Statut Achiziţia nu a avut loc
Valoarea estimată fără TVA 290 000 MDL
Perioada clarificărilor: 6 febr 2019, 12:05 - 11 febr 2019, 13:00
Perioada de depunere a ofertelor: 11 febr 2019, 13:00 - 14 febr 2019, 14:00

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Slide flacoane
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
2062, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, Burebista, 93
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Corina Cebuc
Telefonul de contact
022-55-96-46
Datele achizitiei
Data publicării
6 febr 2019, 12:05
Data ultimilor modificări
28 febr 2019, 17:02
Achizitii.md ID
21005147
CPV
33600000-6 - Produse farmaceutice
Tipul procedurii
Procedură de valoare mică (bunuri)
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Lista loturilor
Slide flacoane
Buget: 290000.0 MDL
Achiziţia nu a avut loc
Data:
8 febr 2019, 10:15
Subiectul întrebării:
Marcajul CE
Întrebare:
Va rugam sa ne explicati necesitatea marcajului CE pentru slide flacoanele pe care intentionati sa le achizitionati. La moment exista maxim 5 producatori de astfel de dispuzitive dintre care 3 sau 4 se afla localizati in Uniunea Europeana. Nici unul din producatorii din uniunea Europeana nu au marcaje CE pentru aceste dispuzitive din plastic si necatand la aest lucru, institutiile medicale si stiintifice din UE folosesc fara careva probleme aceste dispozitive. In opinia noastra, marcajul CE este o cerinta care nu face decat sa reduca concurenta in licitatie si sa creasca sansele de castig ale unui anumit concurent ale caror dispozitive au marcaj CE. Analizand cerintele in alte licitatii organizate de catre institutia DVS pentru plastic ce se utilizeasa in domeniul microbiologic, am constatat ca la majoritatea pozitiilor lipseste cerinta prezentei marcajului CE. Rugam sa argumentati de ce anume la aceste flacoane trebuie marcaj CE si la alt plastic (inclusiv flacoane pentru crestere celulara ) din achizitiile precedente, nu trebuie marcaj CE. Totodata, reiesind din faptul ca de regula marcajul CE este un "semn" ce demonstreaza respectarea de catre un produs a anumitor cerinte tehnice stipulate in anumite Directive ale Uniunii Europene, solicitam sa indicati expres directiva conform careia trebuie sa fie marcajul CE. Totodata, solicitam sa indicati expes actul normativ al Republicii Moldova care stabileste ca aplicatiile desfasurate de catre laboratorul pentru care se procura aceste slide flacoane, trebuie desfasurate in conformitate cu nomele Derectivei Uniunii Europene la care face referinta marcajul CE pe care Dvs solicitati sa fie prezent pe dispozitive. Totodata, va rugam sa concretizati daca marcajul CE trebuie sa fie imprimat implicit pe dispozitive sau doar e ambalaju acestieia.
Răspuns (8 febr 2019, 11:33):
Conform Legii 131/15, articolul 17, pct. 1 autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili pentru fiecare procedură în parte criteriile de calificare și selecție. Astfel, în contextul în care laboratorul de genetică medicală este unicul laborator din țară care efectuează analiza de amniocinteză, iar prin rezultatele acestei analize poate fi decisă soarta unui om – medicii care efectuează nemijlocit această analiză au considerat imperativ de a impune niște cerințe mai stricte, întrucît, din experiența de acum cîțiva ani, nu toate slide flacoanele, fie ele chiar și din plastic, sunt de o calitate corespunzătoare. Totodată menționăm, din experiența a cel puțin ultimilor 3 ani această poziție a fost acoperită cu cel puțin 3 oferte, astfel principiul Legii 131/15 ”asigurarea concurenţei” fiind respectat. Suplimentar vă informăm că, este suficient ca marcajul CE să fie aplicat pe ambalajul produsului. Acest fapt indică că producătorul se conformează anumitor reguli europene.
Data:
11 febr 2019, 08:42
Subiectul întrebării:
Destinatia produsului
Întrebare:
Buna ziua. Va rugam sa ne comunicati daca conform destinatiei prescrise de catre producator in documentatia tehnica/brosuri, flacoanele trebuie sa aiba destinatia "for research" (in scopuri de cercedare) sau "for diagnistic" (in scopuri diagnostice). Marcajele CE se aplica drept dovata ca produsl respect anumite Directive Europene. Tinand cont de faptul ca exista diferite Directive, va rugam sa indicat carei Directive UE trebuie sa fie conforme slaid flacoanele. Va multumim anticipat petru raspuns.
Răspuns (11 febr 2019, 11:27):
Flacoanele sunt utilizate cu scopul de diagnosticare. Pentru a participa la procedura de achiziție vă rugăm să țineți cont de cerințele solicitate în invitația de participare/documentația standard.
Doar utilizatorii autorizați ai platformei pot să adreseze întrebări în perioada de clarificări.