Statut Achiziţia nu a avut loc
Valoarea estimată fără TVA 65 000 MDL
Perioada clarificărilor: 30 ian 2019, 14:58 - 7 febr 2019, 17:00
Perioada de depunere a ofertelor: 7 febr 2019, 17:00 - 11 febr 2019, 14:00

Suport Tehnic pentru furnizori:

(+373) 79999801

Servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse de autovehicule (RCA) - 45 de automobile (conform listei)
Informaţia despre solicitant
Codul fiscal/IDNO
Adresa
2012, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, str. Puskin, 42
Web site
---
Persoana de contact
Nume Prenume
Angela Prozorov
Telefonul de contact
022504506
Datele achizitiei
Data publicării
30 ian 2019, 14:58
Data ultimilor modificări
22 febr 2019, 13:26
Achizitii.md ID
21004954
CPV
66514110-0 - Servicii de asigurare a autovehiculelor
Tipul procedurii
Procedură de valoare mică (servicii)
Criteriu de atribuire
Preţul cel mai scăzut
Surse de finanțare
Servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse de autovehicule (RCA) - 45 de automobile (conform listei)
Data:
30 ian 2019, 16:38
Subiectul întrebării:
Informatie pentru calcularea primei de asigurare
Întrebare:
Atașați vă rog, pașapoartele tehnice, este necesar nr. acestuia pentru a putea calcula prima de asigurare.
Răspuns (31 ian 2019, 11:58):
Buna ziua! Informaţia solicitată de Dvs. a fost modificată şi o găsiţi anexată pe platformă.
Data:
1 febr 2019, 09:28
Subiectul întrebării:
Modificarea anunțului de participare
Întrebare:
În anunţul de participare solicitați anexarea la ofertă a documentului confirmativ de la CNPF privind stabilirea corectă a primei de asigurare pe marginea listei autotransportului ASP, fiind în corespundere cu coeficientul de rectificare şi coeficientul bonus - malus, valabil la data întocmire. Trebuie să vă informăm că CNPF eliberează asemenea certificat în baza Hotărârii nr. 48/19 din 29.10.2018 privind cuantumul taxelor şi plăţilor 2019, în anexa acesteia pct. 9.10. se stipulează că „pentru furnizarea informaţiei din Sistemul informaţional automatizat de stat RCA Data se încasează câte 50 lei/per fiecare informaţie (la solicitarea persoanelor fizice/juridice, cu excepţia entităţilor finanţate integral de la bugetele de stat/locale). Astfel, făcâd un calcul simplu constatăm că ofertele tuturor companiilor se vor mări cu 2 250 lei. Reieșind din cele relatate solicităm modificarea anunţului de participare prin excluderea din pct.14, subpunctul 4 a „documentului confirmativ de la CNPF privind stabilirea corectă a primei de asigurare pe marginea listei autotransportului ASP, fiind în corespundere cu coeficientul de rectificare şi coeficientul bonus - malus, valabil la data întocmire”.
Răspuns (1 febr 2019, 10:21):
În conformitate cu prevederile art. 17 alin.(1) din Legea nr.131/15, în funcţie de obiectul achiziţiei publice în sensul art. 1 şi de tipul procedurii alese, conform art. 44 alin.(1) din legea nominalizată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili pentru fiecare procedură în parte criteriile de calificare şi selecţie, precum şi documentele-suport, prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru a fi prezentate de către operatorii economici. Suplimentar, conform prevederilor art. 40 alin.(1) din legea prenotată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili în documentaţia de atribuire orice cerinţă, criteriu, regulă şi alte informaţii necesare pentru a asigura ofertantului/candidatului o informare completă. Agenția Servicii Publice nu are posibilitatea de a verifica primele de asigurări din Sistemul informaţional automatizat de stat RCA dacă acestea corespund sau nu cu coeficientul de rectificare şi coeficientul bonus - malus, valabil la data întocmire. Cerința stabilită de a prezenta documentul confirmativ de la CNPF privind stabilirea corectă a primei de asigurare pe marginea listei autotransportului ASP, fiind în corespundere cu coeficientul de rectificare şi coeficientul bonus - malus, valabil la data întocmire” are drept scop verificarea corectitudinii ofertelor depuse din partea participanților la procedura de achiziții publice pentru a nu admite ca câștigători ofertanții care încalcă flagrant cadrul normativ în vigoare prin prezentarea unor oferte anormal de scăzute, în coraport cu plafonul stabilit. Necesitatea solicitării unei astfel de cerințe este de a evita eventualele contestații depuse și respectiv ASP va putea finaliza procedura de atribuire a contractului! Respectiv, atâta timp cât nu va exista o altă modalitate de verificare a corectitudinii și onestității ofertelor depuse, ASP va insista pe marginea solicitării unei astfel de cerințe cuprinse în documentația de atribuire.
Servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse de autovehicule (RCA) - 45 de automobile (conform listei)
Data:
5 febr 2019, 11:47
Subiectul întrebării:
Actualizare documente in format word și Excel
Întrebare:
Buna ziua! Vă rugăm sa atașati DUAE în format word p/u a putea completa.La fel și celelalte documente! Lista mijloacelor de transport supuse asigurării pentru calcularea primei de asigurare în format Excel!
Răspuns (5 febr 2019, 13:48):
Buna ziua! Documentele solicitate de Dvs. le ataşăm pe platformă.
Data:
6 febr 2019, 13:23
Subiectul întrebării:
Clarificări anexare acte
Întrebare:
Bună ziua, examinând materialele atașate la anunțul de participare am constatat o neconcordanță și anume pe de o parte în anunțul de participare solicitați prezentarea unui șir de documente: - Document confirmativ de la CNPF privind numărul măsurilor de remidiere financiare, de reorganizare sau, după caz de declarare a insolvalabilităţii a asigurărilor sau numărul sancţiunilor aplicate de CNPF pentru perioada 2017-2018. Semnat electronic și - Document confirmativ de la CNPF privind stabilirea corectă a primei de asigurare pe marginea listei autotransportului ASP, fiind în corespundere cu coeficientul de rectificare şi coeficientul bonus-malus, valabil la data întocmirii ofertei. Semnat electronic. Pe de altă parte solicitați ca operatorii economici să prezinte DUAE completat și semnat electronic. Aceste două acte se exclud reciproc, în cazul prezentării DUAE este interzis de solicitat de la operatorii economici a altor acte. Reieșind din cele relatate solicităm revizuirea anunțului de participare prin excluderea celor două documente de la CNPF. Acestea pot fi solicitate doar după desfășurarea licitației și doar de la operatorul economic care va câștiga licitația. În cazul în care nu va fi revizuit anunțul vom contesta licitația și vom solicita anularea acesteia.
Răspuns (6 febr 2019, 15:02):
În conformitate cu prevederile art .20 alin. (7) autoritatea contractantă poate solicita ofertanţilor/candidaţilor să depună toate sau o parte din documentele justificative ca dovadă a informaţiilor cuprinse în DUAE, în orice moment pe durata desfăşurării unei proceduri de achiziții publice, dacă acest lucru este necesar pentru a asigura desfăşurarea corespunzătoare a procedurii. Suplimentar, în conformitate cu prevederile art. 17 alin.(1) din Legea nr.131/15, în funcţie de obiectul achiziţiei publice în sensul art. 1 şi de tipul procedurii alese, conform art. 44 alin.(1) din legea nominalizată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili pentru fiecare procedură în parte criteriile de calificare şi selecţie, precum şi documentele-suport, prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru a fi prezentate de către operatorii economici. Suplimentar, conform prevederilor art. 40 alin.(1) din legea prenotată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili în documentaţia de atribuire orice cerinţă, criteriu, regulă şi alte informaţii necesare pentru a asigura ofertantului/candidatului o informare completă. Notă: vezi anexa nr. 3 din Legea nr.131/15 privind achiziţiile publice.
Data:
6 febr 2019, 13:38
Subiectul întrebării:
Clarificări anexare acte
Întrebare:
În susținerea celor relatate mai sus, adaug: În conformitate cu prevederile art. 18/1 din Legea nr.131/15 (1) La momentul depunerii cererilor de participare sau a ofertelor, autoritatea contractantă acceptă documentul unic de achiziții european (în continuare – DUAE), care constă într-o declaraţie pe proprie răspundere actualizată, ca dovadă preliminară în locul certificatelor eliberate de către autorităţile publice sau de către terţi, care confirmă că operatorul economic în cauză îndeplineşte următoarele condiţii: a) nu se află în niciuna din situaţiile de excludere menţionate la art. 18; b) îndeplineşte criteriile privind capacitatea, astfel cum au fost solicitate de autoritatea contractantă; c) dacă este cazul, îndeplineşte criteriile de selecţie stabilite de autoritatea contractantă în conformitate cu prevederile prezentei legi. (2) În cazul în care operatorul economic demonstrează îndeplinirea criteriilor referitoare la situaţia economică şi financiară sau privind capacitatea tehnică şi profesională invocînd susţinerea unui terţ, DUAE include informaţiile menţionate la alin. (1) cu privire la terţul susţinător. (3) În cazul în care operatorul economic intenţionează să subcontracteze o parte/părţi din contract, DUAE include şi informaţiile solicitate cu privire la subcontractanţi. (4) Pe lîngă informaţiile prevăzute la alin. (1)–(3), DUAE conţine şi informaţii cu privire la autoritatea publică sau partea terţă responsabilă de întocmirea documentelor justificative, precum şi o declaraţie oficială care să ateste că operatorul economic are obligaţia să furnizeze, la cerere şi fără întîrziere, documentele justificative respective. (5) În cazul în care autoritatea contractantă poate obţine documentele justificative prevăzute la alin. (4) în mod direct, prin accesarea unei baze de date, DUAE cuprinde, de asemenea, informaţiile solicitate în acest scop, cum ar fi adresa de internet a bazei de date, orice dată de identificare şi, dacă este cazul, declaraţia necesară de acordare a consimţămîntului. (6) Operatorul economic are dreptul de a reutiliza un DUAE deja utilizat într-o procedură de achiziție publică precedentă cu condiţia să confirme că informaţiile cuprinse în acesta sînt în continuare corecte şi valabile la data depunerii acestuia. (7) Autoritatea contractantă poate solicita ofertanţilor/candidaţilor să depună toate sau o parte din documentele justificative ca dovadă a informaţiilor cuprinse în DUAE, în orice moment pe durata desfăşurării unei proceduri de achiziții publice, dacă acest lucru este necesar pentru a asigura desfăşurarea corespunzătoare a procedurii. (8) Înainte de atribuirea contractului de achiziţii publice/acordului-cadru, cu excepţia situaţiei contractelor subsecvente atribuite în executarea unui acord-cadru, autoritatea contractantă solicită ofertantului clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire să prezinte documente justificative actualizate prin care să demonstreze îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare şi selecţie, în conformitate cu informaţiile cuprinse în DUAE, cu excepţia procedurilor desfăşurate în mai multe etape, cînd documentele justificative sînt solicitate înainte de transmiterea invitaţiilor pentru etapa a doua către candidaţii selectaţi. (9) Autoritatea contractantă invită ofertanţii/candidaţii să completeze sau să clarifice documentele prevăzute la alin. (7) sau (8). (10) Prin excepţie de la dispoziţiile alin. (7)–(9), operatorii economici nu sînt obligaţi să prezinte documente justificative sau alte probe în sprijinul informaţiilor declarate în DUAE în cazul şi în măsura în care autoritatea contractantă are posibilitatea de a obţine certificatele sau informaţiile corespunzătoare în mod direct, prin accesarea unei baze de date naţionale din orice stat, disponibile gratuit. (11) Prin excepţie de la prevederile alin. (7)–(9), operatorii economici nu sînt obligaţi să prezinte documentele justificative în sprijinul informaţiilor declarate în DUAE în cazul în care autoritatea contractantă care a atribuit contractul de achiziţii publice sau a încheiat acordul-cadru este deja în posesia documentelor respective. (12) În sensul prevederilor alin. (10), bazele de date care conţin informaţii privind operatorii economici trebuie să fie accesibile pentru autoritatea contractantă şi trebuie să fie actualizate periodic în mod corespunzător. Operatorii economici, la solicitarea autorității contractante, indică adresele unde pot fi accesate bazele de date corespunzătoare. Articolul 61. Condiţiile prezentării ofertelor (5) Prezentarea ofertei presupune depunerea într-un set comun a propunerii tehnice, a propunerii financiare, a DUAE și, după caz, a garanției pentru ofertă. Articolul 65. Examinarea, evaluarea şi compararea ofertelor (3) La etapa examinării, evaluării şi comparării ofertelor, autoritatea contractantă are dreptul să solicite ofertantului doar explicații scrise asupra ofertei sale, dacă informațiile și documentele prezentate sînt incomplete, sau, după caz, documentele justificative aferente DUAE.
Răspuns (6 febr 2019, 15:03):
În conformitate cu prevederile art .20 alin. (7) autoritatea contractantă poate solicita ofertanţilor/candidaţilor să depună toate sau o parte din documentele justificative ca dovadă a informaţiilor cuprinse în DUAE, în orice moment pe durata desfăşurării unei proceduri de achiziții publice, dacă acest lucru este necesar pentru a asigura desfăşurarea corespunzătoare a procedurii. Suplimentar, în conformitate cu prevederile art. 17 alin.(1) din Legea nr.131/15, în funcţie de obiectul achiziţiei publice în sensul art. 1 şi de tipul procedurii alese, conform art. 44 alin.(1) din legea nominalizată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili pentru fiecare procedură în parte criteriile de calificare şi selecţie, precum şi documentele-suport, prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru a fi prezentate de către operatorii economici. Suplimentar, conform prevederilor art. 40 alin.(1) din legea prenotată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili în documentaţia de atribuire orice cerinţă, criteriu, regulă şi alte informaţii necesare pentru a asigura ofertantului/candidatului o informare completă. Notă: vezi anexa nr. 3 din Legea nr.131/15 privind achiziţiile publice.
Servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse de autovehicule (RCA) - 45 de automobile (conform listei)
Data:
6 febr 2019, 13:49
Subiectul întrebării:
Prezentare DUAE
Întrebare:
Necesar de cunoscut, Completarea și prezentarea DUAE pentru participarea la licitații https://www.facebook.com/eLicitatie.md/videos/541231509615890/
Răspuns (6 febr 2019, 15:03):
În conformitate cu prevederile art .20 alin. (7) autoritatea contractantă poate solicita ofertanţilor/candidaţilor să depună toate sau o parte din documentele justificative ca dovadă a informaţiilor cuprinse în DUAE, în orice moment pe durata desfăşurării unei proceduri de achiziții publice, dacă acest lucru este necesar pentru a asigura desfăşurarea corespunzătoare a procedurii. Suplimentar, în conformitate cu prevederile art. 17 alin.(1) din Legea nr.131/15, în funcţie de obiectul achiziţiei publice în sensul art. 1 şi de tipul procedurii alese, conform art. 44 alin.(1) din legea nominalizată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili pentru fiecare procedură în parte criteriile de calificare şi selecţie, precum şi documentele-suport, prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru a fi prezentate de către operatorii economici. Suplimentar, conform prevederilor art. 40 alin.(1) din legea prenotată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili în documentaţia de atribuire orice cerinţă, criteriu, regulă şi alte informaţii necesare pentru a asigura ofertantului/candidatului o informare completă. Notă: vezi anexa nr. 3 din Legea nr.131/15 privind achiziţiile publice.
Data:
6 febr 2019, 16:07
Subiectul întrebării:
Clarificări anexare acte
Întrebare:
Totuși insistăm asupra excluderii certificatelor de la CNPF în confirmarea acestora facem trimitere la Articolul 65. Condiţiile prezentării ofertelor (4) Prezentarea ofertei presupune depunerea într-un set comun a propunerii tehnice, a propunerii financiare, a DUAE și, după caz, a garanției pentru ofertă. Alte acte nu trebuie de prezentat conform legii 131 Prezentarea actelor de la CNPF și să achitarea pentru acestea a sumei de 2 250 lei, trebuie prezentat doar în cazul în care agentul economic va fi desemnat castigator
Răspuns (6 febr 2019, 16:13):
În conformitate cu prevederile art .20 alin. (7) autoritatea contractantă poate solicita ofertanţilor/candidaţilor să depună toate sau o parte din documentele justificative ca dovadă a informaţiilor cuprinse în DUAE, în orice moment pe durata desfăşurării unei proceduri de achiziții publice, dacă acest lucru este necesar pentru a asigura desfăşurarea corespunzătoare a procedurii. Suplimentar, în conformitate cu prevederile art. 17 alin.(1) din Legea nr.131/15, în funcţie de obiectul achiziţiei publice în sensul art. 1 şi de tipul procedurii alese, conform art. 44 alin.(1) din legea nominalizată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili pentru fiecare procedură în parte criteriile de calificare şi selecţie, precum şi documentele-suport, prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru a fi prezentate de către operatorii economici. Suplimentar, conform prevederilor art. 40 alin.(1) din legea prenotată, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili în documentaţia de atribuire orice cerinţă, criteriu, regulă şi alte informaţii necesare pentru a asigura ofertantului/candidatului o informare completă. Notă: vezi anexa nr. 3 din Legea nr.131/15 privind achiziţiile publice.
Servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse de autovehicule (RCA) - 45 de automobile (conform listei)
Data:
6 febr 2019, 17:03
Subiectul întrebării:
Modificarea anunțului de participare
Întrebare:
Dragi domni/doamne, cei care se ocupa de organizare/publicarea/efectuarea achizitiilor la ASP. Luind in consideratie ultimile modificari a legii Nr. 414 din 22.12.2006, coeficienţii de rectificare sint egali pentru fiecare companie de asigurari. Consider ca era mai simplu pentru toti ofertantii, daca ASP solicita aceasta confirmare de la CNPF de sine statator, care este oferita gratuit pentru institutii publice. Multumesc.
Răspuns (7 febr 2019, 13:56):
Buna ziua! Agenţia Servicii Publice îşi rezervă dreptul de a solicita documentele conform documentaţiei de atribuire plasate pe SIA RSAP (MTender). Succes!
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Perioada de actualizare".