Status Cancelled
Estimated value without VAT 7 280 000 MDL
Period of clarifications: 17 Jul 2019, 17:49 - 27 Jul 2019, 19:00
Submission of proposals: 27 Jul 2019, 19:00 - 8 Aug 2019, 11:00

Supplier technical support:

(+373) 79999801


This procedure is carried out without auction. Your offer is final and must contain the entire list of required documents.

Lucrări de reparație capitală și de amenajare a terenurilor de fitness și de sport în mun. Ungheni
Information about the cancellation
The reason of cancellation
Nu există cel putin 3 oferte calificate
Date of cancellation
23 Aug 2019, 11:50
Information about customer
Fiscal code/IDNO
Address
3600, MOLDOVA, Ungheni, locality, str. Națională nr. 7
Web site
---
The contact person
Full name
Ambros Alexandru
Contact phone
+37369141303
Purchase data
Date created
17 Jul 2019, 17:24
Date modified
23 Aug 2019, 11:50
Achizitii.md ID
21010057
CPV
45200000-9 - Lucrări de construcţii complete sau parţiale şi lucrări publice
Type of procedure
Open tender
Award criteria
The lowest price
Funding sources
Date:
24 Jul 2019, 09:16
Question's name:
Explictii modele terenurilor de joaca (echipamente de joaca, elemente de sport)
Question:
Concretizati va- rog: in procedura achizitii publicii date pot fi participat numai Copfer Power Team SRL (www.copfer.md), licitatia au fost organizata numai pentru firma data, pentru ca in explicatie modelelor terenurilor de joaca, care d-voasta au fost stabilit in cerintiile licitatiei, pe fiecare pozitie d-voastra indicati explicatiile stabilite pe acelasi pozitie in sait www.copfer.md Pe fiecare pozitie de utilaj sportiv, si fiecari element terenurilor de joaca este peste 100% analogic elemntelor vindute Copfer Power Team SRL, paramentre corespunde precize pina la mm, inclusiv corespunde si denumirea elimentilor. Spre exeplu, balansoar de arc elicoidal 1 - " suport de leganare in forma de zebra", si parametre tehnice la 100% corspunde elementul de joaca "Balansoar pe arc elicoidal Zebra", care propune spre vinzare Copfer Power Team SRL; balansoar de arc elicoidal 2 - " scaunului in forma de "motcicleta" la 100% corspunde elementul de joaca "Balansoar pe arc elicoidal cu panouri laterale "Motocicleta". D-voasta grava incalaca Legea privind achizitii publice, pentru a organizat procedura achizitii publicesub o anumită unitate economică. Va rugam modifica eplicatii modele terenurilor de joaca (echipamente de joaca, elemente de sport), in conforminate cu norme Legii privind achizitii publice
Answer (24 Jul 2019, 14:28):
Buna ziua! În cadrul procedurii anunțate privind achiziționarea lucrărilor de reparație capitală a terenurilor de fitness și de sport poate participa orice operator economic fie din Republica Moldova, fie de peste hotare, nefiind favorizat anume o firmă concretă. Caietul de sarcini anexat a fost pregătit de specialistul în construcții care a cercetat piața din Republica Moldova pentru a include cele mai bune și mai durabile modele de echipamente de joacă sau elemente de sport, care să respecte certificarea legală, cu referire la tipul de echipament concret pentru diferite categorii de virsta.Pe piata din Republica Moldova sunt multe firme care vind echipamente de joacă, elemente de sport, printre care si Power Team si s-a efectuat un caiet de sarcini general cu cele mai reusite modele luînd în considerare si legislația în materie privind asigurarea securității în educația timpurie ( a se vedea Normativele specifice). Ca urmare, nicio firmă nu este favorizată, vă indemnăm să participați cu o ofertă concretă cu cele mai atractive prețuri. Vă mulțumim!
Date:
26 Jul 2019, 09:16
Question's name:
Clarificari Certificat
Question:
Buna ziua! In documentatia de atribuire ss solicita autorizatie sanitara de functionare pentru producerea articolelor penrtu teren de joaca. Care este scopul solicitarii acestui document, pentru producatorii din UE autorizare sanitara se solicita doar la producatorii de produse alimentare, astfel se creeaza bariere pentru participarea altor participanti. Daca ati solicitat astfel de document de ce nu solicitati si Certificat de conformitate a bunurilor? sau nu este atit de important. Va multumim
Answer (27 Jul 2019, 10:55):
Reiesind din necesitatile sale reale, autoritatea contractanta in conformitate cu art. 22 din Legea 131, intru verificarea capacităţii tehnice şi/sau profesionale a ofertanţilor are dreptul de a le solicita certificate sau alte documente emise de organisme abilitate în acest sens, care să ateste conformitatea bunurilor, identificată clar prin referire la specificaţii sau standarde relevante. In conformitate cu legislatia nationala privind supravegherea sanitara de stat este obligatorie avizarea sanitara de catre institutiile abilitate de stat a produselor (implicit echipamentul pentru terenuri de joaca si echipamentul fitness in aer liber), inclusiv cele de import, prin care se atesta conformitatea producerii, importului si desfacerea produselor cu Regulamentele sanitare. In lipsa in RM a reglementarilor legale obligatorii privitor la certificarea conformitatii echipamentului pentru terenuri de joaca si echipamentului fitness in aer liber autoritatea contractanta in scopul asigurarii achizitionarii unor bunuri conforme normelor sanitare a solicitat detinerea Avizului sanitar pentru fiecare element în parte eliberat de autoritatea competentă din Republica Moldova. In cazul in care legislatia din alte tari de origine a echipamentului oferit la procedura data de achizitie nu prevede obligativitatea detinerii documentului dat este permisa prezentarea oricaror acte permisive similare eliberate de catre organisme abilitate care atesta conformitatea bunurilor cu standarde, specificatii tehnice si care vor atesta dreptul de a produce genul dat de bunuri, confirmat prin certificatele ISO de management al calității, de mediu, al sănătății si securității ocupaționale.
Date:
26 Jul 2019, 12:59
Question's name:
Clarificari Certificate
Question:
Buna ziua! La Criterii și cerințe de calificare, Aliniatul 10 - Aviz sanitar pentru fiecare element în parte -eliberat de autoritatea competentă din Republica Moldova.in copie, confirmată prin semnătura și ștampila producătorului, Dvs va referiti doar la producatorii autohtoni? In cazul importului de echipament Avizul este posibil doar la prezentarea documentelor de import, nu cred ca cineva are importat echipament de joaca si sport in valoare de 6-7 milioane lei si asteapta sa se incadreze la cerintele Licitatiei anumtate de Dvs. La Criterii și cerințe de calificare, Aliniatul 15 - Experiența similară demonstrata prin declaratii privind cifra de afaceri in domeniul de activitate aferent obiectului contractului (achizitionarea terenurilor de joaca) într-o perioadă anterioară care vizează activitatea din ultimii 3 ani Dvs impuneti niste cerinte caracteristice doar unei singure companii Power Team SRL, care a prins cindva un contract de milioane cu FISM-ul , iar acum cereti contracte similare de la alti agenți economici, care scot in afara concurentei pe alti furnizori. Toti participantii la licitatii cunosc, ca Power Team SRL participa in ultimii doi ani la concursuri cu aceleasi cerinte: -executarea în ultimii 3 ani cel puţin a unui contract cu o valoare nu mai mică de 60% din valoarea viitorului contract, confirmat prin prezentarea contractului de antrepriză sau subantrepriză, precum şi prin procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor; (Formularul 3.9 si/sau -valoarea cumulată a tuturor contractelor executate în ultimii 3 an de activitate să fie egală sau mai mare decît valoarea viitorului contract. (Formularul 3.10). De obicei se solicita Cifra de afaceri cumulativa in ultimii trei ani, care sa fie reala unei pete din domeniului dat. Daca tot ati studiat piata si companiile din Republica Moldova, trebuie sa cunoasteti, ca Power Team SRL, sunt cu cele mai multe reclamatii din partea beneficiarilor la calitatea produselor, dinsii nu dispun de certificate de conformitate recunoscute international ceea ce demonstreaza ca echipamentul lor nu este conform Cerintelor de securitate in exploatare a echipamentului de joaca Norma Europeana EN-1176, pentru ce Power Team SRL, a fost nu odata descalificat din concursuri, exemplu recent licitatia organizata de Directia Generala Locativ Comunala si Amenajare Chisinau. Toata lumea cunoaste ca Power Team SRL a mai cistigat licitatii aici la Ungheni la acest compartiment si nu va fi de mirare sai vedem din nou cistigatori……..
Answer (27 Jul 2019, 10:57):
Potrivit art. 21 din Legea 131, in scopul demonstrarii capacităţii economice şi financiare a operatorului economic, autoritatea contractanta va solicita declaraţii privind cifra de afaceri totală sau, dacă este cazul, privind cifra de afaceri în domeniul de activitate aferent obiectului contractului într-o perioadă anterioară care vizează activitatea din ultimii 3 ani. Cifra de afaceri anuală minimă impusă operatorilor economici nu trebuie să depăşească de două ori valoarea estimată a contractului. Prin urmare, reiesind din natura si specificul bunurilor supuse achizitiei, autoritatea contractanta prin cerinta data asigura demonstrarea de catre viitorul cistigator a capacităţii sale reale de a executa calitativ si in termenii stabiliti de documentatia de atribuire a contractului de achizitie.
К сожалению, вопросы можно задавать только во время периода "Enquiry period".