1
Enquiry period
with 11.09.2024 11:59
to 18.09.2024 10:00
2
Bidding period
with 18.09.2024 10:00
to 25.09.2024 10:00
5 days left
3
Auction
26.09.2024 15:00
4
Evaluation

5
Contract

Status Bidding period
Estimated value without VAT 500 000 MDL
Period of clarifications: 11 Sep 2024, 11:59 - 18 Sep 2024, 10:00
Submission of proposals: 18 Sep 2024, 10:00 - 25 Sep 2024, 10:00

Supplier technical support:

(+373) 79999801

Subscribe

Servicii de proiectare Exzecutarea proiectului tehnic pentru drumul G40-L200 Vadul-Rascov- Climautii de Jos-Cot

Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
MD-7201, MOLDOVA, Şoldăneşti, or.Şoldăneşti, 31August1
Web site
---
The contact person
Full name
Galina Nani
Contact phone
069646364
Purchase data
Date created
11 Sep 2024, 11:59
Date modified
15 Sep 2024, 16:36
Achizitii.md ID
21276408
CPV
71320000-7 - Servicii de concepţie tehnică
Type of procedure
Request price offers (services)
Award criteria
The lowest price
Funding sources
Documents of the procurement procedure
Date:
15 Sep 2024, 16:36
Question's name:
Termenul de elaborare a proiectului de 2 luni
Question:
Elaborarea proiectului conform prevederilor caietului de sarcini în 2 luni e imposibilă! Ridicări topografice, prospecțiuni geologice, studii hidrologice și soluții de evacuare a precipitațiilor, expertiza tehnică a îmbrăcămintei rutiere, a lucrărilor de artă, inclusiv a podului de la Climăuți, studii de trafic, ulterior elaborarea proiectului cu evaluare tehnico-economică, eventual cu expropieri de terenuri și reamplasarea rețelelor inginerești, cu raport de mediu, cu avizarea proiectului de către toate organele cointeresate, necesită cel puțin 4-5 luni, inclusiv timp favorabil. Elaborarea unui proiect bun de drum e o lucrare mai complexă decât realizarea lui! E probabilă revederea termenului de elaborare?, dacă deja proiectul nu e parțial elaborat de vreun oarecare agent economic!?
Answer (16 Sep 2024, 10:00):
Buna ziua, termenul de executie solicitat este termenul cu care putem sa ne incadram in depunerea proiectului spre finantare la ADR Centru, reparatia portiunii de drum pentru care se solicita proiect tehnic, face parte din proiectul Consiliului Raional Soldanesti depus la ADR in Cadrul Programului de dezvoltare regionala (proiect de 28 mln lei). Tinand cont ca portiunea data de drum (km 0 - km 5.5), nu trece prin nici-o localitate, nu necesita exproprieri de terenuri sau reamplasari de retele ingineresti, portiunea data de drum nici nu ajunge la intrarea in satul Vadul Rascov, deci la Climautii de Jos si la podul de acolo, nu se ajunge. Termenul maxim de elaborare, dupa semnarea contractului ar putea fi 2.5-3 luni maxim. Cu tot respectul, nu ne permitem luxul de a elabora un proiect tehnic de jumatate de milion de lei fara sansa de a primi finantare. La elaborarea caietului de sarcini au fost consultate cateva firme din domeniul proiectarii drumurilor si am primit confirmare ca studiul este realizabil. Va rog sa ne ajutati cu pasii urmatori pentru a nu tergiversa procedura si de a ne incadra si noi in termen.
Date:
16 Sep 2024, 12:02
Question's name:
Costul lucrarilor de proiectare + termen foarte redus de proiectare
Question:
Buna ziua! 1) Sa se argumenteze cum a fost calculat valoarea estimativă a serviciilor de proiectare? S-a luat în considerare ORDINUL din anul 2023 semnat de Ministrul Lilia Dabija "Cu privire la aprobarea metodologiei de determinare a prețului curent pentru lucrările de elaborare a documentației de proiect, serviciile de verificare a proiectelor și serviciile de expertiză tehnică în construcții", unde pentru determinarea pretului curent (Pc), pentru elaborarea documentației de proiect s-a stabilit un coeficient de actualizare (indexare Ki)? Acest coeficient de indexare trebuie să fie minim de 2,12 față de prețurile de referință la lucrările de proiectare conform documentului normativ NCM L.02.11:2013 cu Indicatoarele 1-11. Solicităm respectuos actualizarea prețului conform Ordinului mai sus menționat. (Sursa Ordinului: https://particip.gov.md/ru/document/stages/proiectul-ordinului-ministrului-infrastructurii-si-dezvoltarii-regionale-cu-privire-la-aprobarea-metodologiei-de-determinare-a-pretului-curent-pentru-lucrarile-de-elaborare-a-documentatiei-de-proiect-serviciile-de-verificare-a-proiectelor-si-serviciile-de-expertiza-tehnica-in-constructii/10324) 2) Termenul de 60 zile pentru proiectare este foarte redus, timpul minim de execuție a unui astfel de proiect ar trebui să fie de minim 4-5 luni calendaristice. La răspunsul precedent a-ti spus ca drumul nu include sectoare prin localități dar drumul L200 traversează o parte din localitatea Vadul Rașcov și toată localitatea Climautii de Jos, inclusiv podul din Climautii de Jos. Solicitam sa indicati concret unde e inceputul drumului si unde e sfirsitul drumului, nu e clara pozitionarea, daca spuneti ca nu se ajunge la podul din Climautii de jos si nici in localitatea Vadul Rascov.
Answer (16 Sep 2024, 14:25):
În ceea ce privește termenul stabilit, acesta a fost stabilit în raport cu necesitatea urgentă de a finaliza documentația pentru a depune proiectul în timp util la ADR Centru, în cadrul Programului de Dezvoltare Regională. Înțelegem complexitatea lucrărilor necesare (ridicări topografice, prospecțiuni geologice, studii hidrologice, etc.) și suntem conștienți de cerințele legislative și tehnice necesare pentru realizarea unui proiect de calitate. Totuși, având în vedere condițiile particulare ale drumului și faptul că acesta nu include lucrări care implică exproprieri de terenuri sau reamplasarea rețelelor inginerești, estimarea termenului a fost calculată în funcție de aceste aspecte mai simple. Așa cum am menționat în răspunsul anterior, portiunea de drum nu include secțiuni prin localități și nu ajunge la podul de la Climăuții de Jos. Poziționarea exactă a drumului este între km 0 și km 5.5, care nu intersectează nici Vadul Rașcov, nici Climăuții de Jos. Pentru clarificare, drumul L200 pentru care se solicită proiectul tehnic începe de la km 0 și se finalizează la km 5.5, fără a ajunge la intrările în localități sau la podul menționat. Km 0 a drumului L200 incepe de la intersectia cu G40 Japca - Sestaci, iar pana la intrarea in s. Vadul-Rascov sunt aprox. 6 km de la Km 0 a Drumului L200!!! Va rog sa consultati harta drumurilor regionale si locole. Termenul maxim de 2.5-3 luni pe care l-am menționat în răspunsul anterior reflectă necesitatea de a ne încadra în termenele pentru obținerea finanțării. În ceea ce privește calculul valorii estimative a serviciilor de proiectare, aceasta a fost realizată conform normelor legale în vigoare la momentul întocmirii documentației și conform bugetului planificat. Valoarea estimativă de 500 mii lei fără TVA a fost calculată pe baza metodologiilor aplicabile și a fost inclusă în documentația de achiziție publică ca sumă fixă destinată pentru achiziționarea acestor servicii. Menționăm că această sumă a fost planificată și aprobată pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și nu poate fi modificată în acest moment, ținând cont de constrângerile bugetare și de procedurile administrative. Vă asigurăm că întregul proces s-a desfășurat în conformitate cu legislația în vigoare, iar calculul valorii a fost realizat în baza normelor și metodologiilor relevante, în vigoare la momentul elaborării caietului de sarcini. Dacă aveți alte întrebări sau nelămuriri, Va rog sa apelati nr. 061195221 - Dorin Dodita (CR Soldanesti)
Only authorized platform users may ask questions during the clarification period.