1
Perioada de actualizare
de la 15.03.2021 14:21
până la 30.03.2021 09:30
2
Propunerea ofertelor
de la 30.03.2021 09:30
până la 05.04.2021 10:30
3
Licitaţie
de la 06.04.2021 14:00
până la 06.04.2021 15:46
4
Evaluare

5
Contract

Statut Evaluare
Valoarea estimată fără TVA 1 356 250 MDL
Perioada clarificărilor: 15 mart 2021, 14:21 - 30 mart 2021, 9:30
Perioada de depunere a ofertelor: 30 mart 2021, 9:30 - 5 apr 2021, 10:30

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

conform caietului de sarcini
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD-2028, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, str. Gheorghe Asachi, 65 A
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Tiutiunnicov Rodica
Telefonul de contact
068928555
Datele achizitiei
Data publicării
15 mart 2021, 14:21
Data ultimilor modificări
16 mart 2021, 9:08
Achizitii.md ID
21037222
CPV
30200000-1 - Echipament şi accesorii pentru computer
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Documentele procedurii de achiziție
duae.doc
Criterii de eligibilitate
DUAE
15.03.21 14:21
documentatia_standard_bunuri.docx
Clarificări pentru participanți
documente la ofertă
16.03.21 09:08
anunț de participare.pdf anunț de participare.pdf
tenderNotice
invitație pentru ofertanți
16.03.21 09:08
Data:
15 mart 2021, 17:57
Subiectul întrebării:
Termenii și condițiile de livrare
Întrebare:
Situația la ziua de astăzi, datorită restricțiilor pandemice, problemelor logistice și producerei din sectorul IT sunt extrem de acute, iar ciclul de producție a echipamentelor este minim 60 de zile. Adăugând la acest termen livrarea, reiesă că solicitarea a 45 de zile este imposibil de executat. Vă rugăm să luați în considerare condițiile actuale și să modificați timpul de livrare a echipamentului pe 90 de zile.
Răspuns (16 mart 2021, 08:54):
Luînd în considerare cele relatate Vă comunicăm că IGC al MAI - ACCEPTĂ propunerea ca timpul de livrare a echipamentului să fie de 90 de zile.
Data:
15 mart 2021, 17:57
Subiectul întrebării:
condițiile de garanție pentru calculatoarele
Întrebare:
Bună ziua ! Vă rugăm să indicați condițiile de garanție pentru calculatoarele în limba română. mulțumesc
Răspuns (16 mart 2021, 08:56):
Urmare solicitării venim cu traducerea parametrilor tehnici solicitați în caietul de sarcină care rămîn nemodificați: min. 5 ani de garanție oficială a producătorului On-Site cu serviciul „Keep Your Drive/Defective Media Retention” pentru PC (numărul de piesă, Part Number, al tipului de asistență pentru service trebuie specificat; pentru fiecare număr de serie al echipamentelor de pe site-ul web al producătorului, serviciul propus trebuie să fie de asemenea, confirmat); 5 ani garanție oficială a producătorului On-Site pentru monitor; Serviciul „Keep your drive/Defective media retention” înseamnă că, în caz de defecțiune a mediului de stocare — SSD, acesta rămâne la depozitul IGC și nu este returnat centrului de service sau producătorului de echipamente. Acest serviciu este necesar și obligator pentru a preveni scurgerea de date și a a proteja informațiile care sunt utilizate și stocate în sistemele informaționale a IGC.
Imprimantă multifuncțională laser de birou alb/negru
Data:
17 mart 2021, 09:23
Subiectul întrebării:
Specificatii MFU
Întrebare:
Buna ziua, Va rugam mult sa schimbati cateva parametrii pentru a permite participarea mai multor operatori economici care vand tehnica de multiplicare si anume: 1) Scanare ADF cu două fețe cu un singur pas - va rugam sa ne permiteti sa participam cu echipament care la fel are scanare ADF doar prin 2 treceri. 2) Cartus all-in-one - Practic un singur producator de echipamente foloseste cartuse all-in-one, rugam mult sa revizuiti parametrul dat si sa o eliminati, pentru a permite la toti accesul la participare. Institutia dumneavoastra foloseste serviciile de reincarcare, iar in cazul in care cartusul este separat, aveti doar de castigat, deoarece modulul xerographic(modul cilindru) ramane neatins, iar drept urmare prelungeste viata modulului. Speram la intelegerea din partea dumneavoastra, Multumesc
Răspuns (17 mart 2021, 16:17):
Subiectul întrebării: Specificatii MFU Întrebare: Va rugam mult sa schimbati cateva parametrii pentru a permite participarea mai multor operatori economici care vand tehnica de multiplicare si anume: * Răspuns: În speranța că ați analizat minuțios parametrii tehnici descriși în prezentul caiet de sarcină, menționăm că majoritatea producătorilor de tehnica de multiplicare din categoria Imprimantă Multifuncțională laser de birou alb/negru Brand Name Internațional au aceste echipamente în linia de producere. Suplimentar la întrebare: 1) Scanare ADF cu două fețe cu un singur pas - va rugam sa ne permiteti sa participam cu echipament care la fel are scanare ADF doar prin 2 treceri. Răspuns: 1) Caractertici de scanare solictate: Scanare ADF cu două fețe cu un singur pas – rămîne nemodificată. Motivarea refuzului schimbării solicitate: Alimentatorul automat de documente (ADF) trebuie să poată scana într-o singură trecere. Acest lucru este necesar pentru a asigura ușurința și viteza de scanare, precum și pentru a crește fiabilitatea alimentatorului de documente (se micșorează uzura și îmbătrînirea a mecanismelor mecanice, astfel mărind durata de expluatare). Suplimentar la întrebare: 2) Cartus all-in-one - Practic un singur producator de echipamente foloseste cartuse all-in-one, rugam mult sa revizuiti parametrul dat si sa o eliminati, pentru a permite la toti accesul la participare. Institutia dumneavoastra foloseste serviciile de reincarcare, iar în cazul in care cartusul este separat, aveti doar de castigat, deoarece modulul xerographic (modul cilindru) ramane neatins, iar drept urmare prelungeste viata modulului. Speram la intelegerea din partea dumneavoastra, Multumesc Răspuns: Afirmația: Practic un singur producator de echipamente foloseste cartuse all-in-one, rugam mult sa revizuiti parametrul dat si sa o eliminati, pentru a permite la toti accesul la participare – nu corespunde realității (citiți motivarea suplimentară la * Răspuns). Afirmația: Institutia dumneavoastra foloseste serviciile de reincarcare, iar în cazul in care cartusul este separat, aveti doar de castigat, deoarece modulul xerographic (modul cilindru) ramane neatins, iar drept urmare prelungeste viata modulului participare – parțial nu corespunde realității. Motivarea – A fost omisă și nemenționată si partea că obligatoriu urmare utilizării a unei astfel de soluție modulul xerographic (modul cilindru) rămîne neatins și că acest modul ar trebui să fie conceput pentru cel puțin 150000 de tipăriri conform recomandărilor oficiale ale producătorilor. Reeșind din cele constate și relatate mai sus, IGC Vă comunică: Condiționat - puteți oferi o variantă a echipamentului care utilizează un modul xerografic separat. În același timp, atragem atenția asupra faptului că acest modul va fi obligatoriu conceput pentru cel puțin 150.000 de tipăriri conform recomandărilor oficiale ale producătorului.
Data:
17 mart 2021, 12:31
Subiectul întrebării:
cabluri de interfață pentru monitoare
Întrebare:
O zi buna ! Concretizați vă rog, cablul DP și HDMI trebuie să fie în complect cu monitorul (în cutie) sau unul din ele poate fi anexat aparte? Se permite propunerea cablului de la alt producător? Vă mulțumim anticipat pentru răspuns
Răspuns (17 mart 2021, 16:59):
Subiectul întrebării: cabluri de interfață pentru monitoare Întrebare: O zi buna ! Concretizați vă rog, cablul DP și HDMI trebuie să fie în complect cu monitorul (în cutie) sau unul din ele poate fi anexat aparte? Se permite propunerea cablului de la alt producător? Vă mulțumim anticipat pentru răspuns Răspuns: Conform caietului de sarcină a fost solicitat obligatoriu: Cabluri DP și HDMI trebuie incluse. Todată nu afost indicat forma de prezentare. Astfel puteți oferta - Cabluri DP și HDMI- atît în complet, adică fizic amplasate în aceiași cutie cît și separat. 1.) Important și atragem atenția că toate părțile componente pentru lotul dat trebuie să fie produse ale aceluiași producător. 2.) Inclusiv și să satisfacă cerințele obligatorii cu referire la garanție indicate în același caiet de sarcină.
Echipament tehnic și accesorii pentru computer
Data:
18 mart 2021, 12:34
Subiectul întrebării:
Răspuns: 16.03.2021 09:03
Întrebare:
Buna ziua! Prin ce document trebuie sa fie confirmata garantie la momentul depunerii ofertei? Garantia oficiala la site-ul producatorului disponibila numai dupa producerea si livrarea echipamentului. Multumim.
Răspuns (18 mart 2021, 12:50):
Garanța pentru bunurile livrate la momentul depunerii ofertei va fi în formă de dclarație din numele ofertantului ce garantează perioada de garanție a bunului precum și faptul că, la momentul livrării bunului va fi prezentată garanția producătorului pentru bunul livrat.
Data:
18 mart 2021, 18:28
Subiectul întrebării:
Răspuns (18 mart 2021, 12:50)
Întrebare:
Stimati domni! Răspunsurile din 16 martie 2021, 08:56 și 18 martie 2021, 12:50 se contrazic. În primul caz, solicitați să indicați în ofertă o descriere completă a serviciului, inclusiv toate numerele de piesă etc., iar în al doilea, pur și simplu solicitați să scrieți o declarație că serviciul va fi furnizat. Considerăm necesar să vă informăm că foarte des, atunci când se solicită un serviciu similar, agenții economici încearcă să manipuleze conceptele și nivelul de deservire, ceea ce duce în cele din urmă la probleme pentru client. Iar „declarația de garanție” este una dintre modalitățile de a induce în eroare autoritatea contractantă. Prin urmare, întrebăm foarte clar și în mod specific cum ofertantul trebuie să confirme nivelul de servis solicitat? Acest lucru se realizează de obicei prin introducerea numerelor de serie pentru piese al nivelului de servis corespunzător în descrierea tehnică a echipamentului. Toți producătorii mari care respectă clienții lor au pachete extinse de de asistență, fiecare având propriul său număr unic și este activat după înregistrare, prin urmare, pe site-ul oficial al producătorului sunt disponibile toate informațiile necesare pentru fiecare număr de serie respectiv.
Răspuns (19 mart 2021, 10:21):
Stimați PARTENERI: Ne cerem scuze dacă nu am fost destul de expliciți și venim cu concretizările următoare: Ambele clarificări se completează una pe alta și anume: 1) Faza inițială – la momentul depunerii a actelor solicitate în cadrul achiziției – Agentul economic va depune o declarație prealabilă pe propria răspundere că Va livra bunurile solicitate garantînd că vor satisface parametrii tehnici solicitați precum si cerințele enunțate cu privire la Garanție. 2) Faza finală – Agentul economic care va fi selectat de către grupul de lucru cu care va fi încheiat contractul – la momentul livrării bunurilor achiziționate conform caietului de sarcină – și anume - parametrilor tehnici solicitați în caietul de sarcină care rămîn nemodificați: min. 5 ani de garanție oficială a producătorului On-Site cu serviciul „Keep Your Drive/Defective Media Retention” pentru PC (numărul de piesă, Part Number, al tipului de asistență pentru service trebuie specificat; pentru fiecare număr de serie al echipamentelor de pe site-ul web al producătorului, serviciul propus trebuie să fie de asemenea, confirmat); 5 ani garanție oficială a producătorului On-Site pentru monitor; Serviciul „Keep your drive/Defective media retention” înseamnă că, în caz de defecțiune a mediului de stocare — SSD, acesta rămâne la depozitul IGC și nu este returnat centrului de service sau producătorului de echipamente. Acest serviciu este necesar și obligator pentru a preveni scurgerea de date și a a proteja informațiile care sunt utilizate și stocate în sistemele informaționale a IGC. 3) 5 ani garanție oficială a producătorului pentru toate echipamentele lotului dat.
Data:
19 mart 2021, 10:02
Subiectul întrebării:
Răspuns (17 mart 2021, 16:17):
Întrebare:
Stimate client, vreau sa va informez ca in cazul in care dumneavoastra solicitati cartusul sa fie all-in-one, dar totusi permiteti la operatori economici cu cartus separat sa participe la licitatie doar cu conditita ca cartusul cilindrul sa fie pentru minim 150.000 imprimari, vrem sa va informam ca in cazul dumneavoastra avand intentia de a procura echipament cu cartus de 10.000 imprimari all-in-one, durata cilindrului este la fel de 10.000 mii imprimari. Cum puteti sa solicitati cartusul cilindrul sa fie 150.000 imprimari, pe cand la utilizarea cartusului all-in-one , durata de viata este de 10.000 imprimari, este un NON-SENS. Sau dumneavoastra ati confurndat cu modulul Fuser cu viata estimata de 150.000 imprimari?
Răspuns (19 mart 2021, 11:09):
Stimați parteneri: Rugăm respectuos să fim tratați și în continuare că Autoritate contractantă care a analizat minuțios necesitățile IGC și urmare au fost elaborate caietele de sarcină în care au fost stipulați valorile minime parametrilor tehnici. După posibilitate rugăm respectuos excluderea constatărilor unidirecționale, nefondate și ofensator, prin care se încearcă trucarea procedurii deschise de achiziție a bunurilor necesare IGC (de exemplu: Practic un singur producator de echipamente foloseste cartuse all-in-one, Institutia dumneavoastra foloseste serviciile de reincarcare, iar in cazul in care cartusul este separat, aveti doar de castigat, sa revizuiti parametrul dat si sa o eliminati, pentru a permite la toti accesul la participare, este un NON-SENS...etc. Rugăm să nu prezentați întrebări de concretizare prin copierea parțială și selectivă din răspunsurile oferite în runda întrebări –răspunsuri oferite de către IGC. Astfel, considerăm că prin clarificarea care a fost expusă Răspuns (17 mart 2021, 16:17): a fost explicit și motivat expusă poziția IGC fără a limita participarea tuturor potențialilor perteneri care vor livra bunurile solicitate îndeplinind inclusiv și condițiile stipulate. Reiterăm poziția expusă anterior care livrează un răspuns motivat și deschis la întrebarea parvenită: Cartus all-in-one - Practic un singur producator de echipamente foloseste cartuse all-in-one, rugam mult sa revizuiti parametrul dat si sa o eliminati, pentru a permite la toti accesul la participare. Institutia dumneavoastra foloseste serviciile de reincarcare, iar în cazul in care cartusul este separat, aveti doar de castigat, deoarece modulul xerographic (modul cilindru) ramane neatins, iar drept urmare prelungeste viata modulului. Speram la intelegerea din partea dumneavoastra, Multumesc Răspuns: Afirmația: Practic un singur producator de echipamente foloseste cartuse all-in-one, rugam mult sa revizuiti parametrul dat si sa o eliminati, pentru a permite la toti accesul la participare – nu corespunde realității (citiți motivarea suplimentară la * Răspuns). Afirmația: Institutia dumneavoastra foloseste serviciile de reincarcare, iar în cazul in care cartusul este separat, aveti doar de castigat, deoarece modulul xerographic (modul cilindru) ramane neatins, iar drept urmare prelungeste viata modulului participare – parțial nu corespunde realității. Motivarea – A fost omisă și nemenționată si partea că obligatoriu urmare utilizării a unei astfel de soluție modulul xerographic (modul cilindru) rămîne neatins și că acest modul ar trebui să fie conceput pentru cel puțin 150000 de tipăriri conform recomandărilor oficiale ale producătorilor. Reeșind din cele constate și relatate mai sus, IGC Vă comunică: Condiționat - puteți oferi o variantă a echipamentului care utilizează un modul xerografic separat. În același timp, atragem atenția asupra faptului că acest modul va fi obligatoriu conceput pentru cel puțin 150.000 de tipăriri conform recomandărilor oficiale ale producătorului. Totodată considerăm că parțial prin aceste întrebări se încearcă ca Autoritatea contractantă să modifice nejustificat unii parametri stipulați în caietul de sarcină avînd ca scop final excluderea sau limitarea accesului la participare a potențialilor PARTENERI. Concluzionăm: În cadrul caietelor de sarcină au fost expuși parametrii tehnici minimi care se solicită pentru bunurile care se dorește a fi achizitionate. Agenții economici interesați pot depune oferte alternative care respectă acest minim indicat dar și bunuri care sunt net performante.
Data:
19 mart 2021, 10:18
Subiectul întrebării:
termeni de suport de garanție
Întrebare:
Pe baza răspunsului Dvs din 18 martie 2021 privind confirmarea existenței unui service, vă rugăm să clarificați ce fel de support este necesar: oficial - cu confirmarea pe site-ul producătorului și indicarea numerelor de piese sau cu confirmarea printr-o scrisoare a participantului la ofertă? Acestea sunt două opțiuni de support complet diferite. Respectiv, se diferă și in calitate, capacități și costuri. Va mulțumim anticipat pentru răspuns!
Răspuns (19 mart 2021, 11:32):
La această întrebare răspunsul se conține în clarificarea care a fost oferită ca Răspuns (19 mart 2021, 10:21). Răspuns de concretizare suplimentar la subiectul întrebării parvenite la (17 mart 2021, 16:17): În cazul unui cartuș „all-in-one”, înlocuirea cilindrului și a containerului de colectare a tonerului se efectuează după epuizarea completă a tonerului din cartuș. Prin urmare, atunci când instalăm un cartuș multifuncțional nou, primim toate componentele noi, spre deosebire de cazul în care se schimbă doar containerul de toner, iar modulul cilindrului rămâne vechi. Pe baza acestui fapt, precum și pentru menținerea constantă a nivelului de calitate a imprimării, au fost solicitați parametrii corespunzători pentru utilizarea modulului xerografic. Cerințele fuzorului nu au fost specificate și trebuie să respecte recomandările producătorului pentru categoria hardware propusă.
Data:
19 mart 2021, 19:05
Subiectul întrebării:
Răspuns (19 mart 2021, 11:32) ; Răspuns (19 mart 2021, 11:09):
Întrebare:
Calitatea imprimarii in cazul in care dumneavoastra schimbati doar cartusul cu toner nu are de suferit, fiecare modul are durata de exploatare, referitor la " După posibilitate rugăm respectuos excluderea constatărilor unidirecționale, nefondate și ofensator" va prezint licitatiile lansate de catre dumneavoastra pentru serviciile de reincarcare, drept dovada pentru anii 2021-2020: 1) ocds-b3wdp1-MD-1610451688326 din 20 ian 2021, 11:00 pentru SERVICII DE REINCARCARE SI REGENERARE 2) ocds-b3wdp1-MD-1580282500823 din 3 febr 2020, 14:00 pentru Servicii de reîncărcare și regenerare a cartușelor Rugam sa va expuneti referitor la intrebarea la care nu am primit un raspuns referitor la durata de viata a unui cartus cilindru in cazul in care echipamentul foloseste cartus separat Toner si Drum. Luand in consideratie ca conform solicitarii dumneavoastra cartusul Toner/Drum necesita sa fie minim 10mii imprimari, iar pentru restul producatorilor de tehnica de tipar se solicita 150mii imprimari doar pentru cilindru. Sau includerea cerintei obligatorii privind durata de viata a cartusului cilindru sa fie de minim 150mii pentru toti producatorii de tehnica de multiplicare. Nu va suparati, dar intradevar sunt niste chestii neintemeiate si nestructurate. Speram sa fie tratat cu bine mesajul nostru
Răspuns (22 mart 2021, 16:35):
Bună ziua. Vă mulțumim de întrebare și suplimentar declarăm că nu neam suparat, dar intradevar sunt niste chestii neintemeiate și nestructurate solicitările prin care se solicită ca Autoritatea contractantă să modifice nejustificat unii parametri stipulați în caietul de sarcină avînd ca scop final excluderea sau limitarea accesului la participare a potențialilor PARTENERI. Astfel speram sa fie tratat cu bine mesajul nostru oferit în calitatea de răspuns. Răspuns: Stimați parteneri este îmbucurător faptul că confirmați cele expuse ca răspuns în cadrul întrebărilor parvenite anterior, cu referire la Răspuns (19 mart 2021, 11:09): Toodată: cu referire la cele prezentate de DVS că IGC a achiziționat sau întenționează să achiziționeze SERVICII DE REINCARCARE SI REGENERARE A CARTUȘELOR: concretizăm că aceste servicii sunt destinate pentru echipamentele care au fost anterior achiziționate și deținute de către IGC. În cadrul aceste licitații presupunerea DVS. că în viitor IGC va achiziționa Servicii de reîncărcare și regenerare a cartușelor inclusiv pentru lotul dat nu se referă la cazul dat, deoarece IGC, aici (în cadrul acestei achiziții), se referă la garanția oficială a hardware-ului nou care se presupune a fi achiziționat. Afirmația: Institutia dumneavoastra foloseste serviciile de reincarcare, iar în cazul in care cartusul este separat, aveti doar de castigat, deoarece modulul xerographic (modul cilindru) ramane neatins, iar drept urmare prelungeste viata modulului participare – parțial nu corespunde realității. Motivarea – A fost omisă și nemenționată si partea că obligatoriu urmare utilizării a unei astfel de soluție modulul xerographic (modul cilindru) rămîne neatins și că acest modul ar trebui să fie conceput pentru cel puțin 150000 de tipăriri conform recomandărilor oficiale ale producătorilor. Reeșind din cele constate și relatate mai sus, IGC Vă comunică: Condiționat - puteți oferi o variantă a echipamentului care utilizează un modul xerografic separat. Desigur, că Dvs aveți dreptate că fiecare modul are o durată de viață și aceasta durată este limitată pentru a asigura performanțele relevante cu privire la calitatea imprimării. Suplimentar : Astfel, anume în acest caz, dacă licitatorul oferă dispozitive care nu utilizează cartușul de tip "all-in-one", va demonstra obligatoriu că modul cilindru a fost conceput pentru cel puțin 150.000 de tipăriri conform recomandărilor oficiale ale producătorului. Concluzionăm: În cadrul caietelor de sarcină au fost expuși parametrii tehnici minimi care se solicită pentru bunurile care se dorește a fi achizitionate. Agenții economici interesați pot depune oferte alternative care respectă acest minim indicat dar și bunuri care sunt net performante.
Data:
22 mart 2021, 10:15
Subiectul întrebării:
Procesor
Întrebare:
Bună ziua ! Din cauza unor dinamici din rezultatele testelor procesorului pe site-ul „cpubenchmark.net” și respectiv complexității selecției a procesorului, vă rugăm să indicați caracteristicile suplimentare: TDP, Type of Memory support, Base frequency, etc. ca în momentul evaluării propunerilor, să nu apară divergențe cu privire la corectitudinea propunerii CPU.
Răspuns (23 mart 2021, 16:37):
În baza solicitării dvs considerăm necesare următoarele clarificări, datorită testelor făcute de către IGC pentru determinarea parametrilor suplimentari pentru procesor în corelație cu parametri minimi de performanță, procesorul trebuie să satisfacă condițiile: frecvență min. 2,9 GHz, TDP min. 65W și să suporte memorie cu frecvență min. 2933MHz.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.