1
Perioada de actualizare
de la 25.11.2020 09:48
până la 01.12.2020 16:30
2
Propunerea ofertelor
de la 01.12.2020 16:30
până la 05.12.2020 22:30
3
Licitaţie
07.12.2020 14:00
4
Evaluare

5
Contract

Statut Evaluare
Valoarea estimată fără TVA 106 650 MDL
Perioada clarificărilor: 25 nov 2020, 9:48 - 1 dec 2020, 16:30
Perioada de depunere a ofertelor: 1 dec 2020, 16:30 - 5 dec 2020, 22:30

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Licențe antivirus
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD-2073, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, bd. Ștefan cel Mare si Sfint nr.105
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Valentin Beglita
Telefonul de contact
022820201
Datele achizitiei
Data publicării
25 nov 2020, 9:48
Data ultimilor modificări
27 nov 2020, 14:11
Achizitii.md ID
21031320
CPV
48200000-0 - Pachete software pentru reţele, internet şi intranet
Tipul procedurii
Achiziții cu costuri mici
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Lista loturilor
Licențe antivirus
Buget: 106650.0 MDL
Activ
Documentele procedurii de achiziție
caiet de sarcini.pdf caiet de sarcini.pdf
Specificaţie tehnică
Caiet de sarcini
25.11.20 09:48
anunt_de_participare.pdf anunt_de_participare.pdf
tenderNotice
Invitatia de participare
25.11.20 09:48
Licențe antivirus
Data:
27 nov 2020, 14:11
Subiectul întrebării:
Capitolul A. Consola de Management, punctul nr.2, subpunctul 2.13 Endpoint Risk Management si Analytics
Întrebare:
Prin prezenta, Vă comunicăm că, în procesul de evaluare a cietului de sarcini, prezentata de Dumneavoastră la : Capitolul A. Consola de Management, punctul nr.2, subpunctul 2.13 Endpoint Risk Management si Analytics va rugam, sa ne clarificati specificaţiile tehnice cerute, aceasta functionalitate fiind prezenta doar la un singur vendor de Securitate conform adresei https://www.bitdefender.ro/business/smb-products/business-security.html . Deasemenea, va rugam sa ne comunicati care sunt functionalitatile necesare la subpunctul 2.14 “Introduceți zero configurațiile greșite, aplicațiile vulnerabile, riscurile comportamentului utilizatorilor, dispozitivele și utilizatorii individuali și remediați configurările greșite sau vulnerabilitățile corecțiilor. “ Va rugam sa ne confirmati ca se doreste functionalitatea de Patch Management si descoperirea vulnerabilitatilor.
Răspuns (30 nov 2020, 16:29):
Subiectul întrebării: Capitolul A. Consola de Management, punctul nr.2, subpunctul 2.13 Endpoint Risk Management si Analytics Trebuie să fie similar ca și funcționalități. Exemple de la alt vendor mai jos. Cerința este pentru funcționalul respectiv, denumirea modulului diferă la toți Vendorii. "Endpoint Risk Management este o infrastructură pentru diminuarea expunerii și consolidarea la suprafață a endpoint-urilor prin descoperirea și prioritizarea configurațiilor eronate riscante ale sistemelor de operare și ale programelor software." Functionalul dat la alți Vendori: https://www.kaspersky.com/enterprise-security/endpoint-detection-response-edr Ce este încorporat în consola de administrare AV Risk management Analizați configurările necorespunzătoare, aplicațiile vulnerabile, riscurile asociate comportamentului utilizatorului, dispozitivele și utilizatorii individuali și remediați configurările necorespunzătoare sau instalați patch-uri pentru eliminarea vulnerabilităților. Obțineți un instantaneu al riscurilor la nivelul serverelor și dispozitivelor utilizatorilor finali și verificați endpoint-urile cu cel mai mare grad de expunere. Analizați configurările necorespunzătoare, aplicațiile vulnerabile, riscurile asociate comportamentului utilizatorului, dispozitivele și utilizatorii individuali și remediați configurările necorespunzătoare sau instalați patch-uri pentru eliminarea vulnerabilităților.
Licențe antivirus
Data:
27 nov 2020, 14:12
Subiectul întrebării:
-Capitolul A. Consola de Management, punctul nr.3,
Întrebare:
Prin prezenta, Vă comunicăm că, în procesul de evaluare a cietului de sarcini, prezentata de Dumneavoastră la : -Capitolul A. Consola de Management, punctul nr.3, subpunctul 3.6 “Analiza securității traficului în rețea (NTSA) detectează atacurile avansate în timp real, oferă contextul amenințărilor și declanșează un răspuns autonom la incidente. NTSA folosește o combinație de învățare automată și analize de comportament cu informații de la Anti Virus intelligence intelligence - format din cel puțin 400-500 de milioane de senzori la nivel global - pentru a detecta amenințările pentru toate entitățile, gestionate sau neadministrate, pentru traficul de rețea criptat sau necriptat .” va rugam, sa ne clarificati specificaţiile tehnice cerute, avand in vedere ca cerintele specificate apartin unui singur vendor de Securitate conform adresei https://www.bitdefender.ro/business/enterprise-products/network-traffic-security-analytics.html . Deasemenea, va rugam sa ne comunicati care este volumul de trafic ce urmeaza a fi scanat si care sunt functionalitatile pe care acest modul “NTSA” trebuie sa le indeplineasca.
Răspuns (30 nov 2020, 16:30):
Subiectul întrebării: -Capitolul A. Consola de Management, punctul nr.3, Cerinta este pentru funcționalul respectiv, denumirea modulului difera la toti Vendorii. NTSA este o soluție plug-and-play, în afara benzii, cu opțiuni de implementare flexibile, care se concentrează pe meta-date de trafic și permite analiza pe perioade mai lungi de timp pentru a detecta cu precizie cele mai sofisticate programe malware și amenințări persistente avansate (APT - “Advanced Persistent Threats” amenințările persistente avansate ) permite un răspuns autonom pentru remedierea rapidă a incidentelor de securitate. Functionalul dat la alți Vendori: https://www.kaspersky.com/enterprise-security/endpoint-detection-response-edr Kaspersky Endpoint Detection and Response (EDR) oferă vizibilitate cuprinzătoare în toate punctele finale din rețeaua corporativă și apărări superioare, permițând automatizarea sarcinilor de rutină pentru a descoperi, prioritiza, investiga și neutraliza amenințările complexe și atacurile de tip APT. Platforma Anti Targeted Attack vă ajută, ca organizație maturizată în securitate IT, să construiți mijloace de apărare fiabile care vă protejează infrastructură corporativă de amenințări de tip APT și atacuri vizate și susțin conformitatea cu reglementările, fără a solicita resurse de securitate IT suplimentare. Incidentele complexe sunt identificate rapid, investigate și la care se răspunde, sporind eficiența echipei dvs. de securitate IT sau SOC, scutindu-l de sarcini manuale, grație unei soluții unificate care maximizează utilizarea automatizarii și calitatea rezultatelor. Vă informam că odată cu apariția a mai multor sistemelor operaționale și echipamentelor care vor fi protejate, volumul de transfer de date poate descrește și crește între client și server dar funcționalitatea trebuie sa fie stabilă. Deoarece vor fi conectate peste 1500 de echipamente.
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Perioada de actualizare".