Status Cancelled
Estimated value without VAT 4 030 000 MDL
Period of clarifications: 10 Jun 2021, 16:51 - 20 Jun 2021, 17:00
Submission of proposals: 20 Jun 2021, 17:00 - 12 Jul 2021, 17:30

Supplier technical support:

(+373) 79999801

Bocanci cu carâmb înalt
Information about the cancellation
The reason of cancellation
1. La lotul „Bocanci cu carâmb înalt”, preţul cel mai scăzut a fost propus de către ofertantul SA „Universcom”. În urma examinării documentelor ce constituie oferta și a mostrei, prezentate de către operatorul economic SA „Universcom” pentru lotul menționat, s-a constatat că mostra nu corespunde cerințelor solicitate de către autoritatea contractantă în documentația de atribuire şi anume:
- lipsește căptușeala din textil impermeabil cu membrană termoizolantă, în regiunea carâmbului, deşi conform documentaţiei de atribuire s-a solicitat ca în regiunea bombeului, căputei și carâmbului să fie căptușeala din textil impermeabil cu membrana termoizolantă;
- branţul executat din piele reconstituită, deşi conform documentaţiei de atribuire s-a solicitat „branţul executat din piele naturală durabilă şi rezistentă (crupon, minim 3 mm)”. Se propune de a respinge oferta operatorului economic SA „Universcom”, ca fiind neconformă.
2. Următorul preț pentru lotul „Bocanci cu carâmb înalt” a fost propus de către ofertantul SRL „Zilant”. În urma examinării documentelor ce constituie oferta și a mostrei, prezentate de către operatorul economic SRL „Zilant” pentru lotul menționat, totodată, în urma încercărilor de laborator efectuate de către autoritatea contractantă la un laborator neutru de încercări și calibrare, s-a constatat că mostra nu corespunde cerințelor solicitate de către autoritatea contractantă în documentația de atribuire şi anume:
- branţul executat din carton (celuloză), deşi conform documentaţiei de atribuire s-a solicitat „branţul executat din piele naturală durabilă şi rezistentă (crupon, minim 3 mm)”;
- grosimea distinctivă a tălpii (fără pereți volumetrici și crampoane) este de 4,5 mm, deşi conform documentaţiei de atribuire s-a solicitat „minim 6 mm”.
Totodată, în urma examinării raportului de încercări, prezentat de către operatorul economic SRL „Zilant”, s-a constatat că acesta nu este relevant pentru mostra prezentată, și anume: metoda de lipire a tălpilor la bocancii prezentați este lipire-coasere, dar în raportul de încercări este reflectată metoda – injectare. Se propune de a respinge oferta operatorului economic SRL „Zilant”, ca fiind neconformă.
3. Următorul preț pentru lotul „Bocanci cu carâmb înalt”, propus de către ofertantul SC „Habsev Grup” SRL, depăşește cu ≈ 59 % valoarea estimată a achiziţiei. Conform pct. 35.4 din anunțul de participare, se propune de a respinge oferta operatorului economic SC „Habsev Grup” SRL.
În contextul celor expuse mai sus și în temeiul art. 71 alin. (1) lit. c) și d) din Legea nr.131/2015, se propune anularea achiziționării lotului „ Bocanci cu carâmb înalt”.
Date of cancellation
2 Sep 2021, 10:04
Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
MD2021, MOLDOVA, mun.Chişinău, mun.Chişinău, şos.Hînceşti 84
Web site
---
The contact person
Full name
Conovalova Olga
Contact phone
022-25-21-49
Purchase data
Date created
10 Jun 2021, 16:51
Date modified
2 Sep 2021, 10:05
Achizitii.md ID
21040679
CPV
18800000-7 - Articole de încălţăminte
Type of procedure
Open tender
Award criteria
The lowest price
Funding sources
List of lots
Bocanci cu carâmb înalt
Budget: 4030000.0 MDL
Cancelled
Date:
15 Jun 2021, 15:20
Question's name:
Uniforma
Question:
Vă rugăm să clarificați, ce înseamnă ”Căptușeală este din textil impermeabil cu membrană termoizolantă”? Deci, dacă textil este impermeabil, chiar și cu membrană, atunci în timpul purtării picioarele vor fi umede, că de obicei, căptușeală trebuie să fie din material, care respiră.
Answer (16 Jun 2021, 14:49):
Membrana este țesătură subțire cu proprietăți de impermeabilitate și respirabilitate, care nu permite umidității din mediul exterior să pătrundă în încălțăminte, dar în același timp transpirația piciorului se elimină în formă de vapori printr-o mulțime de pori microscopici, care împiedică pătrunderea apei, dar permite piciorului să respire. Datorită acestui fapt, membrana este impermeabilă, dar în același timp este capabilă să elimine excesul de umiditate ceea ce contribuie la îmbunătățirea proprietăților de izolare termică și de igienă a încălțămintei.
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Enquiry period".