaj CE, Directiva 93/42/EEC Impendanța IEC 60645-5 (2004)/ANSI S3.39 (2012), Type 1 Audiometria Audiometru ton: IEC 60645 -1 (2012), ANSI S3.6 (2010), Tipul 2 Audiometru de vorbire: IEC 60645-2 (1997) / ANSI S3.6 (2010) tip B sau B-E. Teste automate de prag: ISO 8253-1 (2010) Cele indicate, înseamnă că audiometru cu impendansmetru trebuie să corespundă acestor certificate și standarde sau înseamnă că aceste certificate și standarde trebuie anexate și prezentate cu oferta?
Răspuns (25 aug 2021, 10:53):
Comunicăm că oferta se prezentă conform cerințelor expuse în documentația de atribuire.
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Perioada de actualizare".