Status Cancelled
Estimated value without VAT 423 095 MDL
Period of clarifications: 5 Dec 2023, 16:14 - 14 Dec 2023, 10:30
Submission of proposals: 14 Dec 2023, 10:30 - 18 Dec 2023, 11:00

Supplier technical support:

(+373) 79999801

Dejun; prînz; cină
Information about the cancellation
The reason of cancellation
Grupul de lucru a DECIS: reieșind din faptul ca a fost înaintată o singură ofertă, conform pct. 34 al HOTĂRÎRII GUVERNULUI Nr.987 din 10.10.2018 pentru aprobarea Regulamentului privind achiziția bunurilor și serviciilor prin cererea ofertelor de prețuri ”În cazul în care a fost depusă o singură ofertă, licitația electronică nu are loc, iar Grupul de lucru sau, după caz, specialistul certificat în domeniul achizițiilor publice urmează să decidă atribuirea contractului de achiziții ofertantului sau repetarea procedurii de achiziție”.
Date of cancellation
26 Dec 2023, 14:00
Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
MD-2001, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, bd.Stefan cel Mare nr. 124
Web site
---
The contact person
Full name
Stratila Valeriu
Contact phone
022526667; 068069933
Purchase data
Date created
5 Dec 2023, 16:14
Date modified
26 Dec 2023, 14:00
Achizitii.md ID
21126597
CPV
55500000-5 - Servicii de cantină şi servicii de catering
Type of procedure
Request price offers (services)
Award criteria
The lowest price
Funding sources
Date:
8 Dec 2023, 16:57
Question's name:
despre meniu
Question:
Va rugam sa concretizati gramajul si continutul meniului cu Kcal. per portie
Answer (11 Dec 2023, 09:16):
Conform HG nr.332 din 23.04.2009 Anexa nr.1 (numarul minim de calorii pe zi -1 persoana: 27287,2- persoane plasate la general, 3109,00 - minori, 2905,6 -bolnavi şi invalizi de gr.I şi gr.II, 2960,00 - femei gravide şi mame care alaptează, Alimente în timpul escortării - 3088,75 - general, 3144,00 - minori.)
Date:
11 Dec 2023, 13:25
Question's name:
claritate meniu
Question:
Avînd în vedere că practica arată alte modalități de interpretare pe subiectul calitate-preț al meniului, iar unii agenți economici utilizează cu rea-credință și interpretează dintr-un unghi de referință ilegal criteriile indicate, după noi, dorim să avem claritate pe subiectul: meniului și structurii nutritive, unde se va ține cont de caloriile stabilite conform actelor normative aprobate în domeniul dat. Meniul obligatoriu va conține elementele și produsele folosite la prepararea bucatelor pentru fiecare zi, conținutul de proteinie, grăsimi, carboxidranți, valoarea energiei, cantitatea de sare, cantitatea de lichid? Ex: Terci din hrișcă cu legume Volumul bucatelor? Masa brutto? Proteine? Lipide? Glucide valoarea energiei kkal.?
Answer (11 Dec 2023, 15:59):
Reieșind din abordarea expusă ce ține de calitate -preț este de menționat că elaborarea și prezentarea meniului pentru 7 zile- urmează să fie elaborat și va fi obligația agentului economic, care la rîndul sau va ține cont de rația minima a produselor expuse conform HG.nr. 332/2009) care vor fi folosite la prepararea hranei. Tot odata menționăm că prin HG. nr.332/2009 sunt stabilite normele după cum urmează: cantitatea, gramajul și calaoriile minime pentru hrana zilnică a unei persoane, așa dar acestea urmează să fie respectate de către Operatorii economici la perfectarea și înaitarea ofertei la achiziția respectivă.
Only authorized platform users may ask questions during the clarification period.