Statut Anulat
Valoarea estimată fără TVA 1 010 355 MDL
Perioada clarificărilor: 8 apr 2020, 15:14 - 8 mai 2020, 10:52
Perioada de depunere a ofertelor: 8 mai 2020, 10:52 - 11 mai 2020, 10:52

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Servicii de elaborare a documentației de proiect - 4 loturi
Informația despre anulare
Motivul anulării
greseli de procedura
Data anulării
6 mai 2020, 10:54
Informaţia despre solicitant
Denumirea
Codul fiscal/IDNO
Adresa
2019, MOLDOVA, mun.Chişinău, or.Codru (mun. Chişinău), str.Costiujeni, 8
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Tărîță Mihaela
Telefonul de contact
022792743
Datele achizitiei
Data publicării
8 apr 2020, 15:14
Data ultimilor modificări
6 mai 2020, 10:54
Achizitii.md ID
21021949
CPV
71300000-1 - Servicii de inginerie
Tipul procedurii
Licitație deschisă
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Data:
9 apr 2020, 13:19
Subiectul întrebării:
Caiet de sarcini si termen de executie
Întrebare:
Este evident ca documentatia tehnice este deja elaborata, iar aceasta procedura de achizitie este doar una de forma, dat fiind faptul ca caietul de sarcini pe care l-ati publicat este bazat pe propunerea comerciala a operatorului economic Luxgaz SRL. Aprecierea data se intemeiaza si pe faptul ca termenul de executie stabilit la pct. 11 din anuntul de participare este de 30 zile. Cum va imaginati dvs ca in conditiile actuale de pandemie in tara, sa poti acoperi un asemenea volum de lucru, care include studiu topo, geo si hidro, precum si elaborarea proiectului propriu-zis tot cu verificare/expertizare si coordonare/avizare care dureaza si ele cate 2 luni. Pentru a infirma cele invocate supra, rugam sa dati dovada de obiectivitate si sa stabiliti un termen real pentru a asigura concurenta loiala, ca de exemplu 6 (sase) luni calendaristice.
Răspuns (13 apr 2020, 20:50):
Abordarea Dvs nu este logică! Conform legislaţiei în vigoare, operatorul economic care a elaborat caietul de sarcini nu poate participa la executarea procedurii. Deasemenea, nu este corect să declaraţi faptul că documentaţia este elaborată, odată ce în anunţul de participare este indicat că operatorii economici pot depune oferta pentru mai multe loturi, ceea ce înseamnă că este posibil să avem chiar 4 sau 3 sau 2 operatori economici declaraţi căştigători pentru executarea loturilor publicate. Referitor la termenul de executare iarăşi vă reamintesc că în cazul în care vor fi mai multi operatori care vor participa şi cîştiga în cadrul procedurii aceştia concomitent vor putea elabora documentaţia solicitată în termenul indicat. Termenul de 6 luni este extrem de exagerat în condiţiile în care pînă la sfîrşitul anului 2020 este preconizat şi realizarea obiectivelor pentru care este necesară realizarea documentaţiei de proiect. Vom analiza repetat caietul de sarcini şi vom reveni ulterior cu modificări în documentaţia standard, daca se va atesta că termenul de executare nu este suficient.
Data:
13 apr 2020, 22:39
Subiectul întrebării:
Clarificari
Întrebare:
Dat fiind faptul ca or. Codru este in componenta mun. Chisinau masuratorile topo trebuie sa fie corelate cu plansele care de foarte multe ori sunt ocupate de catre alti antreprenori sau persoanele care efectuiaza aceste servicii de stranscriere de pe planse elibereaza plane topo foarte greu(aici se are in vedere cel mai rapit o luna) iar coordonarea cu toate instantele (Telecom, Orange, Moldcell, Premier Energie, Gaz, Apa Canal) toate au la dispozitie 15 zile lucratoare pentru coordonare iar in regim de epidemie nici nu activeaza. Beneficiarul va lua in calcul aceste retineri de timp sau va avea putinta sa se implice in procesul de coordonare, avizare?
Răspuns (14 apr 2020, 16:37):
În cazul în care vor fi reţineri există posibilitatea modificării termenului de executare conform legii nr.131. Regimul instituit în ţară nu a sistat întreaga activitatea a întreprinderilor. Derularea procedurii în cauză inclusiv cu termenul de asteptare legal pentru semnarea contractului poate depăşi termenul regimului de stare de urgenţă. Respectiv, sperăm să nu existe motive pentru reţineri. Daca vor fi schimbări majore, ele vor fi anunţate prin intermediul site-ului autorităţii contractante.
Data:
15 apr 2020, 12:27
Subiectul întrebării:
Termen
Întrebare:
Prin stabilirea terrmenului de 30 zile restrictionati concurenta, va rugam repetat sal modificati in 6 luni.
Răspuns (6 mai 2020, 10:52):
Termenul de execuție va fi majorat pînă la 90 de zile. Procedura va fi republicată.
Data:
15 apr 2020, 13:50
Subiectul întrebării:
Lot nr.1
Întrebare:
Pentru lotul Nr.1 in lungul riuletului sunt foarte multe intrari in curti. Pe situatia existenta la aceste intrari sunt amplasate diferite constructii (podete) pentru trecerea apelor. In proiect aceste lucrari de arta (podete) vor trebui schimbate noi? Aceste intrari in curti existente vor trebuie incluse in volumele de lucrari? Pe unele tronsoane ravena este pozitionata alaturat cu strazi locale. Aceste strazi vor trebuie proiectate? Cerem respectuos pentru fiecare lot sa fie majorat perioada de executie a lucrarilor de proiectare (mai ales pentru Lotul 1 unde sunt conditii complicate pentru efectuarea masurarilor topo). Pe toata lungimea sunt prezenti tufisuri si copaci care trebuiesc aratati si pe plansele de la primarie! Deci este o munca foarte migaloasa! Solicitam majorare termenului de executie!
Răspuns (6 mai 2020, 10:52):
Termenul de execuție va fi majorat pînă la 90 de zile. Procedura va fi republicată.
Data:
17 apr 2020, 14:33
Subiectul întrebării:
Anunt de participare
Întrebare:
Conform AP, se solicita ca ofertantul sa prezinte: pct. 6 „Graficul de indeplinire a lucrarilor”, pct. 11 „Cazier juridic al ofertantului” si pct. 14 „Graficul de executie”. Explicatine va rog care e diferenta dintre documentul mentionat la pct. 6 si respectiv pct. 14, iar in partea ce tine pct. 11 rugam sal excludeti, dat fiind faptul ca exista formularul F3.5, F3.6 si DUAE care include in sine informatia despre antecedente penale.
Răspuns (6 mai 2020, 10:52):
Termenul de execuție va fi majorat pînă la 90 de zile. Procedura va fi republicată.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.