1
Perioada de actualizare
de la 17.09.2020 15:15
până la 25.09.2020 09:19
2
Propunerea ofertelor
de la 25.09.2020 09:19
până la 28.09.2020 09:19
3
Licitaţie
de la 29.09.2020 15:00
până la 29.09.2020 15:09
4
Evaluare

5
Contract

Statut Evaluare
Valoarea estimată fără TVA 400 000 MDL
Perioada clarificărilor: 17 sept 2020, 15:15 - 25 sept 2020, 9:19
Perioada de depunere a ofertelor: 25 sept 2020, 9:19 - 28 sept 2020, 9:19

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Achiziționarea pechetelor software pentru laboratorul de analize medicale
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
MD 2025, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, Str.Constantin Vîrnav 13
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
IMSP Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"
Telefonul de contact
022 572 213
Datele achizitiei
Data publicării
17 sept 2020, 15:15
Data ultimilor modificări
22 sept 2020, 8:46
Achizitii.md ID
21028398
CPV
48300000-1 - Pachete software pentru creare de documente, pentru desen, imagistică, planificare şi productivitate
Tipul procedurii
Cererea ofertelor de prețuri (bunuri)
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Documentele procedurii de achiziție
Data:
22 sept 2020, 08:46
Subiectul întrebării:
Solicitare de clarificari
Întrebare:
In cadrul documentatiei de atribuire, in sectiunea "Structura si cerințele de baza față de sistem:", se solicita: • "Partea client al SIL trebuie să lucreze pe sistemele Windows XP Professional (și mai sus). • Partea server a SIL să lucreze sub sistema Windows Server 2003 (și mai sus)" Tinand cont de faptul ca sistemele de operare windows XP si Windows 2003 sunt declarate End Of Life de catre producatorul Microsoft si ca nu exista posibilitatea tehnica de a trata probleme care au legatura cu aceste sisteme de operare, va rugam sa confirmati faptul ca cerintele formulate se aplica doar pentru sisteme Windows aflate in suport Microsoft. O zi frumoasa!
Răspuns (22 sept 2020, 11:43):
Rectificăm: partea client al SIL trebuie să lucreze și pe sistemul Windows 7, din motiv că o parte din echipamentele existente, care lucrează pe bază de soft integrat, au instalat acest sistem de operare. Partea server a SIL să lucreze pe sisteme Windows aflate in suport Microsoft. Modul Financiar urmează să fie implementat doar pentru laborator și nu va fi integrat cu alte aplicații financiare. Acest modul ar avea scopul de a genera rapoarte financiare pentru anumite perioade de timp (Ex. cheltuieli pentru fiecare investigație, cheltuieli pentru pacient...) Costul pentru fiecare investigație va fi prestabilit (cu posibilitatea de ajustare) sau va fi calculat pe baza consumului de reactivi și consumabile. Modul economie, planificare ar urma să fie implementat fără integrare cu alte aplicații. Scopul modulului ar fi de a face evidenta consumabilelor și a reactivilor de laborator cu decontarea automată a acestora în dependență de numărul testărilor efectuate. Totodată acest modul să fie capabil să facă estimări referitor la perioada ”aprovizionată” cu reactivi și consumabile raportând stocul existent la consumul mediu. Actualizarea stocurilor ar urma să se facă pe baza tabelelor electronice de consum și de suplinire a necesarului.
Data:
22 sept 2020, 08:49
Subiectul întrebării:
Modul Financiar
Întrebare:
Rugam sa ne clarificati, daca modulul financiar se solicita a fi implementat pentru intreaga institutie sau doar pentru laborator? Va multumim.
Răspuns (22 sept 2020, 11:45):
Modul Financiar urmează să fie implementat doar pentru laborator și nu va fi integrat cu alte aplicații financiare. Acest modul ar avea scopul de a genera rapoarte financiare pentru anumite perioade de timp (Ex. cheltuieli pentru fiecare investigație, cheltuieli pentru pacient...) Costul pentru fiecare investigație va fi prestabilit (cu posibilitatea de ajustare) sau va fi calculat pe baza consumului de reactivi și consumabile.
Data:
22 sept 2020, 08:51
Subiectul întrebării:
Modul Financiar
Întrebare:
In cazul in care modulul financiar va fi implementat pentru laborator, rugam sa ne dati informatia despre aplicatia financiara utilizata in incinta insitutiei cu care urmeaza integrat modulul financiar pentru laborator.
Răspuns (22 sept 2020, 11:48):
Acest modul ar avea scopul de a genera rapoarte financiare pentru anumite perioade de timp (Ex. cheltuieli pentru fiecare investigație, cheltuieli pentru pacient...) Costul pentru fiecare investigație va fi prestabilit (cu posibilitatea de ajustare) sau va fi calculat pe baza consumului de reactivi și consumabile.
Data:
22 sept 2020, 09:05
Subiectul întrebării:
Modul Financiar
Întrebare:
Referitor la componentele de baza - Modul financiar, contabilitate,Modul economie, planificare; Rugam sa ne dati o descriere mai detaliata a functionalitatilor solicitate pentru aceste module.
Răspuns (22 sept 2020, 11:46):
Modul economie, planificare ar urma să fie implementat fără integrare cu alte aplicații. Scopul modulului ar fi de a face evidenta consumabilelor și a reactivilor de laborator cu decontarea automată a acestora în dependență de numărul testărilor efectuate. Totodată acest modul să fie capabil să facă estimări referitor la perioada ”aprovizionată” cu reactivi și consumabile raportând stocul existent la consumul mediu. Actualizarea stocurilor ar urma să se facă pe baza tabelelor electronice de consum și de suplinire a necesarului.
Elaborarea, instalarea și configurarea software pentru laboratorul de analize medicale
Data:
22 sept 2020, 12:27
Subiectul întrebării:
Clarificari referitor la Caietul De Sarcini
Întrebare:
1. Rapoarte: Care este numarul exact de rapoarte care este necesar de a fi implimentante de catre prestartor in SIL? Exista lista rapoartelor necesare? 2. Echipamente: Fiecare echipament medical deobicei are o interfata proprie pentru conectarea catre SIL. Care este numarul exact si modele de echipamente pentru a fi conectate catre SIL? Sunt necesare conectari a echipamentului nemedical (de exemplu, aparatul de casa)? 3. Care este numarul exact de locuri de munca unde se va instala SIL? 4. Integrarea cu SIMETB - SIMETB are un API deschis pentru integrare? Aveti documentatia disponibila? Ce date se vor exporta din SIL in SIMETB? 5. Anexa Nr. 2 p. 2, “Informație privind natura relației de afaceri cu BNM” – prin acronim BNM va referiti la Banca Nationala a Moldovei? Explicati la ce va referiti.
Răspuns (23 sept 2020, 09:19):
1. Sunt necesari cca 50 indicatori, dar ei ar putea fi grupati si generati intr-un singur raport (Ex. de la un tip de investigatie pot fi obtinute 6 tipuri de rezultate, in calitate de indicatori sunt combinatiile dintre aceste tipuri de rezultate, dar ei se pot obtine pe baza unui singur raport). In acest context numarul rapoartelor depinde de structura si organizarea bazei de date care va fi generata si de posibilitatile de operare cu datele obtinute. 2. Nu toate echipamentele au interfata pentru conectare, unele dintre ele genereaza fisiere text sau tabele excel cu rezultatele obtinute. Este necesar de a conecta la SIL urmatoarele echipamente: - Sistemul BACTEC cu interfata LIS activata, - sistemul GeneXpert, pentru care s-a solicitat documentatia tehnica pentru conectare, - sitemul HAIN LPA care genereaza tabele excel cu rezultatele obtinute, - Sistemul ELISA, care genereaza fisiere text si tabele excel cu rezultatele obtinute, - Secventiatorul,care genereaza tabele excel cu rezultate. - aparatul pentru examinarea radiologica, care genereaza fisiere .dicom si .jpeg Echipamentul nemedical include o imprimanta de etichete termice, cateva scanere de bar coduri si un scaner de stripuri. 3. SIL va fi instalat pentru zece locuri de munca 4. Momentan SIME TB nu are prevazut sistem de import direct al datelor, dar dupa verificarea functionarii SIL vom avea suportul pentru crearea "modulului" pentru importare. Urmeaza a fi exportate toate rezultatele obtinute, la etapa initiala se va discuta cu responsabilii de baza de date existenta SIME TB is scopul stabilirii modalitatii de exportare a rezultatelor.
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Perioada de actualizare".