1
Perioada de actualizare
de la 23.02.2021 15:17
până la 03.03.2021 14:43
2
Propunerea ofertelor
de la 03.03.2021 14:43
până la 06.03.2021 14:43
3
Licitaţie
de la 09.03.2021 14:00
până la 09.03.2021 14:18
4
Evaluare

5
Contract

Statut Evaluare
Valoarea estimată fără TVA 250 000 MDL
Perioada clarificărilor: 23 febr 2021, 15:17 - 3 mart 2021, 14:43
Perioada de depunere a ofertelor: 3 mart 2021, 14:43 - 6 mart 2021, 14:43

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Sistem de Control al accesului, supraveghere video interior si control temperatura
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD-2012, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, Bd.Ștefan cel Mare și Sfânt,83
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Ruxandra Macari
Telefonul de contact
373 689 32 878
Datele achizitiei
Data publicării
23 febr 2021, 15:17
Data ultimilor modificări
1 mart 2021, 14:43
Achizitii.md ID
21036556
CPV
42900000-5 - Diverse utilaje de uz general şi special
Tipul procedurii
Cererea ofertelor de prețuri (bunuri)
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Documentele procedurii de achiziție
documentatia standard bunuri.docx
Documentele la ofertă
23.02.21 15:17
duae.doc
Documentele la ofertă
23.02.21 15:17
anunt de participare.pdf anunt de participare.pdf
tenderNotice
24.02.21 10:23
caiet de sarcini.docx
Documentele la ofertă
1.03.21 14:43
Sistem de Control al accesului, supraveghere video interior si control temperatura
Data:
23 febr 2021, 16:36
Subiectul întrebării:
Documente obligatorii
Întrebare:
Buna ziua. In conformitatea cu HG 212/2018 privind gestionarea Echipamentelor Electrice si Electronice (EEE) si deseuri ce rezulta din ele (Regulament DEEE): "p.111. .......... instituțiile publice și private care cumpără, primesc prin donație pentru uz propriu EEE vor solicita producătorilor numărul de înregistrare din Lista producătorilor, constituit potrivit prevederilor pct. 45." Reesind din faptul ca in aceasta Licitatie se solicita oferta inclusiv pentru echipament, care cade sub incidenta acestui Regulament, rugam sa ne confirmati solicitarea obligatorie a unui astfel de certificat pentru potentialii ofertanti. Multumim anticipat.
Răspuns (24 febr 2021, 10:27):
Buna ziua! Anuntul de participare a fost modificat.
Data:
1 mart 2021, 01:40
Subiectul întrebării:
Caiet de sarcini
Întrebare:
Solicităm clarificări în privința caietului de sarcini: 1) În descrierea tehnică, solicitată din partea Dvs., echipamentul ”Camera Video IP Cub interioara” - este indicată temperatura de lucru ”de la - 30”. Din care motiv ați solicitat astfel de caracteristici minime, daca camera, așa cum ați indicat în descriere, este internă? 2) La descrierea ”Program Soft Client-Server”. Dvs. ați îndicat ”Suport conectarea simultan a minim 100 de utilizatori, suport total minim 3000 de utilizatori”. Vă rugăm să explicați de ce ați indicat un număr atât de mare de utilizatori în cerințele minime? 3) În caiet de sarcini Dvs. ați indicat ” Tot echipamentul activ si partea de program "soft" al sistemului trebuie sa fie elaborate de același producător”. Luând în considerare caietul de sarcini și cerința de mai sus, doar un singur furnizor de pe teritoriul Republicii Moldova este capabil să treacă aceste criterii. Vă rugăm să eliminați acest punct.
Răspuns (1 mart 2021, 15:00):
1) Temperatura de lucru a camerelor interne - modificat 2) Sistemul dat va sta la baza extinderii sistemelor de control acces si supraveghere si institutiile subordonate (alte departamente, preturi, sistem monitorizare municipal), astfel din grupul de utilizatori vor face parte un numar mare de angajati cum ar fi: serviciul de securitate, departamentul resurse umane, administratia. Sistemul trebuie obligatoriu sa permita pe viitor extinderea la nivel municipal fara modificari substantiale. Programul trebuie sa fie de tip Client-Server pentru posibilitatea de gestiune si stocare centralizata a datelor sistemului. Instalarea sistemelor care pot functiona doar local grupat in paralel la fiecare din institutiile subordonate Primariei inclusiv sediul central ne se accepta. 3) Sistemul de control acces si supraveghere video obligatoriu trebuie sa functioneze ca un sistem unic integrat pe aceeasi platforma in aceeasi aplicatie Client-Server pentru a fi mai comoda utilizarea si pentru a avea functii posibile doar in ansamblu acestor sisteme, pentru compatibilitatea perfecta a elementelor, trebuie sa fie elaborate de acelasi producator. Referitor la remarca "doar un singur furniyor de pe teritoriul Republicii Moldova este capabil sa treaca aceste criterii", mentionam ca nu detinem aceasta informatie, dupa analiya ofertelor participantilor aveti dreptul de a innainta contestatii.
Data:
2 mart 2021, 18:01
Subiectul întrebării:
Caiet de sarcini
Întrebare:
Buna ziua, astfel cum toata licitatie vine ca un singur lot avem o serie clarificari Paragraful 1.1 Camera video IP cube interioara (oferă o limitare pentru furnizori, în opinia noastră factorul de formă nu este important și nu ar trebui să fie necesara) cu microfon și difuzor încorporate, audio bidirecțional. Din punct de vedere tehnic este mai oportun pentru organizarea convorbirilor bidirecționale cu un microfon extern (locația convenabilă a microfonului) și difuzoare, care oferă în primul rând calitatea sunetului și confortul muncii operatorului. Există o mulțime de astfel de soluții pe piață care utilizează, de exemplu, camerele convenționale. Prezența unui slot pentru card SD și a elementelor de analiză video în cameră sunt, de asemenea, funcții utilizate rar și, cel mai adesea, duc pur și simplu la o creștere a costului sistemului. Camera Video IP Bullet ( recunoaștere a plăcutelor de înmatriculare auto) - Este descris un sistem specific. Ar trebui să fie posibil să-l implementați folosind software de la terți. Pentru o funcționare corectă, funcția LPR din cameră este mai mult deprisos , dar nu este necesară, o soluție de înaltă calitate a problemei este importantă, și nu limitări în metodele și metodologiile soluțiilor. Este necesar să se stabilească numerele de înmatriculare ale vehiculelor în cadrul acestei licitații? Daca da este necesar să utilizați camere video cu această funcție sau este posibilă o soluție bazată pe software specializat, care este mai simplă și mai ieftină? Clauza 1.6 Controler ACS 2 uși. Cerința termenilor de referință pentru 100.000 de utilizatori este în mod clar excesivă și, prin urmare, supraevaluarea. În cadrul acestui proiect, controlerele pentru 30.000 de utilizatori / 100.000 de evenimente sunt mai mult decât suficiente pentru a asigura funcționarea deplină a sistemului chiar si in orele de varf si la utilizatori maximi. Clauza 1.9 Program „Soft” Client-Server . Cerința tehnica este o singură platformă integrată pentru sisteme video, control acces și camere termice, cu o singură interfață. De fapt, prezența unei singure platforme duce la complicația sistemului în ansamblu; în practică, numărul participanților este redus la unul. Soluția pentru gestionarea acestui sistem de securitate multifuncțional poate fi bine implementată pe software specializat, ceea ce nu împiedică în nici un fel gestionarea tuturor componentelor sistemului de securitate de la o stație de lucru. Toată lumea are echipamente și materiale auxiliare. În rezumat, credem că, având în vedere cele de mai sus, termenii de referință pot fi ajustați, ceea ce va duce la o reducere a costului soluției ca întreg, fără a pierde calitatea componentelor.
Răspuns (3 mart 2021, 13:50):
Buna ziua, in urma analizei intrebarilor si sugestiilor propuse va oferim urmatoarele specificari: 1.1 Camera video IP cube interioara – form factor tip cub se solicita obligatoriu din motivul unui aspect mai potrivit interiorului institutiei (destul de compact, fara necesitatea de a instala box pentru cabluri de conexiune). In urma analizei pietei mai multi furnizori dispun de asa tip de camere asa ca acest criteriu nu creaza o oarecare limita, factorul de forma tip cube se propune in aceeasi masura ca si alte forme de camere cum ar fi doome sau bullet doar ca e cel mai potrivit in cazul dat. Solutia cu microfon si difuzor incorporat satisface cerintelor de a avea legatura audio la necesitate, varianta unui microfon si boxe externe va complica sistemul si va fi mai putin fiabila si la fel va impune interventii suplimentare in interiorul incaperii (trasare cabluri, implicare in aspect estetic), deci este inadmisibila. Prezenta unui slot pentru card memorie va permite instalarea memoriei interne in camera si va face posibila inregistrarea autonoma a imaginii in cazuri de pierdere conexiune in retea de ex. in timpul unor lucrari de modificare, cu posibilitatea de restabilire a arhivei pe server la aparitia conexiunii. Din motiv ca sistemul urmeaza a fi dezvoltat si se va instala pe arie extinsa unde nu este posibil de a face o retea locala posibilitatea de a adauga ulterior Card SD este obligatorie din motiv de fiabilitate. 2. Camera Video IP Bullet (recunoaștere a plăcutelor de înmatriculare auto) – in urma analizei solutiilor si recenziilor a acestor sisteme pe piata sa ajuns la concluzia de a solicita obligatoriu camere cu functia LPR bazata pe hardware integrat in camere specifice. Camerele vor controla automat accesul la bariera de intrare in parcare, trebuie obligatoriu sa poata functiona autonom local in cazul de lipsa conexiune (nu este posibil pe baza de soft), sa transmita semnal de control la bariera, sa fie capabile de a citi si recunoaste numerele de inmatriculare auto in orice conditii meteo – respectarea acestor specificatii nu va fi posibil de realizat cu camera conventionala si soft. 1.6 Controler ACS 2 uși si sistem acces – pentru justificarea specificatiilor voi face referinta la raspunsul anterior (..Sistemul trebuie obligatoriu sa permita pe viitor extinderea la nivel municipal fara modificari substantiale..) Clauza 1.9 Program „Soft” Client-Server – se solicita sistem integrat pe o platforma pentru comoditatea utilizarii, posibilitatea implimentarii functiilor descrise in clauza, eficienta de lucru a operatorului, fiabilitate si control sporit asupra elementelor de securitate a institutiei. Se solicita doar echipamentul activ si partea de program soft a sistemului sa fie de la acelasi producator (pentru compatibilitatea perfecta a elementelor) – materiale si echipamente auxiliare pot fi folosite de la alti producatori(punctele 10-27 inclusiv). Mizam pe faptul ca raspusurile oferite va vor ajuta la formarea ofertei conform necesitatilor cerute incadrata in bugetul propus, Va dorim mult succes.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.