Statut Achiziţia nu a avut loc
Valoarea estimată fără TVA 200 000 MDL
Perioada clarificărilor: 4 nov 2019, 15:46 - 7 nov 2019, 14:00
Perioada de depunere a ofertelor: 7 nov 2019, 14:00 - 13 nov 2019, 14:00

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801


Aceasta procedura se va desfășura fară licitație electronică. Oferta Dvs. este finală și trebuie să conțină toată lista de documente cerută de documentația de atribuire.

Servicii de elaborare a studiului de fezabilitate, documentația de evaluare a impactului asupra mediului în vederea „Renovării Blocului Prematuri a Institutului Mamei și Copilului, precum și dotarea cu echipament medical”
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
2062, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, Burebista, 93
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Corina Cebuc
Telefonul de contact
022-55-96-46
Datele achizitiei
Data publicării
4 nov 2019, 15:46
Data ultimilor modificări
26 nov 2019, 9:46
Achizitii.md ID
21014069
CPV
71200000-0 - Servicii de arhitectură şi servicii conexe
Tipul procedurii
Achiziții cu costuri mici
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Lista loturilor
Achiziţia nu a avut loc
Data:
6 nov 2019, 14:53
Subiectul întrebării:
caietul de sarcini
Întrebare:
Avand in vedere ca serviciile solicitate sunt de elaborare studiu de fezabilitate nu sunt necesare urmatoarele cerinte prezentae la punctul 8 din caietul de sarcini : c . Specialist în activtități de proiectare, clasificarea D. Elaborarea devizelor, conform HG329/2009 Pentru fiecare specialist implicat în realizarea serviciilor vor fi prezentate obligatoriu odată cu depunerea ofertei, următoarele documente de calificare: - CV în limba română, conform formatului Europass; - Certificatul de atestare tehnico-profesională (după caz) - Diploma de studii superioare; - Dovadă de cunoaștere a limbei engleze (cel puțin pentru 1 specialist) - Recomandare din partea beneficiarilor din proiectele executate prezentate drept dovadă a experienței similare (exista si alte dovezi de experienta, ca de examplu copii a contractelor executae s.a.) i) posedă capacități și abilități de realizare a tuturor studiilor în teren (studiul geotehnic sau expertiză tehnică după caz, ridicare topografică, etc.) necesare pentru prestarea serviciilor solicitate în prezentul Caiet de sarcini; k) disponibilitate de a depune toate eforturile în vederea efectuării studiilor și investigațiilor pe aspectele lucrărilor de pregătire, expertizare, proiectare si avizare în vederea atingerii scopului final; m) disponibilitate de a întocmi toate actele necesare în vederea obținerii și de a obține toate avizele, acordurile, autorizațiile necesare, în numele beneficiarului în conformitate cu prevederile Legii nr.163 din 09.07.2010 privind autorizarea lucrărilorde construcţie, cheltuielile date fiind incluse în oferta depusă de ofertant. Aceste cerinte sunt caracteristice pentru servicii de proiectare si nu pentru studiile de fezabilitate. Cu respect
Răspuns (6 nov 2019, 15:34):
Având în vedere că studiul de fezabilitate va fi elaborat pentru o construcție inginerească, autoritatea contractantă a considerat util ca cerință obligatoriu ca operatorul economic participant să demonstreze că are capacități tehnico-profesionale prin specialiști calificați pentru prestarea serviciului. Conform criteriilor finanțatorului, studiul de fezabilitate trebuie să includă și anumite propuneri de schițe, analize economice, evalurăi tehnice etc. pentru a stabili fezabilitatea proiectului. Prin urmare în condițiile legislației actuale, unica posibilitate pentru a demonstra aceste capacități a fost includerea obligatorie a specialiștilor menționați în caietul de sarini.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.