1
Enquiry period
with 22.05.2024 11:16
to 03.06.2024 10:00
2
Bidding period
with 03.06.2024 10:00
to 12.06.2024 10:00
8 days left
3
Auction
will not be used
4
Evaluation

5
Contract

Status Bidding period
Estimated value without VAT 644 208,33 MDL
Period of clarifications: 22 May 2024, 11:16 - 3 Jun 2024, 10:00
Submission of proposals: 3 Jun 2024, 10:00 - 12 Jun 2024, 10:00

Supplier technical support:

(+373) 79999801


This procedure is carried out without auction. Your offer is final and must contain the entire list of required documents.

Subscribe

Alimentarea cu gaze naturale a cartierului locativ din s.Țînțăreni, r-nul Anenii Noi, sectorul Livada (75.P/2022)

Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
6538, MOLDOVA, Anenii Noi, s.Ţînţăreni (r-l Anenii Noi), Stefan cel Mare 3
Web site
---
The contact person
Full name
Vadim Bulgaru
Contact phone
026533348
Purchase data
Date created
22 May 2024, 11:16
Date modified
31 May 2024, 14:52
Achizitii.md ID
21228800
CPV
45200000-9 - Lucrări de construcţii complete sau parţiale şi lucrări publice
Type of procedure
Open tender
Award criteria
The lowest price
Funding sources
Documents of the procurement procedure
Date:
31 May 2024, 14:52
Question's name:
Anunț de participare
Question:
Buna ziua, în anunțul de participare publicat și anume în pct. 16 Compartiment II pct.7 este indicat că „ofertantul trebuie să demonstreze că are pe contul curent bani lichizi sau certificate de linie de credit - 300 000 lei„ , atunci când în rubrica de vis-a-vis a aceluiași pct. 7 este indicat că „ofertantul trebuie să demonstreze că are pe contul curent bani lichizi sau certificate de linie de credit - minim 3 milioane lei„ . Întrebarea, care sumă este corectă 300 000 lei sau 3 milioane lei. Mulțumim.
Answer (31 May 2024, 15:08):
300000 lei. Jumătate din valoarea achiziției.
Date:
31 May 2024, 16:25
Question's name:
PRG
Question:
Bună ziua...rugăm să publicați schema la Postul de regalare gaze cu 2 regulatoare FE-50 in set cu toate elementele componente conform pl. 2 proiect 75.P/2022 - AGE.TG.PR, pentru a da o oferta mai concretă a acestuia.
Answer (1 Jun 2024, 08:47):
Cu schemele şi desenele tehnice puteți lua cunoştință la sediul ofertantului.
Date:
31 May 2024, 16:44
Question's name:
Caiet de sarcini. presiune joasa f-1 desfasurat.signed
Question:
Conform caietului de sarcini (presiune joasa f-1 desfasurat.signed) la capitolul 2 Lucrari de montare subcapitolul 2.1 UPG 33 (12 buc) și capitolul 3 Utilaj 3.1 UPG 33 (12 buc) se cere procurarea și montarea contoarelor de gaze BK-G4T, cutiilor de protecție a contoarelor și a Filtrelor cu plasa N 0.25 pentru gaze naturale, în aces caz ofertanții/agenții economici care v-or căstigă această licitație ei nu v-or putea executa aceste lucrări de montare a contoarelor de gaze, deoarece după regulament contoarele le instalează în cazul vostru filiala Anenii Noi Gaz, și tot cu condiția când deja exista un consumator care este gata să consume gaz, adică când are deja construită rețeaua de gaz proprie montată desigur de o companie licențiată, dar nu când este potențialul consumător, nu este sens să fie montat contorul de gaze atunci când nu este consum. Astefel considerăm inoportun de a prevedea instalarea contoarelor de gaz și a accesorilor acestuia la momentul de executarea lucrărilor de construcție-montaj a gazoductului în cauză și respectiv solicităm excluderea din caietul de sarcini a acestor lucrări.
Answer (1 Jun 2024, 08:53):
Vă aducem la cunoştință că oricare modificare de proiect, duce la încălcarea drepturilor de autor. Ofertele urmează a fi prezentate conform caietului de sarcini. Dacă ați observat am publicat F1 DESCIFRAT, pentru transparentiza procesul de achiziții.
Date:
1 Jun 2024, 09:18
Question's name:
Caiet de sarcini: presiunea joasă F-1 desfășurat
Question:
Onorată autoritate contractantă, vă sugerăm să consultați cadrul normativ/legislativ și să nu puneți în valoare răspunsuri evazive bazate pe opinia pur subiectivă a dvs, instalarea/monatrea contoarelor de evidență a consumului de gaze naturale se efectuiază începând cu etapa depunerii cererii de către potențialul consumator casnic/noncasnic a cererii către OSD „Ialoveni gaz„SRL filiala ”Anenii Noi Gaz„ de eliberare a condițiilor tehnice și respectiv după procedură în continuare, numai în cazul în care este construit/montat gazoductul respectiv și dat în exploatare în condițiile legislației. Astfel, este prematur și neîntemeiat a fi inclus în caietul de sarcini al licitației, executarea lucrărilor de montare a contorului de gaze naturale și cutiei de protecție, sau cel autor de proiect declarat cu „drept de autor„ este incompetent și proiectul per ansamblu, urmează a fi revăzut/recoordonat de către Inspectoratul Național pentru Supravegherea Tehnică, chiar vă sugerăm să consultați respectivul organ de supraveghere, ori, în condițiile răspunsului dvs, suntem în drept de a contesta prezenta licitație la ANSC.
Answer (1 Jun 2024, 16:08):
Stimate potențial ofertant, autoritatea contractantă va informează ca potrivit art. 1 al Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice documentația de atribuire trebuie să cuprindă următoarele: documentaţie de atribuire – document care cuprinde cerinţele, criteriile, regulile şi alte informaţii necesare pentru a asigura operatorilor economici o informare completă, corectă şi explicită cu privire la cerinţele sau elementele achiziţiei, obiectul contractului şi modul de desfăşurare a procedurii de atribuire, inclusiv specificaţiile tehnice ori documentul descriptiv, condiţiile contractuale propuse, formatele de prezentare a documentelor de către ofertanţi/candidaţi, informaţiile privind obligaţiile generale aplicabile; Tot aici este indicat și noțiune a de specificație tehnică care prevede: specificaţie tehnică: a) în cazul contractelor de achiziții publice de lucrări, ansamblul cerințelor tehnice, cuprinse în special în documentația de atribuire, care definesc caracteristicile pe care trebuie să le aibă un material, un bun furnizat, astfel încît acesta să poată fi utilizat în scopul urmărit de autoritatea contractantă. Aceste caracteristici includ nivelurile de performanță ecologică, proiectarea pentru toate tipurile de utilizări (inclusiv accesul pentru persoanele cu dizabilități) și evaluarea conformității, performanțele, siguranța sau dimensiunile, inclusiv procedurile pentru asigurarea calității, terminologia, simbolurile, testările și metodele de testare, ambalarea, marcarea și etichetarea, instrucțiunile de utilizare, precum și metodele și procesele de producție în toate etapele ciclului de viață al lucrărilor. Caracteristicile includ, de asemenea, normele de proiectare și calculare a costurilor, condițiile de testare, de control și de recepție a lucrărilor, precum și tehnicile sau metodele de construcție și toate celelalte condiții cu caracter tehnic pe care autoritatea contractantă este în măsură să le prevadă, conform unor reglementări generale sau specifice, în ceea ce privește lucrările finalizate și materialele sau componentele acestora. Astfel, va comunicăm ca proiectul de execuție la obiectul licitat “Alimentarea cu gaze naturale a cartierului locativ din s.Țînțăreni, r-nul Anenii Noi, sectorul Livada (75.P/2022” este elaborat și verificat de către persoane atestate potrivit legislație naționale. Prin urmare condițiile si modalitățile de executare al proiectului sunt in stricta conformitate cu normele în construcții pentru așa tip de lucrări. La etapa actuală autoritatea contractantă nu se află în situația în care să intervină în modificarea sau schimbarea proiectului. Oferta urmează a fi pregătită și prezentată potrivit caietului de sarcini și Formular 1 (desfășurat). Mai menționăm că, exista consumatori pentru care se efectuează aceste lucrări de alimentare cu gaze naturale și insistent rugăm să vă deplasați la fața locului. Tot odată ținem să vă mulțumim pentru propunerile dvs. cu privire la modificare proiectului.
Only authorized platform users may ask questions during the clarification period.