+373 22 003 999

Vă rugăm să ne adresați întrebările dvs. la adresa de e-mail info@achizitii.md sau în chat.

Instrucțiuni de utilizare a platformei

Cum să ne logăm și să ne înregistrăm pe platformă

1. Accesați pagina www.achizitii.md

Dacă dispuneți de un cont pe site-urile 999.md, forum.md, point.md, play.md, sporter.md sau numbers.md puteți să vă logați cu el, fără a crea unul nou.


2. Introduceți pseudonimul și parola sau logați-vă prin intermediul unei rețele sociale sau E-mail disponibil.


3. Dacă nu aveți un astfel de cont și doriți să selectați unul nou, creați opțiunea înregistrare. Introduceți E-mailul, pseudonimul, parola și cifrele din dreapta. 

După, veți primi o notificare pe mail, iar accesând linkul din notificare, vă veți loga.4. La adresa de e-mail indicată veți primi un link.5. Faceți click pe link, acum sunteți logat.6. Sunteți logat dacă în partea de sus este afișat login-ul dvs. (1) Acum faceți click pe Cabinet și completați formularele. (2)7. Completați prima parte a formularului și treceți Mai departe.8. Completați formularul cu datele companiei.


  
9. Ați trecut cu succes etapele de înregistrare pe platformă. După ce ați trecut acești pași, veți fi contactat de managerul achizitii.md și veți primi detalii referitor la semnarea contractului.

Cum publicăm planul de achiziții

1. Pentru a crea achiziții trebuie să aveți acces în Cabinetul personal

2. Pentru a avea acces în Cabinet trebuie să vă înregistrați în calitate de cumpărător/autoritate contractantă.

3. Pentru a vă înregistra logați-vă pe www.achizitii.md și completați cererea de înregistrare accesând Cabinet sau la numărul de telefon 022 003 999

4. Logați-vă  pe platformă. Accesați Cabinetul Dvs.5. Selectați Achiziții publice, Planurile mele de achiziții, după care Crează planul achizițiilor


6. Completați câmpurile ce urmează, Informația despre solicitant rămâne aceeași. Modificarea se face doar accesând profilul Dvs. Selectați tipul procedurii conform planului. 

În momentul actual, pe platformă au loc doar achizițiile de valoare mică, dacă acestea sunt multilot, atunci se bifează opțiunea „Achiziție multilot”.7. În câmpurile Denumirea obiectului de achiziție puteți să adăugați textul în 3 limbi pentru a oferi acces la informația despre achiziții unui contingent cât mai mare de persoane. 

În câmpurile Notă adaugați mai multe detalii despre obiectul achiziției, pe care le considerați importante.

Este obligatorie prezentarea informației în limba română.8. Faceți click pe butonul Încarcă și adăugați documentele necesare, alegeți tipul documentului.9. Completați câmpurile din casetele alăturate. Alegeți moneda, facând click pe săgeata din dreapta casetei „Monedă”. Indicați valoarea pasului minim. Folosiți semnele de întrebare dacă unele câmpuri nu sunt clare.10. Făcând click pe butonul „Calendar” selectați data și ora pentru perioadele respective. Pentru achizițiile de valoare mică se oferă minimum 1 zi pentru Finalizarea recepționării actualizărilor și minimum 2 zile pentru Recepționarea ofertelor.


11. Adăugați mărfurile sau serviciile specifice. Indicați în casetele respective Cantitatea și Unitatea de măsură.12. Alegeți codul CPV specific obiectului achiziției.


După ce faceți click pe butonul respectiv, alegeți din fereastra nou deschisă codul CPV corespunzător. Puteți căuta codul atât după denumire în limba română sau rusă, cât și după cifre.13. Alegeți perioada de livrare.14. Scrieți adresa de livrare.


15. Adăugați alte produse sau servicii dacă este nevoie, dacă faceți click pe acest buton se deschid câmpuri similare cu 8-11.16. Bifați opțiunea „Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal” după care publicați sau salvați ca draft achiziția planificată. Dacă achiziția este salvată în draft, atunci ea poate fi vizualizată doar de Dvs din cabinetul personal, însă dacă este publicată, aceasta este vizibilă de oricine accesează sistemul MTender.


Cum publicăm o achiziție de valoare mică

1. Pentru a crea achiziții trebuie să aveți acces în Cabinetul personal

2. Pentru a avea acces în Cabinet trebuie să vă înregistrați în calitate de cumpărător/autoritate contractantă.

3. Pentru a vă înregistra, logați-vă pe www.achizitii.md și completați cererea de înregistrare accesând Cabinet sau la numărul de telefon 022 003 999

4. Logați-vă  pe platformă. Accesați Cabinetul Dvs.5. Alegeți titlul Achizițiile mele, după care Crează o nouă achiziție6. Completați câmpurile ce urmează, informația despre solicitant rămâne aceeași. Modificarea ei se face doar accesând profilul Dvs. (vezi p. 11-12)7. Selectați tipul procedurii - alegeți una din procedurile disponibile, la momentul actual pe platformă au loc doar achizițiile de valoare mică. 8. În câmpul Denumirea obiectului de achiziție puteți să adăugați același text în 3 limbi pentru a oferi acces la informația despre achiziții unui contingent cât mai mare de persoane. Este obligatorie publicarea informației în limba română.


9. În câmpul Notă adaugați mai multe detalii despre obiectul achiziției, pe care le considerați importante. Este obligatorie publicarea informației în limba română.10. Accesați butonul Încarcă pentru a adăuga documentele cu referire la achiziția deschisă. După ce încărcați un document, selectați din câmpurile noi apărute conținutul documentului încărcat.

Dacă un document l-ați încărcat din greșeală, îl puteți șterge apasând pe simbolul X de lângă documentul încărcat. Atenție! Documentele se acceptă doar în format PDF sau Excel.

11. În câmpul Valoare estimativă adaugați suma respectivă pentru achiziția produsului sau serviciului. Utilizați săgeata pentru a alege Moneda.12. Indicați valoarea pasului minim. Puteți indica doar o valoare (în lei sau %), convertirea are loc automat. Atenție! Pentru achizițiile de valoare mică, pasul minim trebuie să fie între0,4% și 3%.13. Faceți Click pe calendar și alegeți Finalizarea recepționării actualizărilor și Recepționarea ofertelor.


Recepționarea actualizărilor reprezintă perioada de întrebări-răspunsuri/clarificări. Participanții au dreptul să adreseze întrebări, iar beneficiarii sunt obligați să răspundă la acestea.

Recepționarea actualizărilor: cel puțin 1 zi, indicați și ora până la care ele se acceptă a fi făcute.

Recepționarea ofertelor: cel puțin 2 zile, indicați și ora până la care ele se acceptă a fi făcute.


14.  În câmpul Descrierea obiectului achiziției puteți adăuga același text în 3 limbi pentru a oferi acces la informația despre achiziții unui contingent cât mai mare de persoane. Publicarea informației: Obligatoriu în limba română.


15. Accesați butonul  Alegeți codul CPV pentru a alege Codul CPV necesar din clasificator. Din căsuța nou apărută selectați codul CPV corespunzător obiectului de achiziție. Codul CPV poate fi ales după cifre sau denumirea produsului/serviciului în limba română/rusă.16. Selectați Perioada de livrare și Adresa de livrare. Perioada de livrare trebuie să înceapă după ce a avut loc licitația.
17. Faceți Click pe opțiunea Specificați detalii suplimentare dacă aveți de adăugat noi poziții în linia de plan.18. În meniul Specificați detalii suplimentare urmează să se completeze secțiuni similare cu p. 8-10. Dacă doriți să închideți meniul respectiv faceți click pe butonul Ștergeți serviciul, iar dacă doriți să introduceți o nouă specificație la obiectul achiziției alegeți din nou Specificați detalii suplimentare.19. Ultimul pas este de a Publica achiziția sau a Salva ca draft.

Salvarea achiziției ca draft  permite să nu introduceți toată informația și să continuați mai târziu, totodată în calitate de draft achiziția este vizibilă doar pentru Dvs, însă publicată ea devine vizibilă tuturor utilizatorilor platformei.

Pentru a publica sau a salva achiziția trebuie să bifați precum că sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.


O dată ce ați publicat achiziția aceasta se va afișa pe prima pagină!

Cum să depuneți oferta la o achiziției

1. Pentru a participa la achiziții trebuie să aveți acces în Cabinetul personal

2. Pentru a avea acces în Cabinet trebuie să vă înregistrați în calitate de vânzător

3. Pentru a vă înregistra logați-vă pe www.achizitii.md și completați cererea de înregistrare accesând Cabinet sau la numărul de telefon 022 003 999

4. Faceți click pe tenderul care vă interesează. Pentru a depune oferta, tenderul trebuie să fie în statutul Perioada de depunere a ofertelor
5. Faceți click pe Publicați oferta pentru a o depune, dar mai întâi de toate, în Perioada de actualizare verificați din timp actele achiziției și asigurați-vă că specificația este clară


  


6. Indicați suma, încărcați documentele ofertei și Publicați oferta.7. Nu uitați că atât timp cât achiziția se află în statutul Propunerea ofertelor, dvs puteți redacta oferta inițială. Pentru acest lucru accesați Cabinetul dvs.8. Din Cabinet, intrați în Ofertele mele și folosiți creionașul pentru a redacta oferta sau coșul pentru a o șterge.


9. Atunci când redactați oferta puteți adăuga documente noi, facând click pe Încarcă sau puteți redacta oferta deja plasată utilizând creionașul. După ce va avea loc licitația toată istoria schimbărilor documentelor va fi vizibilă pentru toți.


Următorul pas este licitația.

Vă dorim succes!

Cum ne abonăm la achizițiile care vă interesează?

1. Pentru a vă abona la achiziții trebuie să aveți acces în Cabinetul personal

2. Pentru a avea acces în Cabinet trebuie să vă înregistrați pe platformă

3. Pentru a vă înregistra logați-vă pe www.achizitii.md și completați cererea de înregistrare accesând Cabinet 

sau la numărul de telefon 022 003 999

4. Logați-vă  pe platformă, accesați Cabinetul Dvs
5. Accesați secțiunea Abonări.


6. Selectați codurile CPV/grupurile de produse care vă interesează și introduceți cuvintele cheie pentru o căutare mai exactă.


7. Configurați filtrul după regiunile care vă interesează.


8. Introduceți codul IDNO al organizațiilor cu tenderele cărora vreți să fiți la curent.


9. Selectați frecvența distribuției. Salvați setările făcând click pe Salvează.


Cum să participăm la licitația online

1. Pentru a putea participa la licitații, trebuie mai întâi să depuneți oferta în perioada de depunere a acestora.

2. Până la licitație puteți redacta oferta inițială din Cabinetul Dvs.

3. Veți fi înștiințat pe platformă la rubrica Notificări și prin Email când are loc Licitația.


    


4. Faceți click pe link-ul din notificări sau deschideți achiziția la care ați depus oferta și faceți click pe Treci la licitație din partea de jos a paginii.5. În partea de sus se afișează timpul în care va începe licitația.

6. Cu câteva minute înainte de începerea licitației, aceasta se deschide, faceți click pe Intrare.


7. Acceptați termenii și condițiile de desfășurare a licitației pentru a accesa licitația.


8. După care așteptați rândul Dvs pentru a modifica oferta.


9. În orice moment puteți accesa menu-ul pentru a schimba limba de desfășurare a licitației.


10. Atunci când este rândul Dvs, în partea de jos a paginii se afișează o casetă unde puteți plasa oferta noua. Faceți click pe Înaintează oferta dacă doriți să publicați cifra nouă sau Curăță, dacă nu.

 

11. Atât timp cât rândul Dvs nu se termină, aveți posibilitatea să editați oferta propusă în cadrul licitației sau să o anulați.


12. Se repetă pașii 10 și 11 și pentru următoarele două runde, iar când licitația ia sfârșit se afișează rezultatele.


13. Acum când accesați achiziția de pe pagina principală și faceți click pe butonul Vezi licitația, puteți vizualiza istoricul acesteia.


Cum desemnăm câștigătorul unei achiziții și adăugăm contractul

Desemnarea câștigătorului poate fi făcută doar de organizatorul achiziției, insituția de stat privată sau publică care a lansat procedura de achiziție.

Din Cabinetul Dvs găsiți achiziția care se află în perioada de Calificare, perioada care presupune desemnarea câștigătorul.

1. Faceți click pe tenderul care se află în această perioadă și treceți în josul paginii la participanți. Aici folosiți-vă de butonul Recunoaște-l învingător sau Descalifică.


2. Trebuie să completați următoarea fereastră indiferent ce buton apăsați. 

Adăugați actele aferente, proces verbal sau alte acte care confirmă alegerea sau descalificarea câștigătorului.


3. Dacă îl descalificați, treceți la următorul pe listă și repetați procedura. Statutul ofertantului studiat se schimbă.


4. După ce ați semnat contractul cu furnizorul reveniți în Cabinetul Dvs și identificați acest contract, care trebuie să fie în așteptare.


5. Facând click pe creionaș îl puteți redacta. Introduceți denumirea acestuia, numărul și durata contractului.


6. După care puteți introduce și documentele, contractul și alte anexe.


7. Semnați și înregistrați contractul ca acesta să devină activ.


8. Indicați data semnării și înregistrați contractul apasând butonul Trimite.

    

9. Acum contractul este activ. Îl puteți închide, redacta, modifica sau anula din Cabinetul Dvs.


10. Pentru oricare din aceste acțiuni trebuie să introduceți anumite date.

   

11. După ce înregistrați sau modificați contractul, o să primiți în notificări pe email și platformă.


Nu uitați să închideți contractul după ce perioada activă a acestuia se va încheia.

Cum poate fi transmis un contract la Trezorerie pentru înregistrare.

1. Accesați platforma achizitii.md, logați-vă și accesați Cabinetul Dvs.

2. După aceasta, accesați secțiunea Contracte. Apăsați butonul „Înregistrați un contract”


3. Începeți crearea contractului. În primul pas, puteți folosi în calitate de șablon o procedură existentă.


4. Selectați din listă procedura care este identică sau asemănătoare cu cea pe care doriți să o înregistrați în acest moment.


5. Completați câmpurile: În câmpul „Denumirea obiectului de achiziție” indicați denumirea procedurii de achiziție a produselor, serviciilor sau lucrărilor pe care le-aţi procurat în afara sistemului.


6. În câmpul „Notă” adăugați mai multe detalii despre obiectul achiziției, pe care le considerați importante.


7. Accesați butonul „Încarcă” pentru a adăuga documentele cu referire la procedura deschisă. După ce încărcați un document, selectați din câmpurile noi apărute conținutul documentului încărcat.


Atenție! Trebuie să fie încărcat cel puțin un document. Vă recomandăm să descărcați specificațiile tehnice (documentele se acceptă doar în format PDF sau Excel).

8. În câmpul „Valoare contractului” adăugați suma procedurii desfășurate. Utilizați săgeata pentru a alege „Moneda”.


9.  În rubrica „Descrierea obiectului achiziției” introduceți denumirea poziției sau a achiziției, cantitatea acesteia conform caietului de sarcini și unitatea de măsură utilizată. Datele înscrise în aceste câmpuri vor fi incluse în contract.


Recomandare! La această etapă, descrieți procedura în general. Descrierea pe poziții o veți face în ancheta contratului, deoarece la crearea procedurii nu aveți voie să adăugați poziții care au primele trei cifre ale codului CPV diferite.


10. Accesați butonul „Alegeți codul CPV” pentru a alege codul necesar din clasificator. Din căsuța nou apărută selectați codul CPV corespunzător obiectului de achiziție. Codul CPV poate fi ales după cifre sau denumirea produsului/serviciului în limba română/rusă.


11.  Selectați „Perioada de livrare” și „Adresa de livrare”. Perioada de livrare trebuie să înceapă după ce a avut loc licitația.


12. Faceți click pe opțiunea „+ Adăugați produsul sau serviciul” și adăugați noi poziții în procedură.


13. Alegeți persoana responsabilă de procedură din cadrul instituției Dvs., după care imediat puteți publica procedura și trece la următoarea etapă sau puteți salva procedura în calitate de draft pentru a continua mai târziu.


Salvarea achiziției în calitate de draft vă permite să nu introduceți toată informația și să continuați mai târziu, totodată, în calitate de draft, achiziția este vizibilă doar pentru Dvs., însă fiind publicată, ea devine vizibilă tuturor utilizatorilor platformei.


14. La acestă etapă, trebuie să adăugați informația despre furnizorul care v-a oferit bunurile, serviciile sau lucrările. Pe pagina procedurii, accesați butonul „Adaugă furnizor”.

15. Căutați după denumire compania cu care ați încheiat contractul (în baza de date sunt înregistrate doar companiile care și-au publicat datele în sistemul MTender). Selectând-o, toate câmpurile se vor completa automat. Sau puteți introduce datele furnizorului manual.


16. Informația despre achiziția Dvs. a fost introdusă, iar furnizorul care v-a oferit serviciile a fost adăugat. În următoarea etapă trebuie să creați contractul. Pentru aceasta, accesați butonul „Treci la contract”.


17. Pentru a crea un contract trebuie să parcurgeți șase etape. Mai jos, găsiți bara informativă a contractului în care puteți vedea la ce etapă sunteți.


18.Pentru a completa formularul cu toată informația și condițiile contractului, accesați butonul „Creați contract”.


19. Selectați tipul contractului.


20. Selectați metoda de înregistrare a contractului. Instituțiile publice au posibilitatea de a înregistra contractul la Trezoreria de Stat în regim online.


Un contract de achiziții poate fi înregistrat în trei moduri:

  1. Dacă doriți să transmiteți online contractul pentru înregistrare la Trezorerie - accesați butonul Da;

  2. Dacă doriți să creați un contract electronic - accesați butonul Nu;

  3. Dacă doriți să încărcați varianta scanată a contractului de pe hârtie - accesați butonul Contract scanat.

21. Înregistrați numărul intern al contractului. Acest câmp este obligatoriu.


22. În câmpul de mai jos, înregistrați durata contractului.


23. Accesați butonul „Încarcă” pentru a atașa fișierele care sunt parte componentă a contractului. Alegeți din listă tipul documentului. Accesați butonul „Mai departe” pentru a continua sau anulați informația, accesând butonul „Anulează”.


24. Pentru a crea contractul, trebuie să completați formularul acestuia (ancheta cu toată informația contractului).

Selectați tipul procedurii din listă.


25. În câmpurile de mai jos, înregistrați data deciziei grupului de lucru.


26. Indicați data semnării contractului și data valabilității contractului.


27. Indicați codul CPV și descrierea codului CPV al lotului sau al procedurii.


28. Completați câmpurile cu descrierea bugetului și a plăților lotului sau a procedurii.


29. În câmpurile de mai jos, completați datele despre garanțiile bancare ale contractului.


30. Folosind acest instrument, puteți adăuga sau șterge toate pozițiile contractului. Pentru a adăuga o poziție, accesați + (plus), iar pentru a șterge - (minus).


31.  Descrieți specificația contractului pe poziții. Indicați denumirea poziției, codul CPV, selectați unitatea de măsură din lista propusă și indicați numărul lotului din care face parte poziția.


32.  Descrierea detaliată a pozițiilor contractului. În baza informației indicate în câmpurile de mai jos, se generează forma F 4.1 și F 4.2.

În câmpurile la care nu cunoașteți suficiente detalii puneți cratimă (-)


33. În câmpurile de mai jos, indicați prețul pe poziție cu TVA și fără TVA, suma poziției contractului cu TVA și fără TVA și anul bugetar din care vor fi sustrase sursele financiare (această informație se completează pentru fiecare poziție separat). Este obligatorie completarea tuturor câmpurilor.


34. Indicați la fiecare poziție suma cu TVA (suma fără TVA se indică doar în cazul în care furnizorul nu este plătitor de TVA), anul bugetar de pe care vor fi extrase sursele financiare și codul IBAN al poziției (aceste date se completează pentru fiecare poziție în parte).


35. În câmpurile de mai jos sunt indicate datele autorității contractante. Completați câmpurile libere.


36.  Completați câmpurile cu informația despre forma de organizare a instituției, data și numărul înregistrării.


37.  În câmpurile de mai jos, indicați informația responsabilului (datele persoanei care va aplica semnătura) din partea autorității contractante.


38. Indicați informația generală și rechizitele bancare ale furnizorului.


39. Completați câmpurile cu informația despre forma de organizare a instituției, data, numărul înregistrării și rechizitele bancare.


40. Indicați informația responsabilului din partea furnizorului și documentele care sunt parte componentă a acestui contract.


41. Verificați dacă sunt atașate toate fișierele care sunt parte componentă ale contractului.


42. Completați termenii, condițiile contractului și răspunderea materială pentru livrare.


43.  Completați câmpurile cu datele cronologice și accesați butonul „Trimite” pentru a genera contractul.


44. În baza informației introduse, contractul de achiziții a fost generat. Contractul îl puteți vedea pe pagina acestuia. Următorul pas este

transmiterea contractului spre semnare către reprezentantul autorității contractante (cumpărător).


45. Înscrieți adresa electronică a persoanei care va aplica semnătura din partea autorității contractante și transmite-ții mesaj cu link-ul spre contractul care trebuie semnat.


46. Confirmați că doriți să semnați contractul.


47. Sunteți redirecționat către contract, pe care îl puteți deschide pentru a face cunoștință cu acesta sau pentru a-l semna.


48. Alegeți tipul de organizație (la această etapă, cumpărătorul trebuie să aplice semnătura).


49. Din lista propusă, selectați tipul instrumentului Dvs. de semnare.


50.Mesajul care notifică despre faptul că semnătura a fost aplicată.


51.După ce contractul a fost semnat de către autoritatea contractantă (cumpărător) și acesta a trecut la pasul trei, este posibilă transmiterea contractului spre semnare către reprezentantul furnizorului.


52. Scrieți adresa electronică a persoanei care va aplica semnătura din partea furnizorului.


53. Sunteți redirecționat către contract, pe care îl puteți deschide pentru a face cunoștință cu acesta sau pentru a-l semna.


54. Alegeți tipul de organizație (la această etapă, cumpărătorul trebuie să aplice semnătura)


55. Din lista propusă, selectați tipul instrumentului Dvs. de semnare.


56. Mesajul care notifică despre faptul că semnătura a fost aplicată.


57. Ultimul pas este transmiterea contractului pentru înregistrare la Trezorerie.


58. Alegeți data transmiterii contractului la Trezoreria de Stat.


59. Contractul este transmis către Trezoreria de Stat. În decurs de 24 de ore, veți primi un răspuns din partea Trezoreriei de Stat.

60. În cazul în care contractul este respins de Trezoreria de Stat, veți primi un mesaj de notificare pe adresa Dvs. de email.

Mesajul va conține motivul respingerii contractului.

61. În cazul în care contractul este înregistrat de Trezoreria de Stat, veți primi un mesaj de notificare pe adresa Dvs. de email.

Mesajul va conține numărul și data înregistrării contractului.


Manual privind elaborarea bugetului, cererea ofertelor de preț pentru lucrări și licitații deschise

1. Accesați platforma achiziții.md, logați-vă și accesați Cabinetul Dvs.


2. Selectați din lista propusă tipul procedurii pe care doriți să o creați.3. Primul pas pentru crearea procedurii COP (servicii) si Licitatie deschisa este formarea unei linii de buget.

Accesați secțiunea Buget.


4. Accesați butonul Creează o linie de buget


5. Completați câmpurile cu adresa instituției și informațiile suplimentare despre instituția Dvs.6. Completați câmpurile cu datele persoanei din cadrul instituției Dvs. care inițiază procedura.7. Completaţi câmpurile cu datele procedurii

a) denumirea achiziției
b) perioada în care vă planificați să desfășurați procedura
c) Codul CPV. Atenție, codul CPV, în această etapă, se indică din grupa a II-a EX: (XXX00000-Y)
8. Al III-lea pas este adăugarea surselor de finanțare la buget.

Accesați butonul Adaugă sursă de finanțare.

Atenție! La o linie de buget puteți crea (adăuga) mai multe surse de finanțare.9. Confirmați că doriți să mergeți mai departe.
а)În secțiunea sursă de finanțare, alegeți fondurile proprii sau bugetul de stat.


10. În câmpul descriere indicați denumirea procedurii sau denumirea categoriei din care face parte codul IBAN pentru această procedură.
Adăugați codul IBAN în câmpul ID al bugetului11. Indicați suma și intervalul de timp în care planificați să utilizați acest buget.


12. Următorul pas este crearea planului de achiziție.

а) Accesați butonul Creează plan de achiziție.
Atenție! În baza unei linii de buget puteți crea mai multe planuri.


13. Completați planul de achiziție.

Baza legală care trebuie selectată din lista propusă este

Legea privind achizițiile publice.
14. Obligatoriu indicați luna când planificați să publicați procedura.

La acest pas, puteți adăuga una sau toate sursele financiare adăugate la Buget.

Atenție! În sursele financiare adăugate puteți modifica suma sursei de finanțare (suma poate fi egală sau mai mică).15. Planul de achiziție a fost creat cu succes. Planul de achiziție poate fi redactat, iar în baza lui se creează Anunțul de participare.


16.  Completați anunțul de participare. Denumirea procedurii și descrierea se transmit din planul creat la etapa anterioară.17. Accesați butonul pentru a încărca toate actele achiziției (ex. Caiet de sarcini, Criterii de calificare, etc.)


18. Completați detaliile despre lot.


18. Selectați regiunea unde va fi livrată marfa.


19. Indicați perioada de valabilitate a contractului.

Important! Perioada de valabilitate a contractului trebuie sa înceapă după depunerea ofertelor, nicidecum în aceeași perioadă.20. Adăugați toate pozițiile lotului cu ajutorul butonului +.
Atenție!
Într-un lot pot fi mai multe poziții.
Important! Calificarea câștigătorului se face pe lot, nu pe poziție. Dacă doriți să calificați câștigătorul pe poziție, trebuie să faceți lot separat pentru fiecare poziție.
21. Alegeți unitatea de măsură potrivită.22. Indicați codul CPV.

Atenție! Codul CPV trebuie să fie din subgrupa indicată în linia bugetară.23. Dvs. puteți adăuga în lot actele care se atribuie doar acestui lot, dar nu întregii achiziții.
24. Indicați data de închidere a clarificărilor și data de închidere a depunerii ofertelor.25. Verificați dacă este indicată corect Sursa de finanțare alocată la acest anunț de participare. După apăsarea butonului Trimite, anunțul de participare este publicat.