1
Enquiry period
with 09.02.2024 16:16
to 24.02.2024 16:30
2
Bidding period
with 24.02.2024 16:30
to 11.03.2024 11:00
3
Auction
with 12.03.2024 14:18
to 12.03.2024 14:37
4
Evaluation
5
Bids have been evaluated
Status Bids have been evaluated
Estimated value without VAT 1 512 500 MDL
Period of clarifications: 9 Feb 2024, 16:16 - 24 Feb 2024, 16:30
Submission of proposals: 24 Feb 2024, 16:30 - 11 Mar 2024, 11:00
Auction start date: 12 Mar 2024, 14:18

Supplier technical support:

(+373) 79999801

Tunica cu desen camuflat este constituită din partea din faţă, spate, mâneci şi guler. Partea din faţă a tunicii este formată din două repere simetrice. Sistemul de închidere constituie un rând de nasturi plasaţi în şase niveluri, care se închid prin intermediul fentei ascunse. Fenta este prevăzută cu întărituri între butoniere. În partea superioară a părţii din faţă a reperelor sunt aplicate două buzunare de tip „ghiozdan” sub un unghi de 30º. Închiderea buzunarelor se face prin intermediul clapelor cu bandă velcro. Deasupra buzunarelor pe linie orizontală este aplicată o bandă velcro cu dimensiunea de 14x2,5cm. La nivelul liniei orizontale, care trece deasupra buzunarelor perpendicular cu fenta este aplicat suportul pentru epolet din bandă de tip Velcro cu partea rigidă, cu dimensiunile de 100x50mm.
Partea din spate este formată dintr-un reper întreg. Tunica este ajustată pe părţile laterale la nivelul liniei taliei. Terminaţia tunicii este prelucrată cu tăietură închisă.
Mâneca tip cămaşă se montează cu cusătură de asamblare executată la mașina specială cu cinci ațe, garnisită cu două tighele paralele. Pe partea superioară a mânecilor sunt aplicate câte un buzunar de tip “ghiozdan” sub un unghi de 30º. Buzunarele se încheie cu ajutorul clapelor, prin intermediul bande velcro.
Regiunea cotului este dublată cu o întăritură de formă trapezoidală din ţesătura de bază. Terminaţia mânecii este prelucrată cu tăietură închisă cu lățimea de 6 cm. Lățimea terminației mânecii se încheie şi se ajustează cu un nasture şi trei butoniere. Gulerul este răsfrânt, de tip ştei (înălțimea gulerului este de 6 cm), având colţurile sub unghi drept şi sistemul de închidere prin bandă velcro.
Pantaloni cu desen camuflat - sunt constituiţi din partea din faţă, spate şi betelie.
Partea din faţa este formată din două repere simetrice. Cusătura de mijloc este prelucrată cu şliţ, care se încheie cu patru nasturi şi butoniere. În partea din faţă sunt prevăzute două buzunare laterale. Lungimea pungii buzunarului lateral pe linia de simetrie, la gata este de 30 cm. Mai jos de buzunarele laterale sunt aplicate două buzunare tip „cargo”, care se încheie cu doi nasturi, prin intermediul clapelor prelucrate cu fentă ascunsă. În regiunea genunchilor este aplicată o întăritură suplimentară de formă dreptunghiulară din ţesătura de bază. Partea din spate este formată din două repere simetrice. Cambrarea în talie se realizează cu ajutorul a două pense plasate simetric pe ambele părţi. În regiunea spatelui este aplicată o întăritură suplimentară de formă ovală din ţesătura de bază.
Betelia este montată în cusătura taliei și este prevăzută cu 7 găici pentru centură, totodată betelia pe verso este dublată cu panglică de corsaj cu lățimea de 5 cm. Betelia se ajustează pe corp cu ajutorul a două chingi de formă dreptunghiulară fixate în regiunea cusăturilor laterale îndreptate spre cusătura de mijloc, prin intermediul a doi nasturi și o butonieră. Betelia se încheie cu un nasture şi o butonieră.
În regiunea gleznei, pantalonii sunt ajustaţi cu ajutorul unei panglici din ţesătură poliesterică, care este trecută prin două butoniere pe îndoitura terminaţiei pantalonilor.
La asamblarea tunicii şi pantalonilor se utilizează cusătura de asamblare executată la maşina specială cu cinci aţe (tighel simplu - 2 aţe + surfilator – 3 aţe). Suplimentar se aplică tighel de garnisire la maşina specială cu două ace.
Mărimile tipodimensionale vor fi prezentate la semnarea contractului.
Țesătura de bază a Cumpărătorului, materialele auxiliare ale furnizorului.
Notă:
1. Cerinţe către uniforma de instrucție - construcţia tiparelor de execuţie a confecţiei să respecte anatomia mişcărilor, în acest mod să fie respectate libertatea de mişcare a corpului în timpul misiunilor, totodată, zonele expuse la solicitare maxima să fie dublate.
2. Cerinţe către calitatea: materiale auxiliare calitative conform fişei tehnice aprobate, confecţionarea cusăturilor, nodurilor, tighelelor conform cerinţelor documentaţiei tehnice aplicabile în RM.
3. Cusăturile expuse la solicitare intensivă se întăresc cu întăritură de 0,7 cm la maşina specială, după cum urmează: clapele buzunarelor (2 puncte), buzunarele aplicate (total 24 puncte, câte 4 puncte la fiecare buzunar), întărirea fentelor ascunse a clapelor butonierelor pantaloni (total 2 puncte, câte un punct la fiecare clapă, între butoniere), întărirea fentei ascunse a închiderii tunicii (6 puncte ascunse, vizibile doar pe interior), chingile de reglare a terminaţiei mânecilor (total 4 puncte, câte două puncte la fiecare chingă), găicile de la betelia pantalonilor (14 puncte, câte două puncte la fiecare gaică) şi întărirea şliţului pantalonilor (2 puncte).
4. La fiecare produs se va verifica respectarea modului de confecţionare, respectarea dimensiunilor prevăzute în specificaţia tehnică precum şi similitudinea acestuia cu cerinţele solicitate. Numărul punctelor într-un centimetru de tighel nu mai puţin de 4-5 puncte. Nu se permite ajustarea, tensionarea şi răsucirea în exces a reperelor.
5. La echipamentul confecţionat vor fi indicate: simbolurile de întreţinere, marcare, anul producerii şi ambalare conform HG nr.1068 din 20.10.2000 despre aprobarea Regulamentului cu privire la recepţionarea mărfurilor conform cantităţii şi calităţii în RM.
6. Autoritatea contractantă solicită operatorului economic să prezinte spre aprobare fişa tehnică a materialelor auxiliare pentru procesul de fabricare a produselor finite conform următoarelor cerinţe:
- aţă armată întărită/ împletitură din poliester 45LL, 21 tex x 2 de culoare kaki/olive pentru toate tipurile de cusături (asamblare, montare, aplicare, garnisire şi întărituri).
- aţă din poliester cu fineţea nr. 120 de culoare kaki/olive pentru surfilarea tăieturilor;
- panglică poliesterică de culoare kaki/olive cu lăţimea de 10-13 mm pentru ajustarea terminaţiei pantalonilor;
- bandă textilă Velcro partea rigidă, cu lăţimea de 2,5x 14 cm, aplicată orizontal mai sus de buzunarele pectorale, (10 000 deschideri-închideri);
- bandă textilă Velcro pentru închiderea clapelor buzunarelor tunicii;
- nasturi din plastic cu diametru 17 mm de culoare kaki/olive pentru toate tipurile de închidere, ajustare şi fixare;
- panglică de corsaj pentru prelucrarea beteliei pantalonilor, de culoare similară ţesăturii de bază;
- ecusonul de mânecă stângă reprezintă un scut heraldic de tip rectangular cu vârful rotunjit, şnuruit în culoare neagră, câmpul de culoarea military olive, stema Armatei Naționale brodată cu fir de culoare neagră, cu dimensiunile de 70x80 mm. Ecusonul este brodat 100%, se aplică pe partea laterală a mânecii stângi, pe buzunarul aplicat, mai jos de clapa buzunarului.
7. Autoritatea contractantă prezintă mărimile tipo-dimensionale la semnarea contractului.
8. Prezentarea mostrei în decurs de 3 zile lucrătoare de la data deschiderii ofertelor, executată conform descrierilor pentru mărimea 52/5.
9. După semnarea contractului operatorul economic recepţionează ţesătura de bază de la Secţia echipament a A.N.
10. Operatorul economic câștigător răspunde pentru calitatea produselor livrate, în termenul de garanție de minim 1 (unu) an la exploatare în condiţii normale. Autoritatea contractantă este în drept să solicite înlocuirea gratuită a cantităților de produse care nu se încadrează în termenul de garanție (operatorul economic, desemnat câștigător, va prezenta certificat de garanţie).
11. Operatorul economic câștigător, va prezenta 2 mostre identice, pentru aprobarea modelului-etalon.
12. Autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a efectua verificarea încadrărilor privind consumul materiei prime, totodată efectuarea verificărilor privind calitatea executării confecțiilor la fluxul de producere, cât şi să efectueze inspecţii finale la livrarea fiecărei partide, urmând a lua măsuri necesare în cazul constatării neregularităţilor.
13. Mărimile tipodimensionale vor fi prezentate la semnarea contractului, în limitele mărimilor 42/2-64/6, totodată la 3% din total vor fi confecționate conform mărimilor antropometrice preluate individual.
14. Concomitent cu livrarea fiecărei partide de bunuri materiale se prezintă actul de croire, dar la livrarea ultimei partide se prezintă actul de croire şi bucățile întregi de stofă. La livrarea fiecărei partide de marfă operatorul economic va prezenta şi tabelul cantităţilor pe mărimi tipo-dimensionale. Abateri de la procesul tehnologic şi înlocuirea materialelor auxiliare utilizate pentru confecţionare nu se admit.
Livrarea bunurilor se va efectua cu transportul furnizorului la Secția echipament a Armatei Naționale, str. Pietrarilor 3, mun. Chișinău.
Ofertanții pentru prezenta poziție vor prezenta mostra în termen de 3 zile de la termenul limită de deschidere a ofertelor.
Termen de livrare:
până la 01.08.2024-2000 unit;
până la 01.10.2024-1300 unit.
Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
MD2021, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, şos.Hînceşti 84
Web site
---
The contact person
Full name
Tatiana Marian
Contact phone
022252149
Purchase data
Date created
9 Feb 2024, 15:10
Date modified
21 Feb 2024, 15:32
Estimated value (without VAT)
1 512 500 MDL
The minimum downward of the price
1 512,50 MDL
Achizitii.md ID
21169156
Type of procedure
Open tender
Award criteria
The lowest price
Delivery address
MD2021, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, şos.Hînceşti 84
Contract period
25 Mar 2024 15:15 - 30 Dec 2024 15:23
List of positions
1)
Title
Tunică și pantaloni cu desen camuflat CPV: 18400000-3 - Special clothing and accessories
Quantity: 3300.0
Unit of measurement: Complet
Documents of the procurement procedure
Formularul standard al Documentului Unic de Achiziții European.doc
Eligibility Criteria
Formularul standard al Documentului Unic de Achiziții European
9.02.24 16:16
Anunț de participare.signed.pdf Anunț de participare.signed.pdf
tenderNotice
Anunț de participare
9.02.24 16:16
Documentația standard.docx
Bidding Documents
Documentația standard
9.02.24 16:16
Documentația standard.signed.pdf Documentația standard.signed.pdf
Bidding Documents
Documentația standard
9.02.24 16:16

The offers of the participants are available below, you can view the documents for the offers by clicking on the folder icon.

Based on the Working Group Decision, the selection of a winner requires:

1) Choose winner by clicking the button.

2) Отправить в течении 3 дней на почту AAP bap@tender.gov.md отсканированное решение рабочей группы.

4) After choosing the winner, press the button: "Confirm"..

Qualification
Participant(s) name(s)
Normalized price
Status
1
Participant(s) name(s):

IS Russca

Normalized price: 1 399 200 MDL
Status: Winner
Reason: La loturile „Tunică și pantaloni din țesătură combinată cu desen camuflat” și „Scurtă călduroasă din țesătură combinată cu desen camuflat”, prețurile cele mai scăzute au fost propuse de către ofertantul ÎS „Russca”. În urma examinării documentelor ce constituie oferta, documentelor justificative și a mostrelor, prezentate de către operatorul economic menționat pentru loturile „Tunică și pantaloni din țesătură combinată cu desen camuflat” și „Scurtă călduroasă din țesătură combinată cu desen camuflat”, s-a constatat că, acestea corespund cerințelor solicitate de către autoritatea contractată în documentația de atribuire. Se achiziționează loturilor menționate de la operatorul economic ÎS „Russca”.
Qualification documents
Documents provided with the proposal
2
Participant(s) name(s):

Simcomtex

Normalized price: 1 501 500 MDL
Status: Awaiting
3
Participant(s) name(s):

SC Handitehnica

Normalized price: 1 782 000 MDL
Status: Awaiting

Documents such as "Qualification Documentation", "financial proposal" and "Illustration" will be browseable for all only after your offer has been placed in "pending" status.

Reason: Not indicated
Qualification documents
Documents folder missing
Documents provided with the proposal
4
Participant(s) name(s):

SRL Customagic

Normalized price: 1 919 511 MDL
Status: Awaiting

Documents such as "Qualification Documentation", "financial proposal" and "Illustration" will be browseable for all only after your offer has been placed in "pending" status.

Reason: Not indicated
Qualification documents
Documents folder missing
Documents provided with the proposal
The history of the auction
View auction
Litigation
File an appeal
Unfortunately, questions can be asked only during the "Active" period.
Clarifications