1
Perioada de actualizare
de la 25.11.2020 10:25
până la 01.12.2020 17:30
2
Propunerea ofertelor
de la 01.12.2020 17:30
până la 06.12.2020 23:42
3
Licitaţie
de la 07.12.2020 14:00
până la 07.12.2020 14:28
4
Evaluare

5
Contract

Statut Evaluare
Valoarea estimată fără TVA 105 750 MDL
Perioada clarificărilor: 25 nov 2020, 10:25 - 1 dec 2020, 17:30
Perioada de depunere a ofertelor: 1 dec 2020, 17:30 - 6 dec 2020, 23:42

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Achizitionarea tablelor interactive si a calculatoarelor
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD3401, MOLDOVA, Hînceşti, mun.Hînceşti (r-l Hînceşti), str.Mihail Sadoveanu 26
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Lidia Rosca
Telefonul de contact
068111743
Datele achizitiei
Data publicării
25 nov 2020, 10:25
Data ultimilor modificări
29 nov 2020, 17:26
Achizitii.md ID
21031324
CPV
30213300-8 - Computer de birou
Tipul procedurii
Cererea ofertelor de prețuri (bunuri)
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Lista loturilor
Calculatoare
Buget: 57750.0 MDL
Activ
Documentele procedurii de achiziție
duae_.signed.pdf duae_.signed.pdf
Documentele la ofertă
DUAE
25.11.20 10:25
Achizitionare table interactive
Data:
26 nov 2020, 10:32
Subiectul întrebării:
Soecificatii soft
Întrebare:
Buna ziua. Pentru tabla interactiva Dvs solicitati soft /De tip online, licenta gratuita,ce se ofera pe un termen nelimitat/. Va rgugam sa ne explicati care este sensul cheltuirii unor bani publici pentru un soft gratuit? Exista o multitudine de platforme care ofera softuri gratuite prin simpla inregistrare, indiferent de tabla pe care o folositi. Dar trebuie sa aveti in vedere ca softurile gratuite nu va acorda garantia de utilizare pentru un timp nelimitat, furnizorul isi rezerva dreptul de a modificat parametrii softului sau a suspenda prestarea serviciului.
Răspuns (27 nov 2020, 16:32):
Buna ziua. Specificatiile solicitate sunt cele minime – astfel incat aveti posibilitatea de a oferi soft care sa ofere posibilitatea de a fi utilizat in mai multe moduri - atat online (tip site web), cat si fara conexiune la internet. Softul de tip online ofera avantajele de a avea acces la toate informatiile (lectiile) pregatite de profesori pe platforma, in cloud – astfel ca profesorii pot folosi aceasta platforma de oriunde exista conexiune la internet, fara a fi nevoie de un computer anume cu softul instalat.
Achizitionare table interactive
Data:
26 nov 2020, 10:37
Subiectul întrebării:
Soft de tip online
Întrebare:
Va atragem atentia ca softurile de tip online au un mare neajuns - viteza de reactie depinde de calitatea conexiunii internet. Chiar daca aveti internet cu fibra optica, viteza de raspuns la gesturile utilizatorului lasa foarte mult de dorit si creaza dificultati utilizatorului. Incercati sa va conectati la un site cu soft gratuit de tip online si sa-l testati in regim real.
Răspuns (27 nov 2020, 16:37):
Buna ziua. Cercetand cele enuntate de Dvs – am testat platforma online , aceasta functioneaza fara deficiente vizibile.
Data:
27 nov 2020, 07:28
Subiectul întrebării:
Tabla Interactiva
Întrebare:
Formulati va rugam specificatii ciyntimizate ptin cifre concrete, valoti si unitati de masura concrete pentru; •asigură o recunoastere precisă a atingerilor (care este precizia minima solicitata de AC) •recunoaște forme de la 3 mm (precizati ce aveti in vedere cu aceasta caracteristica) •are o viteză normală de până la 200 de cadre pe secundă, ceea ce are ca rezultat până la 4.000.000 de intersecții pe secunda (Nu este clar la ce cadre pe secunda va refferiti pentru Tabla interactiva, cel mai probabil acest parametru trflrcta si deriva dun rezolutia si viteza de raspuns a TI): deaceea in mod normal ar fi sa indicati viteza de raspuns minima a TI; Concretizati daca doriti sa ptocurati o Tabla Interactiva cu care sa lucrati in auditoriu oricind este necesa fara sa depindeti de legatura internet, sau de accesul INFO conditionat de autoritati de peste hotarele RM. (Nu este practic si chiar este o nebunie ca pentru a utiliza pictogramele functionale ale tablei (ca regim de tabla inteligenta cu multifubctionalitati) sa va logati pentru legatura la aiclodul caruiva beneficiar). Odata ce produsul se achizitioneaza din bani publici, atunci acesta trebuie sa devina proprietatea integrala a STATULUI, adica (HARD si SOFT) pebtru IP in care activati, cel putin pe toata perioada de garantie.
Răspuns (27 nov 2020, 17:36):
Buna ziua. Am redactat specificatiile tehnice minime solicitate astfel incat sa fie clarificate intrebarile de mai sus.
Data:
27 nov 2020, 18:18
Subiectul întrebării:
De ce se procura un soft gratuit
Întrebare:
Buna ziua. Va multumim pentru raspunsurile dvs. Insa intrebarea principala a ramas fara raspuns - care este rostul cheltuirii banilor publici pentru un soft gratuit? Daca va aranjeaza modul de functionare a platformei la care deja v-ati conectat, de ce trebuie sa mai platiti pentru asta? Mai ales ca exista o multime de platforme pe care le puteti selecta in mod discretionar, fara implicarea unor terti?
Răspuns (29 nov 2020, 17:05):
Buna ziua.Multumim pentru intrebare.Redactam anuntul de participare.
Data:
30 nov 2020, 12:06
Subiectul întrebării:
Calibrarea Tablei interactive
Întrebare:
Orice ecran interactiv necesita calibrare, inclusiv in compatibilitate cu sistemul de proiectie si Calculator utiliyind draiverele instalate pe calculator. In acest sens, clarificati va rog solicitarea dvs de calibrare a Tablei interective daca nu se solicita draivere compatibile cu tabla interactiva dar se solicita un Softul de tip online aflat pe icloud, insa acel soft tine doar de opetionalitatea functionala a tablei cu citeva pictograme digitale active pentru unele functii limitate ale TI. Intrebarea proiblematica se reduce la acel Soft de tim licenta online.
Răspuns (30 nov 2020, 13:15):
Va multumim pentru clarificare. In specificatii se solicita doua tipuri de soft. Softul tip draiver se refera la complectatia standard a tablei interactive, iar softul de tip online se refera la functionalitatea ce permite cresterea plus-valorii a tablei interactive, necesara pentru adaptarea folosirii acesteia (pentru lectii la distanta) mai ales in stuatia pandemica in care ne aflam.
Data:
1 dec 2020, 09:18
Subiectul întrebării:
lectii la distanta ?? -FALS a.a.
Întrebare:
Explicatia cu privire ~lectii la distanta~ este FALSA si speculativa ce tine de situatia pandemică dat fiind faptul ca utilizarea tablei Interactive are ca menire dirijarea calculatorului la care este racordata cu toate posibilitătile functionale ale acestuia şi utilizarea ei ca tabla inteligenta (scriere cu cerneala digitală, stergere, marcare, filmarea cu reproducere video a tuturor operatiilor edfectuate, recunoasterea scrisului si a figurilor geometrice, instrumentare geometrica, s.m.a. - cca peste 20 de functii de baza), şi doar atit, iar asa cum solicitati dvs soft de operare de tip online - rezultă că nu aveti la indemînă functionalitatile in regim de tabla interactivă inteligenta - si spre exemplu ca sa accesati o functie a tablei interactive i3 trebuie sa cautati pictograma prin internet (este un mare dezavantaj, deoarece doar atât oferă softul online plasat in incloud si nici vorba de a fi posibil sa organizati lectii la distantă sau similar) şi astfel nici într-un mod nimeni de la distanta nu va putea utiliza tabla si dirija informatia din Calculatorul la care este racorfata Tabla prin fir USB folosind i3 Ierninghub . Reiesind din cele cum interpretati lucrurile reiese ca fie aveti interes pentru tabla i3 ca s-o procurati de la Genial Invest (Rudenco Eugen) în pateneriat cu ..., sau fie cu adevarat nu cunoasteti Principiul de functiune al tablelor Interactive si rolul acestora in auditoriu. Prin exemplificare, ca AC procedati asemenea de parcă ati procura un telefon mobil, dar pentru a accesa cifrele trebuie sa le accesati de pe internet printr-un careva soft online (daca de moment este intreruptă legatura internet atunci nu aveti cifre disponibile si alte functii ), pe cind in mod normal telefonul trebuie sa aiba fie butoane fizice cu cifre sau fie digitale active din Softul propriu al telefonului si restul aplicatii. Va rugam respectuos luati o atitudine corecta fata de banii bugetari. De ce insistati sa procurati ceea ce se ofera, pe internet pentru oricine, gratis, pe un timp nedeterminat dar fara garantie, fata de a deveni proprietari la bunurile achizitionate si avind situatia sub control? Pentru a respecta Legea, Scoala si elevii evitati fraudele.
Răspuns (1 dec 2020, 16:22):
Buna ziua. Va multumim pentru intrebarea acordata. Ce tine de raspunsul la intrebarea Dvs – echipamentele tip „tabla interactiva” nu au 20 de functii de baza, ci una singura – cea de a recunoaste corect atingerea si de a transmite informatia despre atingeri la computer. RESTUL – sunt functionalitati datorate programelor soft! De ex.:  „scriere cu cerneala digitală” se datoreaza softului care permite acest lucru;  „filmarea cu reproducere video a tuturor operatiilor edfectuate” – se datoreaza softului care permite captarea ecranului;  „recunoasterea scrisului si a figurilor geometrice” – tot soft este ceea ce ofera asa posibilitati;  „instrumentare geometrica” – si acestea sunt instrumente ce fac parte din SOFT Daca e sa luam aminte ca „daca de moment este intreruptă legatura internet atunci nu aveti cifre disponibile si alte functii” – putem sa mai adaugam ca daca la un moment oarecare nu va fi energie electrica in scoala – nu va functiona nimic. Totusi, raspunzand la atacurile Dvs cu privire la „interes” – va putem spune ca unicul interes este de a achizitiona bunuri cu cat mai multa functionalitate la cel mai mic pret posibil. Reiteram ca in conf cu art.1 al Legii nr.131 din 03/07/2015 privind achizitiile publice – „operator economic – orice persoană fizică sau juridică, orice entitate publică sau asociaţie a acestor persoane şi/sau entităţi care furnizează bunuri, execută lucrări şi/sau prestează servicii pe piaţă;”, astfel ca asteptam cat mai multe oferte care sa se incadreze in solicitarile minime stabilite, astfel ca sa putem cumpara tablele la un pret cat mai mic.
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Perioada de actualizare".